ФЛАТ МЕТОД ФИДЕР- тактика и монтаж.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: ФЛАТ МЕТОД ФИДЕР- тактика и монтаж.

Мнение от butnik »

Иди хвърляй на Марица с метод хранилка бе отворко.До преди два месеца си търсеше фидер.
Хилка,и си мери приказките да не хванеш първата закуска в ортопедията след срещата ни.
Последно промяна от butnik на Съб Фев 28, 2015 6:50 pm, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Темата е придобила отново обичайния си облик :lol: :smt043 :smt026 :smt030

п.п. Форумите са голяма работа - понякога ограмотяват ( след години четене , но без практика ) и най-малоумните твари :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Бутник търсих баба ти с дамаджаните преди два месеца !
Ко шъ каиш ?

Искам компетентно мнение за мряня !
Като например :
-Мажем с канаколит горната страна на на плоският фидер .
После потапяме в бурканче с пинки .
Вадим 30 мъмрека от Марица за стръв !
След минута като залепнат притискаме захранката нежно с ароматите и пускаме стръвта
под моста на Международният Панайр в Пловдив .
Докато над вас минават руси какички и им гледате катериците на въдицата ви започват
да се закачят разни мрени и тяхните баби ! :fishing9:

Смятам че темата може да се развие в тази насока !
Бутник кажи -Мряна !
-Мряна
Да ти го избабана !

Пишете ко съ страхувате от един Бутник !!!
Аз още ловя с черничева пръчка от черницата до партийният дом на ГЛАВНАТА !
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Гледам , че темата тръгва на зле .....и искам да кажа следното -
на тези дето темата не има допада просто да спрат да пишат....
на тези дето им е интересна и пишат - да си мерят думите....
Естествено е ,че на едни хора нещата са по ясни от на другите , но моля ви направете го по цивилизованият начин!
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

С.Върбанов написа:Темата е придобила отново обичайния си облик :lol: :smt043 :smt026 :smt030

п.п. Форумите са голяма работа - понякога ограмотяват ( след години четене , но без практика ) и най-малоумните твари :idea:
:lol: Ти какъв сиииии........ само се бъзикаш. :lol:
Земи се у ръце и дай компетентно мнение по темата, белким има наистина полза от цялата дандания.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Днес на метода не му провървя. Рибите си искаха пет пъти по-дълго поводче. На куката щипка хирономус или ефна червена белка.
Утре пак с метода, може да му тръгне :fishing6:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

butnik написа: Хилка,и си мери приказките да не хванеш първата закуска в ортопедията след срещата ни.
Битника ще набие половината форум. Ха-ха, яхнал е метлата. СМЕХ! :lol: :lol: :lol:

Сега по темата:
butnik, ако си извадиш за малко главата от гъза, ще видиш, че слънцето грее вече за всички.
100, не 100- 1000 пъти ти се каза, че темата е за ФЛАТ метод фидер, а не за метод фидер... виж изписаното със синьо, ве.

Нямам думи... само едни пелетни хранилки и метод хранилки пускаш снимки
( в тях вярно няма сеене, имат едри частици, но това, Баце е друга бира)...

спри се малко с тия пелети, кукурузи и др. такива-
темата е за Флат, темата е за Флат, темата е за Флаааат,
като не можеш да напишеш нищо по темата-
тогава напиши нищо. :D
Последно промяна от баничката на Съб Фев 28, 2015 8:35 pm, променено общо 1 път.
Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Утре заминавам и аз и ще докладвам. ще заложа на торен за стръвта пък да видим.
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

баничката написа:Сега по темата:
butnik, ако си извадиш за малко главата от гъза, ще видиш, че слънцето грее вече за всички.
100, не 100- 1000 пъти ти се каза, че темата е за ФЛАТ метод фидер, а не за метод фидер... виж изписаното със синьо, ве.

Нямам думи... само едни пелетни хранилки и метод хранилки пускаш снимки
( в тях вярно няма сеене, имат едри частици, но това, Баце е друга бира)...

спри се малко с тия пелети, кукурузи и др. такива-
темата е за Флат, темата е за Флат, темата е за Флаааат,
като не можеш да напишеш нищо по темата-
тогава напиши нищо. :D
Баница, време е ти да си извадиш главата. Повтарям ти за пореден път. Не става въпрос за вида храна, ситна или едра, с частици или не. Въпроса е за пресяването на храната.
Повтарям ти като на бавноразвиващ.....за флат метода храната не се пресява, за да не де вкарва допълнително въздух в нея и да не е пухкава. Защото при удара на хранилката с водата пухкавата и аерирана храна лесно пада от флат метод хранилката
и при достигането до дъното почти няма храна. Ти пишеш че така ловиш и имаш успех. Как няма да имаш успех, като преди това си изсипал един самосвал храна и си направил петно. Със същия успех там ще ловиш и само с олово. Разбери че рехавата храна пада предварително от хранилката и от флат метода няма ефект. По начина по който ти ловиш, по добре ползвай обикновена инлайн пружина за едно левче....поне в нея ще остава малко манджа. Не се набутвай с хранилки за по 5-6 лева, няма смисъл. Смисъла на флат метод хранилката е с малко храна да се примами рибата, а не да хвърляш килограми храна.
Затова ти повтарям сто пъти, храната трябва да е по-стегната и лепкава, за да заработи след като хранилката легне на дъното и си изпънал линията. Тогава трябва да се разбие и да освободи куката със стръвта. Зависи също как е овлажнена храната, кога ще заработи. ИМА РАЗЛИКА ВЪВ ВРЕМЕТО НА ЗАРАБОТВАНЕ НА НЕДОУВЛАЖНЕНА,НОРМАЛНОУВЛАЖНЕНА ИЛИ ПРЕУВЛАЖНЕНА ХРАНА. Говоря за фината на прах без едри частици, с която ти парадираш. Коя след колко време заработва..... :D открий сам. Така че това презамятане през 5 минути също си губи смисала.

И по кротко с тона и обидите. Не си убедителен, нито пък страшен. Само ставаш още по- смешен.

Ако още не си разбрал.....питай.....не е срамно. И не взимай за чиста истина това което ти показват по рекламните клипове производителите на захранки и стръв.....ВСИЧКО Е ДА ТИ ГУШНАТ ПОВЕЧЕ КИНТИ, да върви търговията.
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Bethoven,
кажи честно, ама честно- купувал ли си захранка, на която пише method feeder,
значи не само feeder, а method feeder, поставих го в синьо.
Значи тая захранка е суперситна, няма никакви едри частици, разбира се butnik и други колеги добавят към нея и едросмлени частици, както и използват фидер(не метод фидер) захранки, където такива частици си има, но за 100-тен път казвам- това е захранка с едри и пелети за метод фидер, а не за флат метод фидер,
захранката за флат метод фидер е ситна, все едно стискаш брашно, което както е известно след намокрянето прави валци(бучки)
пресяването не е за аериране, а за махане на мазните по-големи длетави топчета, които едно, че залепват за пресата и топката не е гладка и не е хомогенна да издържи удара във водата, като няма предпазна мрежа.
Пресяването може и да се прескочи като операция, в случай, че сме си забравили ситното сито- не е толкова фатално все пак. :D .
Аман от шаранджии, търсещи големи прасета с метод фидер- те са като секта и акъл не искат.
При флат метод фидера аз търся динамичен риболов на масовите средни риби с контролирано петно на захранване. Кое му е грешното, та аз за един риболов хванах 17 риби от 0.800 до 2.4 кг. най-голямата(имам снимки), а колегата шаранджия до мене извади най-голямата 5.2 и още 5-6 по 1.5- 2кг. на топчета.
Колкото рибари- толкова тактики. :D
Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

баничката написа:Bethoven,
кажи честно, ама честно- купувал ли си захранка, на която пише method feeder,
значи не само feeder, а method feeder, поставих го в синьо.
Значи тая захранка е суперситна, няма никакви едри частици, разбира се butnik и други колеги добавят към нея и едросмлени частици, както и използват фидер(не метод фидер) захранко, където такива частици си има, но за 100-тен път казвам- това е метод фидер, а не флат метод фидер.
Аман от шаранджии, търсещи големи прасета с метод фидер- те са като секта и акъл не искат.
При флат метод фидера аз търся динамичен риболов на масовите средни риби с контролирано петно на захранване. Кое му е грешното, та аз за един риболов хванах 17 риби от 0.800 до 2.4 кг. най-голямата(имам снимки), а колегата шаранджия до мене извади най-голямата 5.2 и още 5-6 по 1.5- 2кг. на топчета.
Колкото рибари- толкова тактики. :D
Браво бе,корифей.Ти изненада света,от проста баница се издигна до Милинка!!!
Я си виж снимката,която си публикувал при стартиране на темата.Да,тази която си копирал с метода на Дренан.Виждаш ли каква храна има на фидера???Това,че има специална храна за метод фидер,означава ли че само такава се ползва???Динамичен риболов на масовите средни риби с контролирано петно на захранване,се постига и с обикновенна кошничка и дълъг повод(при който рибата взема още на пропадане),и съм винаги на клипс,за да си поддържам дистанцията.Такава динамика с метода няма,освен разбира се ако попадаш на високо интелигентна и гладна риба,която се храни от метода докато потъва.И никой не ти говори за шарани тук.Имаш и някои верни моменти,признавам,но смесваш нещата.
Последно промяна от kevlar на Съб Фев 28, 2015 11:56 pm, променено общо 1 път.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

А'е да ва питам нещо аз,може ли :?:

-Може.
-Благодаря,питам.

Наистина ли тази п@дерастийка със една шепа ярма е висш пилотаж в риболова :?:

Изображение

Защото ако е така,мигар да си чупя фидера.
Аз не ловя по-нито един от изброените от вас начини,но хващам по-пе'йсе кила риба,чисто :!: Къде бъркам бре :?:
Кажете моля ви,къде и какво бъркам,за да започна да ловя по-шепа перки,и с това да се фукам :?:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

:lol: :lol: :lol: Драги ми смехурко, пиша ти за последно защото изглежда не разбираш. Ярма не ползвам, от брашнените храни за метод фидер най съм доволен от Ф1 на SONU Baits, лесна за бъркане, бързо се приготвя и може да се ползва както самостоятелно, така и с разни примеси. Има страхотен слепващ ефект. С нея не се налага да слагам в бъркочите допълнително лепило, държи си чук. Така че не ме мисли мене.
ВАЖНОТО Е НЕОПИТНИТЕ ДА НЕ СЕ ПОДВЕЖДАТ В ГРЕШНА НАСОКА.

Ясно ми е че си пустиняк и не падаш по гръб, но сигурно си и шапкар. С такъв не се спори. Така че спирам. Аз бях до тук.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Красимир Атанасов написа:А'е да ва питам нещо аз,може ли :?:

-Може.
-Благодаря,питам.

Наистина ли тази п@дерастийка със една шепа ярма е висш пилотаж в риболова :?:

Изображение

Защото ако е така,мигар да си чупя фидера.
Аз не ловя по-нито един от изброените от вас начини,но хващам по-пе'йсе кила риба,чисто :!: Къде бъркам бре :?:
Кажете моля ви,къде и какво бъркам,за да започна да ловя по-шепа перки,и с това да се фукам :?:
С подобна"педерастийка" имам същите твои пе'йсе кила риба за 4 астрономически часа.Както искаш,така го разбирай.За мен работи много,с кошничка и дълъг повод,ме убива дребна платика и бабушка.Много е интензивен риболова,но масовите риби са малки.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Красимир Атанасов написа:Моята първа среща със така нареченият "метод флат фидер"датира още от 99 година!
Но ако ви кажа какво представляваше и как изглеждаше, нама да повярвате. Но за мен този човек който ловеше по-този начин е пионер във този вид риболов и някой му открадна идеята и направи пари от това. А как ловеше само... нашите пружини само гледаха.
И от по-рано е ловено с такъв фидер.Работниците в завод "Арсенал" си правиха подобни,баща ми от тях взимаше.Парче плесиглас 10мм надупчено с 10мм свредло,като в долния край в няколко от отворите се занитваше олово.Бяха го измислили за риболов по скалите,защото пружините се заклещваха между камъните,а това чудо е плоско и по лесно се вдига.
Прикачени файлове
Не е кой знае каква скица,ама колкото толкова
Не е кой знае каква скица,ама колкото толкова
SDC12213.JPG (767.94 KiB) Преглеждано 2616 пъти
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”