Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

ФЛАТ МЕТОД ФИДЕР- тактика и монтаж.
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: ФЛАТ МЕТОД ФИДЕР- тактика и монтаж.
Иди хвърляй на Марица с метод хранилка бе отворко.До преди два месеца си търсеше фидер.
Хилка,и си мери приказките да не хванеш първата закуска в ортопедията след срещата ни.
Хилка,и си мери приказките да не хванеш първата закуска в ортопедията след срещата ни.
Последно промяна от butnik на Съб Фев 28, 2015 6:50 pm, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Темата е придобила отново обичайния си облик
п.п. Форумите са голяма работа - понякога ограмотяват ( след години четене , но без практика ) и най-малоумните твари

п.п. Форумите са голяма работа - понякога ограмотяват ( след години четене , но без практика ) и най-малоумните твари

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Бутник търсих баба ти с дамаджаните преди два месеца !
Ко шъ каиш ?
Искам компетентно мнение за мряня !
Като например :
-Мажем с канаколит горната страна на на плоският фидер .
После потапяме в бурканче с пинки .
Вадим 30 мъмрека от Марица за стръв !
След минута като залепнат притискаме захранката нежно с ароматите и пускаме стръвта
под моста на Международният Панайр в Пловдив .
Докато над вас минават руси какички и им гледате катериците на въдицата ви започват
да се закачят разни мрени и тяхните баби !
Смятам че темата може да се развие в тази насока !
Бутник кажи -Мряна !
-Мряна
Да ти го избабана !
Пишете ко съ страхувате от един Бутник !!!
Аз още ловя с черничева пръчка от черницата до партийният дом на ГЛАВНАТА !
Ко шъ каиш ?
Искам компетентно мнение за мряня !
Като например :
-Мажем с канаколит горната страна на на плоският фидер .
После потапяме в бурканче с пинки .
Вадим 30 мъмрека от Марица за стръв !
След минута като залепнат притискаме захранката нежно с ароматите и пускаме стръвта
под моста на Международният Панайр в Пловдив .
Докато над вас минават руси какички и им гледате катериците на въдицата ви започват
да се закачят разни мрени и тяхните баби !

Смятам че темата може да се развие в тази насока !
Бутник кажи -Мряна !
-Мряна
Да ти го избабана !
Пишете ко съ страхувате от един Бутник !!!
Аз още ловя с черничева пръчка от черницата до партийният дом на ГЛАВНАТА !
- emo vasilev
- сериозен играч
Гледам , че темата тръгва на зле .....и искам да кажа следното -
на тези дето темата не има допада просто да спрат да пишат....
на тези дето им е интересна и пишат - да си мерят думите....
Естествено е ,че на едни хора нещата са по ясни от на другите , но моля ви направете го по цивилизованият начин!
на тези дето темата не има допада просто да спрат да пишат....
на тези дето им е интересна и пишат - да си мерят думите....
Естествено е ,че на едни хора нещата са по ясни от на другите , но моля ви направете го по цивилизованият начин!
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
С.Върбанов написа:Темата е придобила отново обичайния си облик![]()
![]()
![]()
![]()

Земи се у ръце и дай компетентно мнение по темата, белким има наистина полза от цялата дандания.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Днес на метода не му провървя. Рибите си искаха пет пъти по-дълго поводче. На куката щипка хирономус или ефна червена белка.
Утре пак с метода, може да му тръгне
Утре пак с метода, може да му тръгне

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- баничката
- ще става разбирач
Битника ще набие половината форум. Ха-ха, яхнал е метлата. СМЕХ!butnik написа: Хилка,и си мери приказките да не хванеш първата закуска в ортопедията след срещата ни.

Сега по темата:
butnik, ако си извадиш за малко главата от гъза, ще видиш, че слънцето грее вече за всички.
100, не 100- 1000 пъти ти се каза, че темата е за ФЛАТ метод фидер, а не за метод фидер... виж изписаното със синьо, ве.
Нямам думи... само едни пелетни хранилки и метод хранилки пускаш снимки
( в тях вярно няма сеене, имат едри частици, но това, Баце е друга бира)...
спри се малко с тия пелети, кукурузи и др. такива-
темата е за Флат, темата е за Флат, темата е за Флаааат,
като не можеш да напишеш нищо по темата-
тогава напиши нищо.

Последно промяна от баничката на Съб Фев 28, 2015 8:35 pm, променено общо 1 път.
Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
- hshopov
- разбира нещата
Утре заминавам и аз и ще докладвам. ще заложа на торен за стръвта пък да видим.
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Баница, време е ти да си извадиш главата. Повтарям ти за пореден път. Не става въпрос за вида храна, ситна или едра, с частици или не. Въпроса е за пресяването на храната.баничката написа:Сега по темата:
butnik, ако си извадиш за малко главата от гъза, ще видиш, че слънцето грее вече за всички.
100, не 100- 1000 пъти ти се каза, че темата е за ФЛАТ метод фидер, а не за метод фидер... виж изписаното със синьо, ве.
Нямам думи... само едни пелетни хранилки и метод хранилки пускаш снимки
( в тях вярно няма сеене, имат едри частици, но това, Баце е друга бира)...
спри се малко с тия пелети, кукурузи и др. такива-
темата е за Флат, темата е за Флат, темата е за Флаааат,
като не можеш да напишеш нищо по темата-
тогава напиши нищо.
Повтарям ти като на бавноразвиващ.....за флат метода храната не се пресява, за да не де вкарва допълнително въздух в нея и да не е пухкава. Защото при удара на хранилката с водата пухкавата и аерирана храна лесно пада от флат метод хранилката
и при достигането до дъното почти няма храна. Ти пишеш че така ловиш и имаш успех. Как няма да имаш успех, като преди това си изсипал един самосвал храна и си направил петно. Със същия успех там ще ловиш и само с олово. Разбери че рехавата храна пада предварително от хранилката и от флат метода няма ефект. По начина по който ти ловиш, по добре ползвай обикновена инлайн пружина за едно левче....поне в нея ще остава малко манджа. Не се набутвай с хранилки за по 5-6 лева, няма смисъл. Смисъла на флат метод хранилката е с малко храна да се примами рибата, а не да хвърляш килограми храна.
Затова ти повтарям сто пъти, храната трябва да е по-стегната и лепкава, за да заработи след като хранилката легне на дъното и си изпънал линията. Тогава трябва да се разбие и да освободи куката със стръвта. Зависи също как е овлажнена храната, кога ще заработи. ИМА РАЗЛИКА ВЪВ ВРЕМЕТО НА ЗАРАБОТВАНЕ НА НЕДОУВЛАЖНЕНА,НОРМАЛНОУВЛАЖНЕНА ИЛИ ПРЕУВЛАЖНЕНА ХРАНА. Говоря за фината на прах без едри частици, с която ти парадираш. Коя след колко време заработва.....

И по кротко с тона и обидите. Не си убедителен, нито пък страшен. Само ставаш още по- смешен.
Ако още не си разбрал.....питай.....не е срамно. И не взимай за чиста истина това което ти показват по рекламните клипове производителите на захранки и стръв.....ВСИЧКО Е ДА ТИ ГУШНАТ ПОВЕЧЕ КИНТИ, да върви търговията.
- баничката
- ще става разбирач
Bethoven,
кажи честно, ама честно- купувал ли си захранка, на която пише method feeder,
значи не само feeder, а method feeder, поставих го в синьо.
Значи тая захранка е суперситна, няма никакви едри частици, разбира се butnik и други колеги добавят към нея и едросмлени частици, както и използват фидер(не метод фидер) захранки, където такива частици си има, но за 100-тен път казвам- това е захранка с едри и пелети за метод фидер, а не за флат метод фидер,
захранката за флат метод фидер е ситна, все едно стискаш брашно, което както е известно след намокрянето прави валци(бучки)
пресяването не е за аериране, а за махане на мазните по-големи длетави топчета, които едно, че залепват за пресата и топката не е гладка и не е хомогенна да издържи удара във водата, като няма предпазна мрежа.
Пресяването може и да се прескочи като операция, в случай, че сме си забравили ситното сито- не е толкова фатално все пак.
.
Аман от шаранджии, търсещи големи прасета с метод фидер- те са като секта и акъл не искат.
При флат метод фидера аз търся динамичен риболов на масовите средни риби с контролирано петно на захранване. Кое му е грешното, та аз за един риболов хванах 17 риби от 0.800 до 2.4 кг. най-голямата(имам снимки), а колегата шаранджия до мене извади най-голямата 5.2 и още 5-6 по 1.5- 2кг. на топчета.
Колкото рибари- толкова тактики.
Значи тая захранка е суперситна, няма никакви едри частици, разбира се butnik и други колеги добавят към нея и едросмлени частици, както и използват фидер(не метод фидер) захранки, където такива частици си има, но за 100-тен път казвам- това е захранка с едри и пелети за метод фидер, а не за флат метод фидер,
захранката за флат метод фидер е ситна, все едно стискаш брашно, което както е известно след намокрянето прави валци(бучки)
пресяването не е за аериране, а за махане на мазните по-големи длетави топчета, които едно, че залепват за пресата и топката не е гладка и не е хомогенна да издържи удара във водата, като няма предпазна мрежа.
Пресяването може и да се прескочи като операция, в случай, че сме си забравили ситното сито- не е толкова фатално все пак.

Аман от шаранджии, търсещи големи прасета с метод фидер- те са като секта и акъл не искат.
При флат метод фидера аз търся динамичен риболов на масовите средни риби с контролирано петно на захранване. Кое му е грешното, та аз за един риболов хванах 17 риби от 0.800 до 2.4 кг. най-голямата(имам снимки), а колегата шаранджия до мене извади най-голямата 5.2 и още 5-6 по 1.5- 2кг. на топчета.

Не сме ора естете.
Браво бе,корифей.Ти изненада света,от проста баница се издигна до Милинка!!!баничката написа:Bethoven,
Значи тая захранка е суперситна, няма никакви едри частици, разбира се butnik и други колеги добавят към нея и едросмлени частици, както и използват фидер(не метод фидер) захранко, където такива частици си има, но за 100-тен път казвам- това е метод фидер, а не флат метод фидер.
Я си виж снимката,която си публикувал при стартиране на темата.Да,тази която си копирал с метода на Дренан.Виждаш ли каква храна има на фидера???Това,че има специална храна за метод фидер,означава ли че само такава се ползва???Динамичен риболов на масовите средни риби с контролирано петно на захранване,се постига и с обикновенна кошничка и дълъг повод(при който рибата взема още на пропадане),и съм винаги на клипс,за да си поддържам дистанцията.Такава динамика с метода няма,освен разбира се ако попадаш на високо интелигентна и гладна риба,която се храни от метода докато потъва.И никой не ти говори за шарани тук.Имаш и някои верни моменти,признавам,но смесваш нещата.
Последно промяна от kevlar на Съб Фев 28, 2015 11:56 pm, променено общо 1 път.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- Красимир Атанасов
- учете се от него
А'е да ва питам нещо аз,може ли
-Може.
-Благодаря,питам.
Наистина ли тази п@дерастийка със една шепа ярма е висш пилотаж в риболова

Защото ако е така,мигар да си чупя фидера.
Аз не ловя по-нито един от изброените от вас начини,но хващам по-пе'йсе кила риба,чисто
Къде бъркам бре
Кажете моля ви,къде и какво бъркам,за да започна да ловя по-шепа перки,и с това да се фукам

-Може.
-Благодаря,питам.
Наистина ли тази п@дерастийка със една шепа ярма е висш пилотаж в риболова

Аз не ловя по-нито един от изброените от вас начини,но хващам по-пе'йсе кила риба,чисто

Кажете моля ви,къде и какво бъркам,за да започна да ловя по-шепа перки,и с това да се фукам

- Bethoven
- вече хвърля и на тежко

ВАЖНОТО Е НЕОПИТНИТЕ ДА НЕ СЕ ПОДВЕЖДАТ В ГРЕШНА НАСОКА.
Ясно ми е че си пустиняк и не падаш по гръб, но сигурно си и шапкар. С такъв не се спори. Така че спирам. Аз бях до тук.
С подобна"педерастийка" имам същите твои пе'йсе кила риба за 4 астрономически часа.Както искаш,така го разбирай.За мен работи много,с кошничка и дълъг повод,ме убива дребна платика и бабушка.Много е интензивен риболова,но масовите риби са малки.Красимир Атанасов написа:А'е да ва питам нещо аз,може ли![]()
-Може.
-Благодаря,питам.
Наистина ли тази п@дерастийка със една шепа ярма е висш пилотаж в риболова![]()
Аз не ловя по-нито един от изброените от вас начини,но хващам по-пе'йсе кила риба,чистоКъде бъркам бре
![]()
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
И от по-рано е ловено с такъв фидер.Работниците в завод "Арсенал" си правиха подобни,баща ми от тях взимаше.Парче плесиглас 10мм надупчено с 10мм свредло,като в долния край в няколко от отворите се занитваше олово.Бяха го измислили за риболов по скалите,защото пружините се заклещваха между камъните,а това чудо е плоско и по лесно се вдига.Красимир Атанасов написа:Моята първа среща със така нареченият "метод флат фидер"датира още от 99 година!
Но ако ви кажа какво представляваше и как изглеждаше, нама да повярвате. Но за мен този човек който ловеше по-този начин е пионер във този вид риболов и някой му открадна идеята и направи пари от това. А как ловеше само... нашите пружини само гледаха.
- Прикачени файлове
-
- Не е кой знае каква скица,ама колкото толкова
- SDC12213.JPG (767.94 KiB) Преглеждано 2616 пъти