За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор

За или не, на референдума - ядрена енергетика в Б-я

За:
48
28%
Не:
60
35%
Не мога да преценя:
8
5%
Строеж на допълнителни мощности в Козлодуй:
37
22%
Нова централа в Белене:
17
10%

Общо гласове: 170

joko75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я

Мнение от joko75 »

Венелин Радушев написа:
Какъв е извода? Всички сме разбойници, някои овластени, други не. С този модел на мислене, да ковем табела "джипсиленд" и да стягаме куфари за на някъде. Ревем за "нероден Петко"....
Добре де,с кой модел на мислене няма да стягаме куфарите?
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Венелин Радушев написа:Какъв е извода? Всички сме разбойници, някои овластени, други не. С този модел на мислене, да ковем табела "джипсиленд" и да стягаме куфари за на някъде.....
:smt023
Тук гласуваме с НЕ и късаме синджира в държава с АЕЦове. :wink: :mrgreen:

...страната ни е хубава, но държавата куца. :idea:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kita20008969 »

Венелин Радушев написа: Ще ти го обясня с не съвсем коректен, но за сметка на това достатъчно прост пример. Купуваш апартамент, ипотекираш го и си връщаш вложените пари, пускаш наематели в него, с наемите си плащаш ипотеката, след 10-15 години имаш апартамент, който за който реално не си похарчил и лев.
Благодаря за примера, супер точен е,само че тоя апартамент все още не се знае колко струва и кой ше го строи, после както става обикновено, банката на 2-рата година ше ти дигне лихвата, и после като няма квартиранти кво прайм.....???
Между габровци
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

kita20008969 написа: Благодаря за примера, супер точен е,само че тоя апартамент все още не се знае колко струва и кой ше го строи, после както става обикновено, банката на 2-рата година ше ти дигне лихвата, и после като няма квартиранти кво прайм.....???
Напротив, дори според най черногледите прогнози ще се е изплатил в рамките на 20 години.
Дори в рамките на тези 20 години цената на произвежданото електричество ще бъде не по-висока от на тецовете ни към момента, а цените на фосилните горива растат и ще растат все по стремглаво, запасите ни се изчерпват. Квартиранти ще има винаги, вече писах защо (в предни постове), а и за разлика от нас съседите ни развиват своята промишленост, и нуждите им растат. Ако искаш потърси информация за фалирал АЕЦ, някъде по света...
Но все едно, какво ще стане на референдума е ясно отдавна, каузата е загубена. Нямам какво повече да кажа.
Желая ти дълъг живот! Да се насладиш на последиците от решението си....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kita20008969 »

Венелин Радушев написа: Да се насладиш на последиците от решението си....
Благодаря ти друже,само че това няма да стане,защото нищо не зависи нито от теб, нито от мен."ТЕ" са го решили вече. Както го решиха и със зелените енергий, където се играе комбина с ЕРП-тата и без почти нищо да се произвежда, се върти една енергия през двупосочните електромери.Разликата в цената 4-5 пъти се дели между тия на които са централите и ЕРП-тата, а те са пак на тия хора.Лошото е, че всичко това го плащаме ние.
Съжалявам, че не съм на 20г.Един ден няма да стоя в таа държава брат.
700 млн. евра на месец излизат от "БЪЛГАРИЯ" от веригите хипермаркети, над милиард от моб. оператори,не знам колко от банките, които пак са чужди.Защо Български фирми нямат вериги магазини, банки, моб. оператори в Европа...............
До кога ще ни лъжат, че данъците са 10%, като на всяка покупка ти вземат 20% ДДС, на горивата - 50%акциз + 20% ДДС + 10% печалба. На цигарите, алкохола......и накрая и на заплатата..........Спирам, че неам нерви вече
Между габровци
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Стои си гаргата на клона и стиска сиренцето в човката.Отдолу лисицата я агитира-Гарго,гласувай с да на референдума!Гаргата мълчи!Лисицата пак- Гарго ,гласувай с да на референдума!Накрая гаргата изграчила - Да ! Лисицата грабнала сиренето и беж в гората!Гаргата ,мислила ,мислила и накрая го измислила-И "не ", да бях казала,все тая....
Подсказаха ми ,че поста ми дежа вю,сори!!!
Последно промяна от pacho109 на Нед Яну 27, 2013 12:50 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
lachezarnb
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от lachezarnb »

Не четох всички постове, така че ако някой вече е споменал това моля да ме извини.

Не знам защо никой не спомена следното:

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

Какво имам предвид, за последните 20 години всички уреди в къщи харчат с 20-30% по-малко ел.енергия. Преди 20 години регулирахме температурата в къщи през зимата като отваряхме прозореца, сега инвестираме в топло изолации, в индустрията икономиите стигат до 50%, а колко ще се развият в следващите 20 години?
В момента "зелената" енергия е скъпа, но това е млада технология и колко ще се развие за 20 години? Дали пък тогава няма да е рентабилна?
И последно, аз имам дребен бизнес свързан с производство и услуги. Ако реша че имам нужда от машини с по-висока производителност дали ще си зарежа цеха който използвам в момента и заради новите машини ще си построя нов? Или просто ще подменя машините?

Днес май не трябваше да се пропагандира за това няма да ви дам отговорите :D
Но ако има някой който все още се чуди дали да гласува и как, може тези въпроси да му помогнат.
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

lachezarnb написа:Не четох всички постове, така че ако някой вече е споменал това моля да ме извини.

Не знам защо никой не спомена следното:

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

Какво имам предвид, за последните 20 години всички уреди в къщи харчат с 20-30% по-малко ел.енергия. Преди 20 години регулирахме температурата в къщи през зимата като отваряхме прозореца, сега инвестираме в топло изолации, в индустрията икономиите стигат до 50%, а колко ще се развият в следващите 20 години?
В момента "зелената" енергия е скъпа, но това е млада технология и колко ще се развие за 20 години? Дали пък тогава няма да е рентабилна?
И последно, аз имам дребен бизнес свързан с производство и услуги. Ако реша че имам нужда от машини с по-висока производителност дали ще си зарежа цеха който използвам в момента и заради новите машини ще си построя нов? Или просто ще подменя машините?

Днес май не трябваше да се пропагандира за това няма да ви дам отговорите :D
Но ако има някой който все още се чуди дали да гласува и как, може тези въпроси да му помогнат.
Точно казано ,а всеки има право на избор.....но преди да гласуваш ,помисли!
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Гаргата го измисли!!!

Мнение от pacho109 »

Стои си гаргата на клона и стиска сиренцето в човката.Отдолу лисицата я агитира-Гарго,гласувай с да на референдума!Гаргата мълчи!Лисицата пак- Гарго ,гласувай с да на референдума!Накрая гаргата изграчила - Да ! Лисицата грабнала сиренето и беж в гората!Гаргата ,мислила ,мислила и накрая го измислила-И "не ", да бях казала,все тая....
Авторските права на колегата Жечев - запазени :!:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Колеги, с чисто сърце мога да кажа едно:Това са първите честни избори в България,гласове не се купуват!В Сливен най-ниската избирателна активност :lol: Защо?по-разбираеми причини :idea: Никой не купува гласове:twisted:И на ДПС електората не марширува със строева крачка към урните :lol:
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Аз вече гласувах :D Гласувах с "ДА" като вота ми няма нищо общо с пропагандата на недомислието наречено БСП .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Преди 4 години имаше референдум във Видин, на който трябваше да се гласува дали да се инициира процедура по създаване на висше учебно заведение на територията на града.
Изображение

Референдумът беше неуспешен поради малкия брой гласували. :lol:

Хората от Видин, които най-много щяха да имат келепир от университет в града, си питаха дедовия да излезнат да гласуват. :axe:

Това показа, че няма ли някой да плаща на хората, за да гласуват - те предпочитат да идат да изкопаят 2 декара царевица, да идат за риба или да бистрят референдума в кръчмата. :mrgreen:

Та най-вероятно и сега на националния референдум ще се случи същото. :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Павел Иванов написа:Аз вече гласувах :D Гласувах с "ДА" като вота ми няма нищо общо с пропагандата на недомислието наречено БСП .
На това бих се съгласил,но как стои въпроса между ЕРП и НЕК?!
http://www.ataka.bg/index.php?option=co ... &Itemid=66
Ако думите на Волен Сидеров се приемат бих казал ДА, но как ще стои въпроса с бъдещето на ЕРП-тата и имат ли нещо общо с АЕЦ Белене или пак Костови държат на ЕРП-тата, докато Бойкови държат на зелената енергия?!

Точно този въпрос не ми е ясен! :oops:

http://www.ataka.bg/index.php?option=co ... &Itemid=61
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Гласувах с НЕ по-много причини
Изображение
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

kita20008969 написа:
Венелин Радушев написа: Ще ти го обясня с не съвсем коректен, но за сметка на това достатъчно прост пример. Купуваш апартамент, ипотекираш го и си връщаш вложените пари, пускаш наематели в него, с наемите си плащаш ипотеката, след 10-15 години имаш апартамент, който за който реално не си похарчил и лев.
Благодаря за примера, супер точен е,само че тоя апартамент все още не се знае колко струва и кой ше го строи, после както става обикновено, банката на 2-рата година ше ти дигне лихвата, и после като няма квартиранти кво прайм.....???
............. :smt023 :smt023 :smt023 или казано по друг начин да си го купим на "зелено",ама комунистическо "зелено" :idea:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”