Ставрос, Йерисос, Неа рода, Трипити

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
stiviti
новобранец
новобранец

Re: Ставрос, Йерисос, Неа рода, Трипити

Мнение от stiviti »

На Ставрас пристанището пак кораба със стъклата. На плиткото никакъв живот на дъно ,и плувка. И Гърците нищо не хванаха , а пробваха на всичко. Нито риба нито главоноги . Видях да хващат през нощта един калмар и един октопод към 11 часа. Пробвах и 5-6 воблери . На другия ден отидох до Иерисос . Рибари нямаши ,само на камъните един наш колега ръкомахаше упорито /видях му колата/ Нямам представа дале е хванал нещо. Аз дори не се пробвах .Водата и в двете пристанища беше много мръсна -боклуци и нафта. Пробвах и плажа около Аспровалта на мумун на дъно - -нищо. Поне времето беше прекрасно , тихо и слънчево. Един колега ,местен българин , ми каза че са ловили доста риба през януари на дълбокото ,там където е кораба , но вече ми омръзна да слушам че "Вчера как кълвеше ......"
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Eee как няма да пробваш На Йерисо или пък да мръднеш до скалите на Неа Рода и ферито на Трипити.Близко ви е това море и не полагате никакви усилия да осмислите излета май.Не го казвам с лошо сега
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Здравейте колеги.Тъй като другата седмица смятам да открия на Йерисо имам два въпроса.Първият е заслужава ли си да отида до Амулияни и съответно ако да -къде.Вторият е има ли интересни места покрай брега от Неа Рода в посока резервата-виждат се некви черни пътища от църквата навътре и даже хотели
Vladorado73
новобранец
новобранец

Мнение от Vladorado73 »

Здравейте колеги, да дам малко прясно инфо от събота за упоменатите места. Тръгнах в петък към 00.00 и като се почна един сняг до Димитровград, викам си "Абе алаколу къде си се понесъл и то сам ?",ама нали пуста краста ... Както и да е, като стъпх в долината на Струма, нещата се попромениха, снегът спря температурите станаха положителни даже и по някоя звездичка се мяркаше тук-там. Ама нейсе, както влязох в Гърция, пак се почна, обаче дъжд. Не много силен но напоителен, брех късмет, брех чудо... Към 6.00 "кацнах" благополучно в Неа Рода. Няма живо пиле, само "онждащи" се котки, реват кат наакани бебета. Дъждът спря, ама пусти вятър си духа, добре че има там стена та го спираше. Извадих кутиите, с попътен вятър постигнах невероятни кастинги, ама с това си останах, неще и неще. Бе то воблери, попери, слайдери, калмариери, пилкери не и не нищо. Постях час час и половина време и си викам, аре на Трипити. Палнах колата и там на ферито. Имаше двама гърци на дъно и за октоподи мятаха, но и те без особен успех. Пак заваля, наметнах дъждобранчето и пак започнах. По едно време нещо се разигра за малко на около 40-50 метра пред мен, не разбрах дали са хищници , мятах точно при кръговете, но уви отново не последваха атаки. Позаболя ме ръката и реших да помяткам с бомбардата, отново нищо. Брей какъв е тоя моя късмет. Извадих един пилкер на DUO 30 гр. и започнах да мяткам с него. На 3-4 то хвърляне дум, брех викам, има Господ. Вадя, дракон, хубав голям около 30-35 см. режа прилежно отровните шипове и в кофичката. Още удари и още 2 дракона в кофичката. Поне този път ще се прибера нещо. Последва и един удар с нещо по-тежичко но се откачи малко преди да го извадя (естествено :) ). Но за съжаление си беше само това, спря пущината. Извадих калмариерката, първо мятане, парцл някакъв викам си, вадя, охооо сепия. И като се почна напред, назад, наляво, надясно, нищо повече. Пак с воблерите, после с пилкерите, после с калмариери, не. Към 14.00 се изви силен вятър, скочих в колата и напалих към Йерисос. Там вятъра не беше толкова силен. Рибари само срещу кея от брега на дъно, но явно и те нямаха кой знае какъв успех, защото въдиците бяха зарязани да си чакат рибите. Аз отидох да помяткам от кея, тъй като от вятъра се бяха вдигнали вълни и от каменната буна нямаше как. Отново греда, нищо и нищо, водата се беше поразмътила, тъкмо ако има някой гладен рибок да го поизлъжа, но не. След около половин час се събраха доста облаци, започна да гърми и аз реших, че никоя риба не си заслужава удоволствието от пряко или непряко попадение на мълния върху въдицата и съответно върху нейното продължение. Събрах си такъмките и унил, унил поех пътят към София.
П.П. Межди другото за колегите които практикуват риболов на плувка, на Трипити до кея се въртяха риби около 30-40 см. и във водата изглеждаха сини, може би бяха кефали а също така имаше и доста риби, плоски като ципури, колкото длан. Когато хвърлих главите от драконите, бая надойдоха.
Надявам се да съм Ви бил полезен, поздрави и наслука !
Veselin Novakov
новобранец
новобранец

Мнение от Veselin Novakov »

Неа Рода. Няма живо пиле, само "онждащи" се котки, реват кат наакани бебета. Дъждът спря, ама пусти вятър си духа, добре че има там стена та го спираше. Извадих кутиите, с попътен вятър постигнах невероятни кастинги, ама с това си останах, неще и неще
Някой, някога, ловил ли е нещо въобще на това пристанище???
Питам, щото аз винаги го прескачам, че ми изглежда зле...
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Аз също не познавам някой, който да е хващал хищна риба на пристанището на Неа Рода. Един приятел беше закосил с воблер кефал около килото, но за уловен хищник не съм чувал. По-интересни са скалите под параклисчето на гърба на пристанището. ;)
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Бе има едни скумрии малко по-назад
Vladorado73
новобранец
новобранец

Мнение от Vladorado73 »

Поради вятъра, нямаше как да се хвърли на друго място освен в пристанището. А понеже аз съм си самоук и от скоро се занимавам с този вид риболов, харесвам си място, отивам, мятам и после споделям. Благодаря за споделеното инфо, при друг случай ще търся други места наоколо.
Veselin Novakov
новобранец
новобранец

Мнение от Veselin Novakov »

По-интересни са скалите под параклисчето на гърба на пристанището
Да мястото е многообещаващо, но за шест години и множество посещения не е дало почти нищо.
Всъщност даде само една лаврашка атака и скок на туна на 30 м. от брега....
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Там съм пробвал само повърхностни примамки щот все ми се струва че ще закача в плитките скали отпред.Видях и гърци да пробват силикони
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

29750474_10215980881424734_825118733_n.jpg
Пристигане на Пиргидики в четвъртък в 4 сутринта.Към 6.30 жената забоде нещо на легендарното за мен бяло Дуо 140.Оказа се паламуд.След малко водата завря.Хвърляш вадиш накрая няма време да хвърлиш само вадиш :lol: .Къде празни къде гелета манииии.Тва първите 20 минути.После продължиха джурумите ама не ще.Сложих джиг един втори трети ама са джаса и не папа.Петък същата работа ама без джуруми.Дежурниия първи в тъмното е за жената с белото ДУООО и после ги почваме на Халука и първата ми тиха нинджа..В събота фара беше зает от калмариери и отидохме на понтоните ама чеп.Джуруми пред фара не видях така че може и да нее влезнало говедутуу.Вечерта на Неа Рода нещо още по светло накара сардината да излезе на камъните и дядковците си я събраха.После жената отпра 4 каиша заргански което накара неколко старци на чист български да кажат-Дообре.Малко преди тръгване към 12 щот дойде мазен кораб още при обиране на корема нещо отвътре ма взе на товарния влак(да казвам ли на какво бело нещо).Ако не беше олабен аванса сопата щеше да вземе посоката на кълване щот таман си я прехвърлях между кунките за позиция туич.Кратка радост демек борба и чао.През това време се взе някой друг сравнително хубав калмар.Вчера сутринта на Йерисо още по тъмно жената закачи нещо уж било дзвер отново на белата пластмаса.Оказа се хубаво кокали.Впоследствие по светло изкарах още няколко точно на съмване.Просто беше кратък мача.После пристанището се напълни с наши хора.Видях и октопод да вади една кака.Грък направи серия калмари.Абе интересно откриване беше.Само една снимка имам другите са в телефона на булката.
29750474_10215980881424734_825118733_n.jpg
В заключение който няма бело Дуо да налазва щот ше ги изкупя и ставам монополист.Трети излет тва е най-успешната примамка в различни ръце и с различни такъми-просто мирно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bonchojankov
новобранец
новобранец

Мнение от bonchojankov »

Бравас и на тебе и на жената и бялото Дуо :)
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

По време на този излет Халуката се отчете с най-много риби ама Дуото откриваше сутрешното кълване.И това не е единичен случай.Тоя пост ма кара да лашна всичко и да инвестирам в Дуо и Халука.
Забележка -при мен 175 на Дуо не прави хубава дистанция.Ассасина също въпреки че много го хвалят при насрещен.Както хвърчи Халуката други те малеят
svetlio80tm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от svetlio80tm »

Колега за коя Халука говориш? 125мм или 145мм, плаващ или потъващ, кой цвят...
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

145 потъваща.Розов гръб със сребристо надолу.Също жената имаше успех на Рапала Макс Рап синьо и розово въпреки трагичния кастинг.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”