Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пазаруване и доставка от ebay
Модератор: dantho.mihov
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Пазаруване и доставка от ebay
По принцип Ройал мейл си е ебана поща . Много често доставките с нея се точат като черво макар и понякога , в много редки случай , направо да смайват с бързината си .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- CrossFire
- разбира нещата
Поръчах и платих едни джаджи на едно китайче от ибей, на 13.11.2012 г.
След 40 дни отворих диспут за не пристигнала стока. Аз писах, че желая да си получа стоката, а не да ми връща парите. Но той два дни ми праща съобщения, че няма адрес за доставка, за да ми ги изпрати пак и ми се обясняваше да му пиша положителен коментар, и че неутрален такъв, би му навредил много. В крайна сметка му писах, че желая да ми върне парите и евентуално, ако ми пристигне стоката до няколко дни след празниците, аз пак ще му заплатя необходимата сума. Това ми се е случвало и друг път. Стоката е пристигала до 2-3 дни след затваряне на диспута и аз съм връщал парите на продавача. Веднъж един пич от англия ми писа, че не може да повярва, че някой от България му връща парите, след като той ги е възстановил веднъж.
В крайна сметка китайчето ми върна парите и диспутите бяха затворени.
В този ред на мисли да си задам и въпроса с лека пред история.
Поръчките ги направих за двама мои приятели. След като ми възстановиха сумата, изчахах още седмица и след като нищо не пристигна, върнах парите на моите приятели.
Днес ми пристигна поръчката. Да, но вече моите приятели се сдобиха с каквото им трябваше.
При това чакане от над два месеца, длъжен ли съм да върна парите?
От морална гледна точка, точно в този случай нямам желание, защото въпросната стока ще си я чукам в главата.
След 40 дни отворих диспут за не пристигнала стока. Аз писах, че желая да си получа стоката, а не да ми връща парите. Но той два дни ми праща съобщения, че няма адрес за доставка, за да ми ги изпрати пак и ми се обясняваше да му пиша положителен коментар, и че неутрален такъв, би му навредил много. В крайна сметка му писах, че желая да ми върне парите и евентуално, ако ми пристигне стоката до няколко дни след празниците, аз пак ще му заплатя необходимата сума. Това ми се е случвало и друг път. Стоката е пристигала до 2-3 дни след затваряне на диспута и аз съм връщал парите на продавача. Веднъж един пич от англия ми писа, че не може да повярва, че някой от България му връща парите, след като той ги е възстановил веднъж.
В крайна сметка китайчето ми върна парите и диспутите бяха затворени.
В този ред на мисли да си задам и въпроса с лека пред история.
Поръчките ги направих за двама мои приятели. След като ми възстановиха сумата, изчахах още седмица и след като нищо не пристигна, върнах парите на моите приятели.
Днес ми пристигна поръчката. Да, но вече моите приятели се сдобиха с каквото им трябваше.
При това чакане от над два месеца, длъжен ли съм да върна парите?
От морална гледна точка, точно в този случай нямам желание, защото въпросната стока ще си я чукам в главата.

- Павел Иванов
На китайската безплатна поща това и е ебаното , времето за доставка се удължава прогресивно благодарение на "насърченият" износ от страна на местното население . Другият път предпочети частично заплатената услуга , ако иде реч за неща на стойност над 10 долара , пред фрии доставката и всичко си идва по-бързо . Инак за връщането на кинтите в случаят ти си решаваш 

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- разбира нещата
Е, тва си е гаден номер!GODzillata написа:Баси...и на мен днес ми пристигна поръчка, за която имам рифанд...та ся трябва да се джоба пак...пратката от Англия се е размотавала из Германи

Някой, сблъсквал ли се е с подобна ситуация

- daniel defoe
- разбира нещата
Привет колеги,
харесъл съм си една джаджа, ама не от ebay, а от Proshop Otsuka Corp. Saitama Japan (http://www.bass.jp" onclick="window.open(this.href);return false;).
Та в тази връзка моля, ако някой (за предпочитане да е от София) има намерение в близко бъдеще да си поръчва нещо от там, да драсне два реда на ЛС, за да се видим и да му дам пари предварително и за моята поръчка. Не съм пазарувал от страната на изгряващото слънце и за това предпочитам, срещу почерпушка
, да се доверя на някой колега с опит 
харесъл съм си една джаджа, ама не от ebay, а от Proshop Otsuka Corp. Saitama Japan (http://www.bass.jp" onclick="window.open(this.href);return false;).
Та в тази връзка моля, ако някой (за предпочитане да е от София) има намерение в близко бъдеще да си поръчва нещо от там, да драсне два реда на ЛС, за да се видим и да му дам пари предварително и за моята поръчка. Не съм пазарувал от страната на изгряващото слънце и за това предпочитам, срещу почерпушка

- Павел Иванов
Туро Курихара , собственика на Proshop Otsuka , е много свестен и точен селер .
Павел Иванов
Павел Иванов
- daniel defoe
- разбира нещата
Павката, беше така любезен да откликне инмидиатли на молбата ми, за което съм му признателен 

- GODzillata
Доставката ми от UK я няма ник'ва............оупнах кейс, селърът ми е ри-сенднал стоката за негова сметка...........ама аз седя и се чудя ...
...той, завалията, к'во деба е виновен, че пощите са фак ап-нали нещата и сега само заради имиджа и позитив фийдбек трябва да се набутва пак да праща............
.......от друга страна пък и аз нямам ник'ва вина, че пратката е драснала, щото е била без тракинг намбър.........та сийбаломамата в тоя случай...........вие к'во мислите, а? 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Че не е имал налична стоката и не я е шипнал изобщо и тепърва ще ти я праща - това се случва често напоследък
Как без тракинг номер ти я е пуснал - по гълъб ли я е изпратил ?

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- GODzillata
С.Върбанов написа:Че не е имал налична стоката и не я е шипнал изобщо и тепърва ще ти я праща - това се случва често напоследъкКак без тракинг номер ти я е пуснал - по гълъб ли я е изпратил ?
Била евтина, зат'ва нямало тракинг...

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Виж си в пощата дали нямаш нещо от Пейпал !
Notice of changes to our Legal Agreements
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- GODzillata
С.Върбанов написа:Виж си в пощата дали нямаш нещо от Пейпал !

Имам си прътекшън както от ибей, така и от пейпал, въпросът е, че ако по вина на пощите я няма пратката, селлърът не е виновен, та чак ми е неудобно да искам рифанд или рисенд, ама и аз не съм виновен, така че защо да изгоря с кинтите и да не получа нищо........та така, винаги си искам едно от двете и го получавам, просто ми е кофти за селлъра, ако няма вина и ми е неудобно да си мисли, че аз мога да го лъжа, че не съм получил пратката...

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не знам защо си мислиш само , че е от пощите 

- GODzillata
Ами от какво да е?С.Върбанов написа:Не знам защо си мислиш само , че е от пощите

Селлър с почти 100% позитив фийдбек едва ли ще се гъбарка...