Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.
Защо смяташ така?Мунчо написа:Za този монтаж в настоящия му вид мнението ми винаги е било еднозначно - примитивно резултативен като замисъл.Vid написа:...
Този монтаж:
...
Я сравнително отскоро експериментирам с него и имам някоя и друга уловена рибка. Поради това както казах, се въздържам да дам собствена оценка за резултатността.
Но, недостатъците са явни:
- по сложен и скъп монтаж, отнемащ повече време
- неудачен при риболов на места с много закачки, дори при откачка силикона се "разнебитва" доста бързо и е нужна подмяна с нов
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
http://media.snimka.bg/s1/1623/029491017-big.jpg Бачо Илия дай малко инфо за лявата колона с туистери понеже ми се струват доста удачни като конструкция незацепляйки.Могат ли да се намерят в България и на каква цена.И ако си ги ползвал сподели как се държат.Този последния монтаж на вид ми се вижда доста ненадежден относно устойчивост на самата примамка,иначе браво за другия монтаж и куките,които е използвал.По-точно ме интересува последния от лявата колона 

На риба като на война.
-
- учете се от него
Туистерите с незацепляйките са Tail Hammer na ORKA(10 и 12 см, в случая)- предлагат се в няколко наши онлайн магазина; чукни ги с гугъла и трябва да излязат.
Тези с тройките са SHAKER на Lunker сiti(11.5см) и също се предлагат в бг; монтажа въобще не е нестабилен, понеже в шада има навита доста голяма и здрава пружина, която не се вижда на снимките.
Тези с тройките са SHAKER на Lunker сiti(11.5см) и също се предлагат в бг; монтажа въобще не е нестабилен, понеже в шада има навита доста голяма и здрава пружина, която не се вижда на снимките.

-
- научил се да хвърля
Благодаря за инфотоБачо Илия написа:Туистерите с незацепляйките са Tail Hammer na ORKA(10 и 12 см, в случая)- предлагат се в няколко наши онлайн магазина; чукни ги с гугъла и трябва да излязат.

На риба като на война.
Тези "незацепляйки" от лявата колона ги има при Пигов - магазин Хемингуей.
-
- ще става разбирач
Vid написа:...
Колега, апострофираш ме по най просташкия начин, дори без дори да споделиш защо мислиш така. Дали у теб не е останала неква горчивина от предишни леки спорове между нас?
Добре де, вземи напиши нещо и ти като си толкоз велик, а ние да вземем да четем, че и да научим нещо ново...., ама с твоите 1-2 мнения на месец - единствените ти две за м.януари гледайки профила ти, са по горните две забележки отправени към мен. Чак си смешен....
Колегата Петър вероятно апострофира желанието ти да звучиш като ,,капацитет,, и последната дума да е винаги твоя?

Иде реч за следното: конкретният модел рибки ,,Изуми,, наистина има фабричен отвор и двойници към пакета с примамки.Също така мисля,че имаше и заложена кухина в рибката,която дава добре изразена положителна плаваемост ,а може и да се заложи някакъв атрактант в нея - примерно,аромат върху малко парче дунапренче,който да се отделя бавно. Та идеята с фабричният отвор е да не се наранява излишно една и без това не евтина примамка. Монтажът с плаващ (кух) силикон и двойник е принципно различен от монтажа с плътен силикон,чебурашка с пружинка и тройник. Има ,,дребни,, детайли,които го отличават.Относно вторият монтаж ( с пружинката и тройника) впечатлението ми е ,че става популярен у нас предимно поради комерсиални съображения,а не толкова,че дава някакво (съществено) предимство пред други монтажи. Лично мнение.
-
- вече хвърля и на тежко
Преди да видя цитата в поста на Митко не знаех, че си писал "протестен" пост срещу моето мнение.
Фактът че писах, само показва, че има един предел, след който не мога да търпя да заблуждаваш други колеги освен себа си.
Просташки се струва начинът на този, който си вярва, че е министър на истината.
Колкото до Майстора - човека е светлинни години от теб и вероятно той ще си каже какво е научил от "поучителния" пост с пружинките и тройките, които са двойки.
Апропо , гледам че и Owner вече са се светнали на иширета с пружинките и тройките , които са като двойки.
И продават сигурно. без да си платили за ползването на патента :

Аз няма какво да науча от теб по темата "двойници".
Освен това, че тогава си бягал от час.
И да се убедя, че ""чукча не читател, чукча писател".
пп. Дано поне си научил как се слага двойник в Изуми шад.
Че има и други форуми....
Фактът че писах, само показва, че има един предел, след който не мога да търпя да заблуждаваш други колеги освен себа си.
Просташки се струва начинът на този, който си вярва, че е министър на истината.
Колкото до Майстора - човека е светлинни години от теб и вероятно той ще си каже какво е научил от "поучителния" пост с пружинките и тройките, които са двойки.
Апропо , гледам че и Owner вече са се светнали на иширета с пружинките и тройките , които са като двойки.

Аз няма какво да науча от теб по темата "двойници".
Речния човек написа:...Относно вторият монтаж ( с пружинката и тройника) впечатлението ми е ,че става популярен у нас предимно поради комерсиални съображения,а не толкова,че дава някакво (съществено) предимство пред други монтажи. Лично мнение.

Мога само да допълня, че това е един от най-бързо амортизиращите примамките монтажи - както при силово замятане на дистанция, особени с тежки глави, така и при закачане по дъното. Ако човек фърга с "бекхенд"

п.с. Има една поговорка за коминочистачите и задните им части.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vid
- кандидат преподавател
Кат няма кВо да научиш от мен, щото признавам аз все още се уча и така ще е до живот, щото силата ми е в други области, а риболова ми е хоби..., то в тоя случай решението е много просто - като видиш мое мнение, просто го прескачай без да го четеш. Или чети си другите форуми и си пиши там, където всички сте професионалисти, или се обърни към П.И. да ме затрие щото пиша глупави мнения.... МОДЕРИРАНО ОТ П.И.Petur60 написа:Аз няма какво да науча от теб по темата "двойници".

Предлагам ти много рационално решение - да спрем да си четем мненията и коментираме същите, така и ще спрем да спамим в темите на хората???
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- учете се от него

Този монтаж според мен си има редица сериозни предимства в определени ситуации!

Другият вариант е, да се монтира един класически "Драшкович" с две тройки(на къс и дълъг повод) забити от двете страни на шада и мача да приключи....не че ще изглежда по-естетично, ама поне няма да има "фитки"!

п.п. този монтаж от сега ми се струва приложим за язовири от типа на Копринка, Жребчево,... и подобни, с малка вероятност от закачки и доволно едри и гладни щуки...
Последно промяна от Бачо Илия на Съб Яну 19, 2013 1:15 pm, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
Не си и помилисляй , че за щяло и нещяло ще ръсиш глупости, които ще бъдат заобикаляни.
А мълчанието на колегите е доста красноречиво, особено за хора, които сами се усещат или поне се съмняват в достатъчността .на познанията си.
Ти, види се, не си от тях - все някой ти е крив, че не разбираш материята или те прекъсва точно преди да кажеш най-важното.
А мълчанието на колегите е доста красноречиво, особено за хора, които сами се усещат или поне се съмняват в достатъчността .на познанията си.
Ти, види се, не си от тях - все някой ти е крив, че не разбираш материята или те прекъсва точно преди да кажеш най-важното.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тъй , сметам че е съвсем разумно предложението на Vid :
Иде реч за двамцата - Vid и Petur60 
Освен това има опция ЛС ако още не сте я намерилиVid написа:...да спрем да си четем мненията и коментираме същите, така и ще спрем да спамим в темите на хората???

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Е по-глупав и груб монтаж не бях виждал. (Сега да не се засегнеш колега Petur60, коментирам само картинкатаPetur60 написа: Апропо , гледам че и Owner вече са се светнали на иширета с пружинките и тройките , които са като двойки.
![]()
.........

Аз на картинката виждам комбинация от 2-та монтажа за джиг - освен стандартната офсетна кука, която е със пружинка и една забучена 3-ка

Това ли е иновативността на Owner

Мерси, че си го споделил с нас колега

-
- учете се от него
Колега, явно не си ми прочел поста по-горе- защо и кога трябва да се монтира и втора тройка към първата(джиговата глава с кука или единичната офсетната кука)!!!
п.п. между другото, тази офсетна кука е за риболов с плуващи силикони на повърхноста или непосредствено под нея; наскоро май гледах такива куки и на Beer и като гледам шада и монтажа са си точно и целево за риболов на щука, пък тя обикновено атакува не фронтално или отзад, а отстрани и перпендикулярно в средната част на тялото на рибката(жива, мъртва или силикон
).

п.п. между другото, тази офсетна кука е за риболов с плуващи силикони на повърхноста или непосредствено под нея; наскоро май гледах такива куки и на Beer и като гледам шада и монтажа са си точно и целево за риболов на щука, пък тя обикновено атакува не фронтално или отзад, а отстрани и перпендикулярно в средната част на тялото на рибката(жива, мъртва или силикон

Бачо мислех, че пишеш конкретно за твоя монтаж от снимката, а не за този на OwnerБачо Илия написа:Колега, явно не си ми прочел поста по-горе- защо и кога трябва да се монтира и втора тройка към първата(джиговата глава с кука или единичната офсетната кука)!!!![]()

П.П. : Все пак си запазвам по-горното ми мнение