Keфалови 2016

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Keфалови 2016

Мнение от Митко Кирилов »

Да добавя.
Нещо от "старите ленти": далечнатах 1980 г, м.август, първи стъпки в риболова на кефалови. :D Място: фарчето на входа на езерото, под Института по хидро-аеродинамика. От надвечер :? , на запалени автомобилни гуми :( /палеше ги едно нямо момче от Аспарухово , тогава кой ти разбираше от екология :mrgreen: /, до 21-22- часа се вземаха хубави платерини на дъно. :).Тогава за пръв път видях що е това "купешки" телескоп и получих първите уроци.
Ловил съм на тъмно и под плувния басейн/до вълнолома/, когато го осветяваха вечер :wink: . Така че може да се лови и нощно време :fishing1: : въпрос на място, осветление/ за нанизване на червеите и следене на пръчката/ и рибата да е там!
Споделено от преживяното!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Благодаря на всички колеги които отговориха на питането ми за нощния риболов! За съжаление десет дневната ми почивка свърша утре, а морето при Обзор последните дни е с доста голямо вълнение с много водорасли, което ми провали плановете за нощен риболов. Само тайно се надявам поне утре сутринта да се поукротило за да си опитам късмета за последно тази година.
Наслука от мен!
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

колега според мен не си губи ценното време да търсиш рибата на дъното,а пробвай на някой кей,на плувка или плаваща бомбарда,а другия вариянт е яко бира и рибка :drinkers:
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

:))) бирата с рибката е задължителна, а иначе няма наоколо кей и затова я мъчих на дъно, като имаше дни когато се получаваше.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Вчера след обяд поредното капо :( .Морето буквално ври от хамсия, особено надвечер :D , но това не е моята риба :evil: ! Иначе без риба бирата горчи! :lol:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Митко Кирилов написа:.......Морето буквално ври от хамсия, особено надвечер :D .............
Поне като размер бива ли я ?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Киро,
Аз не я ловя, но племенникът я търси на чепаре с голи куки 10-ка на първа буна. Според него хубави екземпляри около 10 см.
Иначе вчера надвечер не видях джуруми от нея.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

БЛГ за отговора - 10см,малка е за моите представи,
поне да не се кахъря че не влизам. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
madevil_82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от madevil_82 »

А на желязното мостче под Аспарухов мост някой пробвал ли е на чепаре , миналата година хубави хамсии даде .До преди две седмици само гюмуш имаше , толкова дребен че 10-ка кука му идваше голяма .Вземаха и по някоя друга илария братята от (махлата ) , но си е живо убийство с тея минаващи лодки .Пусни вади , а и като стане силно течението просто се обезсмисля всичко .Наздраве и наслука !!1
madevil_82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от madevil_82 »

Относно вечерния риболов на илария , на канала откъм аспарухово от 20 до 21,30 само две среден размер на плаваща бомбарда , много плахо пипане както го е описал Райдера , но това пак преди две седмици беше .Много комар много нещо , без мазила не отивайте колегата го изядоха направо :Д
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

през деня имало много народ по канала,накой да сподели каква е причината да са били там .
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

ianimar написа:през деня имало много народ по канала,накой да сподели каква е причината да са били там .
Янко,
Причината: бойкотиране на скъпите чадъри и шезлонги на плажа :D , запазване място и ред за комаро-терапията :evil: надвечер и…., очакването да уловят някоя и друга риба :( , за последното не им се пише, че може утре да си заел „мястото“ им ! :lol:
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

madevil_82 написа:А на желязното мостче под Аспарухов мост някой пробвал ли е на чепаре , миналата година хубави хамсии даде .До преди две седмици само гюмуш имаше , толкова дребен че 10-ка кука му идваше голяма .Вземаха и по някоя друга илария братята от (махлата ) , но си е живо убийство с тея минаващи лодки .Пусни вади , а и като стане силно течението просто се обезсмисля всичко .Наздраве и наслука !!1
Колега, писал съм в темата за Сафрид, но и тук ще кажа - бях преди няколко дни (имаше и един от братята) за един час нито помен за нищо. Колегата брат каза, че по-рано е хванал една хамсия, а давало след 17-18ч., но не съм пробвал.
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
e1967
новобранец
новобранец

Мнение от e1967 »

Днес 06.08.16г. за времето от 06.00ч. до 09.30ч. на канала срещу Петрол - 2 хубави платерини на бомбарда. До осем часа кълвеше, но после спря. Започнах да вадя чернокоп - ламаринки около десетина. Като цяло слабичко, но поне не съм капо.
Аватар
Новобранец84
новобранец
новобранец

Мнение от Новобранец84 »

На дънен монтаж с червей в Мичурин , мятах на малкия плаж от камъните на вътре от 6.00 до 9.00ч.
DSC_1730.JPG

Излязоха и няколко барбуна и доста лапини.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”