Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Ремонт на въдици, макари и риболовни пособия!
Модератор: emo vasilev
- кирил великий
- разбира нещата
Re: Ремонт на въдици, макари и риболовни пособия!
Ба, че твоите теми са ми настолни в Отметките на браузъра, ама остана активна само онази в Манията. И се чудих защо не си развиваш и темата в този форум. Всички ревюта, които пускаш там, можеш да си ги прехвърляш и тук. Повечето колеги ще са доволни. И аз мисля да се запозная с тебе, но макарите не се повреждат, защото само по четири-пет пъти ходя на риба в месеца и ги пазя. Ето в една съседна тема са се хванали за гушите за макарите "Осако" vs "Шимано" - та исках да ги насоча към твоите теми, за да видят, че и във високия клас "Дайва", "Шимано" има хубаво, но има и лошо, че има китайски макари с качествата на високия клас, но за една трета пари. Та разработвай си темата и в този форум!
Когато собственикът премахна купувам-продавам и изнесе обявите в отделен сектор, което за мен е идеално да не се пречкат във форума, зачезнаха много теми от предишния раздел и сигурно част от твоята тема също. Но като си провериш профила - artaks - най-отдолу пише, че си най-активен в темата "Reel сервиз"...
Когато собственикът премахна купувам-продавам и изнесе обявите в отделен сектор, което за мен е идеално да не се пречкат във форума, зачезнаха много теми от предишния раздел и сигурно част от твоята тема също. Но като си провериш профила - artaks - най-отдолу пише, че си най-активен в темата "Reel сервиз"...
Ми,а де...Не съм се сетил просто....Значи тук ще е мястото вече...Стига да има интересни неща разбира се....
За твоите макарички,нищо не пречи по една хубава профилактика,на механизма,и лагерите.Нищо,че не ги тормозиш много...Ако не е правена такава знаеш,че заводски нещата не са такива каквито трябват..
Поздрави...
За твоите макарички,нищо не пречи по една хубава профилактика,на механизма,и лагерите.Нищо,че не ги тормозиш много...Ако не е правена такава знаеш,че заводски нещата не са такива каквито трябват..
Поздрави...
- кирил великий
- разбира нещата
За твоите макарички,нищо не пречи по една хубава профилактика,на механизма,и лагерите.Нищо,че не ги тормозиш много...

- jasonsmith
- разбира нещата
Колеги, аз съм крайно недоволен клиент от работата на майстора с ателие "от вкъщи" - artaks, и не го препоръчвам на никого!artaks написа:Привет Колеги..Какъвто,и проблем да възникне при каквато,и да е макара...звънкайте.
0885501357...Румен.
Имах до преди време,и собствена тема с ревюта,но незнайно къде изчезна...
Поздрави....
Ето и цитат от проблемите които имах с него:
"Занесох му три макари: Формакс мачова на стойност ~30 лв., Дам FD ~90 лв., Корморан Коркаст 3000 ~80 лв.. Проблемите им бяха следните:
1) Формакс - не въртеше, най-вероятно имаше някаква частица вътре в нея, той я оправи, но така я смаза, че няколко риболова по-късно макарата продължава да цапа с грес. Така и не пожела да ми отговори какво точно и беше и защо не въртеше?
2) Дам - проблем с пружината на бигела - човека каза че няма как да я оправи, тъй като нямал такива пружини???, но все пак ми я смаза, без да съм искал да го прави?
3) Корморан Коркаст - каза че е пълен боклук и да я изхвърля..
При този коментар вече ми стана ясно, че този 'псевдомайстор" няма никакви възможности за свършване на работа освен да ти вземе парите.
В крайна сметка ми оправи една от три, но за сметка на това ми взе 30 лв?
Няколко дни по-късно отидох при друг майстор, ако някой иска контакта му - с удоволствие ще го изпратя на лично за да не правя скрита реклама и резултата е следния:
1) Дам - сменена пружинка, напълно стандартна - майстора в ателието си имаше всякакви пружинки и не беше никаква трудност. Също ми смени и ролката на бигела, в която влакното беше направило канал от многото работа с нея (как ли пък артакс не го е видял - не знам??), - имам даже снимки и клипове на процеса на смяната - крайна цена за труд + части = 8 лв??? - цялата операция отне 45 минути
Ето и някоя снимка от ремонта на Дам-чето:
Дефектиралата ролка на бигела:

ето и изработените от майстора заготовки, които пред теб ги калява и изработва по точен размер:

А ето тук в центъра на оста "artaks" беше забравил да я "смаже"

2) Корморан Коркаст - проблем с бигела отново, труд + изработени от него нови части, същите като оригиналните = 15 лв. В момента е като нова, няма да кажа че е била ремонтирана и работи супер.
Така че не бих могъл да кажа добра дума за Artaks и не го препоръчвам на никого, даже ако беше фирма със сигурност щях да отида до него да си искам парите обратно, но тъй като "сервиза " му е в тях си, не виждам как би ми ги върнал, но все тая - не съм за смешните 30 лв., а по скоро че ми загуби времето и не свърши никаква работа!!!""
Така че ако някой търси наистина качествен майстор - с ателие, даващ гаранция на работата си и работещ много читаво и евтино - нека ми пише на лично за да му дам контакт на човека в София!
Какво искаш да кажеш,че не рззбирам?Относно частите какво казах.Че имам няколко макари за части и,ако намеря пружинка ще я сменя вднага.Тези които имам не стават.Второ.Нямам налични ролки за различни модели и,не произвеждам части.Питах те дали да ги смазвам.Ти каза да...Кое съм забравил да смажа,че не разбрах?Корморана ти обясних,че нито съм го отварял,нито смазвал,или каквото,и да е...Просто се опитах да оправя нещата които ти беше направи наопаки с бигела.Още повече ми каза,че като си отварял бигела "нещо" е хвръкнало...А все си мисля,че другите две след обслужването си работят перфектно...И ако искаш ми се обади,и ще ти върна каквото си дал.
Здравейте колеги, счупи ми се уплътнението на най-горния водач на спининга...сега е останала само металната част от водача,
което увеличава триенето и износването на влакното. Някакви идеи как да го поправя?
което увеличава триенето и износването на влакното. Някакви идеи как да го поправя?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Нов водач какво има за чудене.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Мчи кът не знай че със запалка се вади стария,и с каноконлит се лепи новия,butnik написа:Нов водач какво има за чудене.
ще се чуди Я.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Колеги, знам го това за водача, но целта ми е да го запазя а не да го сменям целия.КИРО написа:Мчи кът не знай че със запалка се вади стария,и с каноконлит се лепи новия,butnik написа:Нов водач какво има за чудене.
ще се чуди Я.
- jasonsmith
- разбира нещата
Ето и развитието на моята болна "тема":
""
15 лв. за ремонт на макара с проблем в бигела, която вместо да я ремонтираш, за да си заслужиш парите, ти просто си я "смазал" - пак казвам, че беше пропуснал оста
.
Грешката е моя че ти се предоверих - все пак 15 лв. за смазване и почистване май на никой досега не си взимал- особено за макара на стойност 28 лв
.
За да приключа темата, по-късно ще направя видео да видиш как работят двете макарички - и Дам-чето и Корморан-а след ремонта от "истински" майстор, за което човека ми взе: 8 лв. + 10 лв. (смяна на ролка на бигела, смяна на пружинка за отваряне на бигела, и още доста ремонти по Корморана - за която каза че е за боклука
)..
Така че, всеки си прави сам изводите за себе си оттук-нататък"""
Така че колеги, не забравяйте да си попитате колко ще ви струва "ремонта" от прехвалените майстори, за да нямате проблеми като мен в последствие.
""
Хаха, това обяснява всичко.artaks написа:Дама не съм го профилактирал???Това ли искаш да кажеш..Формакса също.Сам ги видя как работеха след това....
Две по 15..Това е.
15 лв. за ремонт на макара с проблем в бигела, която вместо да я ремонтираш, за да си заслужиш парите, ти просто си я "смазал" - пак казвам, че беше пропуснал оста

Грешката е моя че ти се предоверих - все пак 15 лв. за смазване и почистване май на никой досега не си взимал- особено за макара на стойност 28 лв

За да приключа темата, по-късно ще направя видео да видиш как работят двете макарички - и Дам-чето и Корморан-а след ремонта от "истински" майстор, за което човека ми взе: 8 лв. + 10 лв. (смяна на ролка на бигела, смяна на пружинка за отваряне на бигела, и още доста ремонти по Корморана - за която каза че е за боклука

Така че, всеки си прави сам изводите за себе си оттук-нататък"""
Така че колеги, не забравяйте да си попитате колко ще ви струва "ремонта" от прехвалените майстори, за да нямате проблеми като мен в последствие.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Понякога ремонта иска повече време,отколкото машината сглобява макарите.jasonsmith написа:.
Грешката е моя че ти се предоверих - все пак 15 лв. за смазване и почистване май на никой досега не си взимал- особено за макара на стойност 28 лв.
.
Това за мен не е критерий за ценоразпис,всеки си цени работното време.
Не искам да влизам в спор,просто искам да разбера и двете страни.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Здравейте колеги, счупи ми се (жената го строши) на макарата при бигела от страната където се навива кордата - снимка:

стана това :
като изгубих и водещата ролка мъчих се да го залепя ама не става.
Трябва да намеря подобно от друга макара. Намерих един пич от карлово ама май трябва да се пробва на място. Ако някой знае в София майстор дето мога да ида и да го сменя да драсне координати на едно лично.

стана това :

като изгубих и водещата ролка мъчих се да го залепя ама не става.
Трябва да намеря подобно от друга макара. Намерих един пич от карлово ама май трябва да се пробва на място. Ако някой знае в София майстор дето мога да ида и да го сменя да драсне координати на едно лично.

Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
Привет Колеги...Ето,и Страдик CI4+..Всъщност за макарата няма нещо ново каквото би могло да се каже само това,че това поколение макари са невероятно попадение.По отношение,на всичко.Визия,вложени материали,прецизност,тегло,и цена....

За реденето мисля...без коментар..

Системата е идентична с тази,на най-скъпите модели..С малка разлика..

Това е тя...Втулката се заменя с лагер при желание...

Характерния за Шимано стоп...
[imghttp://media.snimka.bg/s1/4858/035959527.jpg][/img]
Панорамен изглед..

До болка позната корона/28мм./ заедно със двойно лагерования пиньон...

Паразитната,и безконечна система..Втулката която се вижда не подлежи,на замяна с лагер..Т.е..подлежи но ако се сложи такъв от Стелла примерно ще се наложи доуплътняване с подложка което не е редно.Разликата в дебелината е точно 1мм...

В корпуса могат да се монтират всички останали механизми,на CI4+ с което се променят оборотите,на макарата..При желание разбира се...Случвало се е доста пъти...

В етап,на смазване,и събиране..

Това е Колеги..Макарата е перфектна,и може да се използва с еднакъв успех както за мачов така,и за спинингов риболов.По-дългата дръжка компенсира високото предавателно число..
Механизма както е видно е изработен от доказали се многократно материали при макари които,и до днес работят,на пълна "пара"...Стелла 01 SW..Стелла 04.Туин PG,HG..02.Туин 05.Туин MG..03/06..Сефия 06.Аспаяр.ФаярБлъд..и мн.други..
Поздравявам всички собственици,на съответното поколение макари с пожелание никога да не мислят за смяна с уж нещо по-добро
Поздрави,и Късмет....

За реденето мисля...без коментар..

Системата е идентична с тази,на най-скъпите модели..С малка разлика..

Това е тя...Втулката се заменя с лагер при желание...

Характерния за Шимано стоп...
[imghttp://media.snimka.bg/s1/4858/035959527.jpg][/img]
Панорамен изглед..

До болка позната корона/28мм./ заедно със двойно лагерования пиньон...

Паразитната,и безконечна система..Втулката която се вижда не подлежи,на замяна с лагер..Т.е..подлежи но ако се сложи такъв от Стелла примерно ще се наложи доуплътняване с подложка което не е редно.Разликата в дебелината е точно 1мм...

В корпуса могат да се монтират всички останали механизми,на CI4+ с което се променят оборотите,на макарата..При желание разбира се...Случвало се е доста пъти...

В етап,на смазване,и събиране..

Това е Колеги..Макарата е перфектна,и може да се използва с еднакъв успех както за мачов така,и за спинингов риболов.По-дългата дръжка компенсира високото предавателно число..
Механизма както е видно е изработен от доказали се многократно материали при макари които,и до днес работят,на пълна "пара"...Стелла 01 SW..Стелла 04.Туин PG,HG..02.Туин 05.Туин MG..03/06..Сефия 06.Аспаяр.ФаярБлъд..и мн.други..
Поздравявам всички собственици,на съответното поколение макари с пожелание никога да не мислят за смяна с уж нещо по-добро
Поздрави,и Късмет....
- кирил великий
- разбира нещата
Браво, artaks! Помисли да си направиш пак твоя лична тема с ревюта!
С най-голямо удоволствие...
Късмет...
Късмет...