Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовири около Хасково
Модератор: sapuna
- Антон Тонев
- сериозен играч
Re: Язовири около Хасково
Имам два въпроса към вас:
1.Интересно ще ми бъде да кажете, за един участък.Става въпрос за посока Хасково-Кърджали,по стария път през Мост.Преди Книжовник/2 км/, има мост.Под него,и нагоре по реката имаше добри места за щука.От 3 години не съм стъпвал, и ще ми е интересно да кажете дали излиза нещо.
2.Имаше над Автогарата в Хасково,посока Димитровград, втората вляво и след това след още 150м там в един блок, в гаражите, магазин, дето продаваха страхотни малки каракудки-дали още работи.
Блягодаря предварително.
1.Интересно ще ми бъде да кажете, за един участък.Става въпрос за посока Хасково-Кърджали,по стария път през Мост.Преди Книжовник/2 км/, има мост.Под него,и нагоре по реката имаше добри места за щука.От 3 години не съм стъпвал, и ще ми е интересно да кажете дали излиза нещо.
2.Имаше над Автогарата в Хасково,посока Димитровград, втората вляво и след това след още 150м там в един блок, в гаражите, магазин, дето продаваха страхотни малки каракудки-дали още работи.
Блягодаря предварително.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
На въпрос №2- Да магазинчето още съществува и собственика се старае да има в наличност жива стръв/рибки/.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Мерси АчкаАнгел сан написа:На въпрос №2- Да магазинчето още съществува и собственика се старае да има в наличност жива стръв/рибки/.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Vid
- кандидат преподавател
Мястото все още си го има. Виждал съм колеги да вадят хубави щуки на тапа. На спининг - нищо не излиза, е поне при мен. Лошото е, че мястото е много обрасло и има само 2-3 места с достъп до водата, които винаги са заети. Другия проблем е, че го посещават много ловци гонещи патици, птици, зайци и пр... и последния път кога съчми ми отнесоха шапката, избягахме от там...Антон Тонев написа:Имам два въпроса към вас:
Относно втория въпрос, сефте чувам. Къде е това срещу МГ-то някъде ли? И освен каракуда, имали друго ценно там?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Антон Тонев
- сериозен играч
От Автогарата, тръгвваш нагоре-Подминаваш отбивката за общежитията, и продължаваш нагоре.Вляво има Бензиностанция и след нея детска градина/по спомен/.След нея има пресечка вляво.Има леко спускане, малко квартално кръстовище.След него търгваш да се качваш и след 20-на метра завиваш надясно.След още 78-80 метра в дясно под блока беше тоя магазин.Vid написа:Мястото все още си го има. Виждал съм колеги да вадят хубави щуки на тапа. На спининг - нищо не излиза, е поне при мен. Лошото е, че мястото е много обрасло и има само 2-3 места с достъп до водата, които винаги са заети. Другия проблем е, че го посещават много ловци гонещи патици, птици, зайци и пр... и последния път кога съчми ми отнесоха шапката, избягахме от там...Антон Тонев написа:Имам два въпроса към вас:
Относно втория въпрос, сефте чувам. Къде е това срещу МГ-то някъде ли? И освен каракуда, имали друго ценно там?
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Повярвай ми няма нищо като за нашето окоVid написа:Относно втория въпрос, сефте чувам. Къде е това срещу МГ-то някъде ли? И освен каракуда, имали друго ценно там?

Магазина е в блока под училище Никола Вапцаров по посока към автогарата. Има за стръв каракудка и гамбуз. Аз редовно като ходя за риба си пазаря стръв от там. Продават се естествено и рибарски принадлежности.Vid написа:Относно втория въпрос, сефте чувам. Къде е това срещу МГ-то някъде ли? И освен каракуда, имали друго ценно там?

- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Отивам да завъртя един воблер на Марица(Брод) ! Привечер ще споделя дали има или няма 

catch a fish or die trying !!!
- М. Сталев
- разбира нещата
Дайте да се организираме за по нататък да направим един съвместен спинингов риболов на Марица
-
- новобранец
Здравейте,колеги да ви помоля за инфо относно риболова на я.Тракиец,мисля в края на месеца да го посетя.
-
- разбира нещата
На Тракиец май купона свърши.От откриването до преди 3-4 дена се вадеше доволно каракуда и шаранчета от по кило и канче ,ама от 3 дни се въртят валати или по някоя случайна каракуда и червеноперка.Сигорно заради жегата рибата се изтегли от плиткажите и се пръсна.
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Pikem, аз съм навит за спининг идеята, но имам резерви относно Марица, защото за мен е доста неблагодарна река ! Аз нямам никакви успехи там, може да е защото съм слаб спинингист или от нещо друго, но тази река ме мрази 

- М. Сталев
- разбира нещата
Не просто се иска много упорстсво ,миналата година за целия летен сезон ,със един приятел двамата имаме само 1 щука към 3-4 кг, но просто и ние двамата сме много боси във спининга ,а също така използваме по евтини воблери ,примерно Salmo .Мисля си ,че ако се упорства и се правят по чести излети все някога ще изгрее слънце и на нашата нива 

- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И нали обещах да споделя какво съм направил на Марица вчера:
Ето го моя гигант и личен рекорд за Марица - Цели 25 см.

Ето го моя гигант и личен рекорд за Марица - Цели 25 см.

- Vid
- кандидат преподавател
Просто ловиш на неправилното място. Гледайки снимката, чак се чудя къде го намери този кефал в тази вода. В горещите летни дни кефала стои в бързеите с каменисто дъно, също под бентовете в разпенената вода, лови се само през светлата част на деня и спира да кълве когато слънцето падне под хоризонта.Chromeo написа:И нали обещах да споделя какво съм направил на Марица вчера:
Ето го моя гигант и личен рекорд за Марица - Цели 25 см.![]()
Та съвета ми е, обуваш едни кецове или дълги ботуши и газиш. Примамката ти е воблер до 4 см. и въртележка 1-3 номер.
Отделен въпрос е постоянно променящото се ниво на реката. Преди 3 дни бях - ниско ниво и добър риболов на кефал, вчера - много високо ниво, чак се чудя от де дойде тази вода при положение, че не е валяло... Иначе, смятам Марица е най обезрибената река в Б-я. Има едри риби-сомове, щуки и распери, но са толкоз нарядко, че е въпрос на късмет да закачиш някоя. Ама поне кефала още го има в реката...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека