Има ли гъбари?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Има ли гъбари?

Мнение от Диканаров »

В събота за риба, а в неделя за гъби. Ще пиша какво съм направил! :D
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Едно време на Бяла Черква над хижа Здравец съм брал много манатарки.Сега незнам дали има още.Някой има ли информация? :roll:
TICA FAN
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

chapara написа:
Нещо не ги видях постоянните лагери,а и на "Щирока поляна"нямаше импровизираните изкупвателни пунктове.Из гората не видях,но след тези превалявания може и да излезне.
А пък аз вчера ги видях с празните касетки - имаше доста бусове с прекупвачи, имаше и доста от "събратята" с кофи и кошници, но така и не разбрах какво точно се купува(продава) по тези места. Аз си мислех, че става въпрос за боровинки! Имаше доста из гората, но само стебла - не видях плод, а и не ми стигна въздуха да се изкатеря до горе, дето сте ходили вие с Дяката! Иначе имаше виолетки и още един модел, ма и аз що не го снимах, че да покажа :smt021 в огромни количества - вървиш и ги газиш, щото няма де да стъпиш!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Чапар,де го тоя Неделча,да не е ял от тоя 1%-ов гъбен материал :idea: Нещо го няма в ефира :smt102 Или му е харесало и си е взел отпуската за догодина :smt048 :smt042
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Бях обещал да пиша как е минал риболова и гъбобера през уикенда, ама няма за какво да пиша! В събота без пипане на бялата, в неделя отърчах Лозен и само билка!Нито една гъба! Набрах малко заграбиче, мащерка и еньовче и това е! Абсолютно нищо! Пълно капо, ако не е намирането на един кукоизваждач като си тръгвах натоварен с циганията и хубав лаф с един приятел, бивш кмет на Чепинци. От него разбрах, че няма удавен колега в езерото по време на първия взрив и каква е историята с чепинските сомове. Двайсетина дни преди взривовете е уловил на червей, на хвърляне от брега на 0.20мм кука №10 сом. Два пъти му развивал макарата. Той викал да му помогнат. Събрал се народ и само зяпане и питане: - на какво, как , кога преди и т.н. простотии и никой не е помогнал. Сомът е бил около метър и нещо. Скъсал е при опиране на главата в пясъка на брега. Та ако си спомняте призива на Зографски от това време- бягайте за сом на Чепинци и че е хванал за три поредни дни 11 сома и 11 бели е в резултат на тази случка. Или е присъствал или е чул за нея. Това само потвърди предположението ни, че има много ограничено количество от тази риба, пусната от колеги или доплувала от наводнението от Огняново. Дано да се поразвъди! :lol:
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Положителното нещо след поройните дъждовете е, че гъбите ще "пощуреят" :D . Надявам се темата да тръгне отново от другата седмица :drinkers:
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Само да се затопли,ште тргне и темата не се притесниаваите :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
rosboz
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rosboz »

В очакване на гъбите

от 09.10.2005

Изображение
ski today
work tomorrow
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Бях обещал, след връщането си от яз. Сопот да Ви пиша за резултатите. По поляните над язовира излязоха много сърнели. Това стана през последните три дни от отпуската ми начиная от неделя 28.09. Манатарки за сега няма. Съседи намериха единични печурки. Явно сега им почва сезонът! Малко позакъсняха дъждовете. Тази събото ще пробвам припънките, сърнелите и есенните миризливки около София. :lol:
Аватар
rosboz
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rosboz »

След два дни дъжд миналата седмица очаквах по-разнообразен урожай

Маршрута беше смесен гъби , история и риболов ( Пловдив , Домлян , Свежен , Стрелци , Р . Конаре Пловдив )
Но в гората нямаше и помен от влага. Все едно не беше валяло.

Ето какво намерих

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последно промяна от rosboz на Пон Окт 06, 2008 9:30 am, променено общо 1 път.
ski today
work tomorrow
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Сърнелата е луднала на всякъде,печурката също,но от манатарка няма и помен!Може би след този дъжд и предстоящата слънчева седмица,ще имаме шанс да ги вкусим и тази година! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Срнелата както иа казвате(ние казваме срндак) започна и при нас.Днес на иазовира кадето бех по риба сабрах за едно хубаво иадене.За манатарка е рано ,поне при нас.Северниа ветар не дава да излезе :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

По южното черноморие най-вече се срещат печурки по поляните. В горите още ги няма :(
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Внимавайте със сърнелите,не ги берете още като са затворени,че не се различават от бялата мухоморка.Патил съм :wink: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
doktora27
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от doktora27 »

snegk написа:Внимавайте със сърнелите,не ги берете още като са затворени,че не се различават от бялата мухоморка.Патил съм :wink: :lol: :lol:
колега snegk,
след като се отвори вече и видя пръстенчето,това достатъчна гаранция ли е ,че не е друг вид?
питам защото аз само това гледам,да не си изпатя(че и на други хора раздавам гъби,да не направя беля).
благодаря ти предварително :prayer: и успех в риболова!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”