С лодка в морето 2016-сафрид

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Vallentino
новобранец
новобранец

Re: С лодка в морето 2016-сафрид

Мнение от Vallentino »

Вчера на Болата пред нос Калиакра от 13:00 до 20:00 по 5 кг. на човек след голямо търсене...................едър сафрид
zliaster

Мнение от zliaster »

лимец написа:Ай дано избие някъде пущината,че да има някаква надежда и за нас тук във Варна!
абе щом има морски котки тука на Север по това време .. вчера изкарах една в горния край на дерето до баржите .. значи , че сафрида по-рано ще тръгне надолу .. но откъде ще мине нз .. от Академик са правили не веднъж изследвания .. чак на 60-70 мили от брега са засичали пасажи .. 200 м дълбочина .. реката минава на 20тия метър .. така че не ща да правя прогнози за Варненския залив :Д
dididbg
новобранец
новобранец

Мнение от dididbg »

Тази сутрин на Галата доста слабо , за 3 часа, 3 човека малко под 2 кг ,смесена-хамсия ,граца и сафрид + 1 кандидат карагьоз.много лодки малко риба.
Penev1987
новобранец
новобранец

Мнение от Penev1987 »

Здравейте колеги! Да се включа и аз с едно инфо,та днес бяхме на болата влязохме към 6:00 вятъра от север северозапад, ядва се риба имаше пръсната вземеш някой друг синжир после поспре и после пак така и пак така ,в краина сметка към 11:00 си бихме камшика (голям зор с излизането духна от север и ни се разказаха игрити ) резултатът е 6 кг едър сафрид
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

Колеги, да ви питам за съвет. Прилагам снимка, на която съм начертал няколко варианта, които да пробвам...като вариант 3 ми идва много навътре май, щото съм с надуваема с меко дъно и отделна транцева дъска..ако някой може да ме посъветва къде да се пробвам, ще съм много благодарен..другия ми вариант е да търся други лодки и да карам към тях.
2016-07-03_12.09.33.jpg
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
dididbg
новобранец
новобранец

Мнение от dididbg »

.другия ми вариант е да търся други лодки и да карам към тях.[u][/u]

Това е много добър вариант, и особенно ако нямаш сонар . :)
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Рибар,Романтика - върти се около МАНТИ,
иначе и на трите места дето си ги показал,малко нефели е работата
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

Ок, благодаря..каквото и да е МАНТИ :) , ако има и други лодки пред романтика, там съм :)
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
trustworthy
новобранец
новобранец

Мнение от trustworthy »

Не знам колко малка ти е лодката, но по това, което казваш, предполагам, че е около 3 м и с 2-3 коня двигател. Специално за залива с такава лодка ще ти е по-удобно да влизаш от Траката или някоя от буните и там да ловиш, ако сафридът е набит в брега в този район.
Ако държиш да влизат от мястото, което си показал, най-добре избери хубаво време (ама добре се подсигури за прогнозата), за да можеш да се покажеш малко навънка от Галата :wink:
Пред Романтика по-рядко се набива сафридът. Там по-скоро се ловят други риби на чепаре. Ако видиш рибарски лодки - това правят. Иначе през лятото редовно има лодки на котва около ресторанта, но хората плажуват там, не са за риба, макар че там миналото лято бях пробвал и каята кълвеше като луда на няма 2 метра дълбочина :fishing2:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ribar написа:Ок, благодаря..каквото и да е МАНТИ :) , ако има и други лодки пред романтика, там съм :)
Надписа Романтика където си го написал на снимката бре.
Романтика - те там търси рибата - кво има се чешиш по главата толкова.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
лимец
новобранец
новобранец

Мнение от лимец »

Имам молба.Искаме да опитаме риболов за сафрид на Болата ,но никога не сме били там .Ще съм благодарен за каквато и да е информация по отношение на влизането в морето там.
zkm
новобранец
новобранец

Мнение от zkm »

Вчера влязохме в 5ч. на Несебър . След 4часа разходки прекратихме риболова с 1 карагьоз, 2 паламудчета (5-6 см) и 4-5 сафрида.
zliaster

Мнение от zliaster »

има риба край сондата .. 28 метър .. пръсната е горе и долу .. водата на дъното е леш .. рапаните излизат топли като ги пипнеш ..

последен ъпдейт ;щ на баржите съм .. рибата я гледам високо горе .. до 6тия метър .. и отива към дерето ... има един до мен от нашите .. извади доволно до сега .. само едро .. никаква граца .. някво неприятно южно течение .. ама риба има ;щ

Изображение
Аватар
nabor4eto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nabor4eto »

Малко инфо от днес за Болата...от 09,30ч до около 12,00ч пред носа около 6кг едър сафрид :fishing1: ...аз бях на котва, тъй като имаше много силно течение, но имаше колеги на дрейф, които вземаха по-добре от мен :axe: ...рибата беше в средата и горе...чепарето-тиква...пробвах и на лилаво ламе, но :finga: въобще не пипна на него...имаше и много едри екземпляри :fishing6:
DSC_0265.JPG
Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата :drinkers:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Накрая направих сефтето
Изображение

Пред Златните се мъчили двамата с чепарета,
и те ми сефтето