Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Всичко се преживява, само някъв ненавременен рак или спин да не ни се натресе. А иначе INCUBUS-а е прав, на нашата възраст като се събудим сутрин, ако нищо не ни боли значи сме умрели... Цяла зима ми е схванат врата и ме болят старите кокали, ама има лъч светлина в мрака - от сряда прогнозата за времето е добра, а за събота и неделя идеална около 20 градуса. Наточил съм се кат стар кур на млади пички и съм стегнал всички въдици...
Всичко е добре, лошото само е че личните ми доходи и покупателна възможност с всеки ден намаляват. Продължавам да се чудя, кога ще достигнем дъното? щото от 20 г. вървим към него и бах маа му бездната няма край. Дано стъпим най накрая на тВа дъно, то по дълбоко от Марианската падина, иначе до сега да сме го стигнали....
Всичко е добре, лошото само е че личните ми доходи и покупателна възможност с всеки ден намаляват. Продължавам да се чудя, кога ще достигнем дъното? щото от 20 г. вървим към него и бах маа му бездната няма край. Дано стъпим най накрая на тВа дъно, то по дълбоко от Марианската падина, иначе до сега да сме го стигнали....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
МммммммДам !!!
На мен пък днеска ми се еаааа таковата начи баси отсекъде
Оформи ми се един мега приятен понеделник с около 14 часа работни такива . Никви приятни раздумки и моабети а само нерви и пр. глюпости д`ба тая крива нива д`ба
За сметка на това кът се прибрах бях приятно изненадан , направо втрещен
Буля преди да иде на родителска среща ми спретнала рибена чорбица от рибите сьомга , скумрия и лефер
Мойта си майка ми изпратила едно изостанало и във фризера парченце пиперосана сланинка
Детенце напълнило бележника с шестици
Абе идилия като краен резултат , кво да ви разправям
Инак , пичове , ваксинирайте се бре
Тва с десетина / петнайсет лева годишно за качествена ваксина есенно време си решавате всичките проблеми откъм грипове зимно време . Преди време и аз бех нещо кът противник на тия ваксини , гледах им отгоре нек`си и много им не вервах . Те вече обаче от пет години насам си се боцкам сека есен , след първата проба къде беше в името на пробата , и грипа си стои в килера без да ме закача което си е кеф значи от де и да го погледнеш 
На мен пък днеска ми се еаааа таковата начи баси отсекъде

Инак , пичове , ваксинирайте се бре

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Я пък не съм съгласен. Откак се ваксинирам с 47 градусови питиета с мезе кисело зеленце и после сочни свински пържоли с младо червено винце, за десерт цитрусови плодове с много натурален мед, грип не ме е пипнал от около 5-6 г. То всяко зло за добро е и обратно, дано с моите ваксини неква цироза не пипна, ама уж за сега го правя умерено за нашенската действителност разбира се.Павел Иванов написа: Преди време и аз бех нещо кът противник на тия ваксини , гледах им отгоре нек`си и много им не вервах . Те вече обаче от пет години насам си се боцкам сека есен , след първата проба къде беше в името на пробата , и грипа си стои в килера без да ме закача което си е кеф значи от де и да го погледнеш
п.п. Винаги съм си мислил, че грипните ваксини нямат ефект и то е заради бързата мутация на вируса водеща да появата на нови щамове на вируса и въобще не вярвам на прогнозата на нашите медици, че "тази зима вируса ще бъде такъв и давайте да се имунизираме". Истината е, че никой не знае какво "ще ни тресне"...
С оглед на това, че много човешки индивиди се нароихме, вече е време да ни тръшне нещо и да умрат 2-3 мл-да, за да се регулира равновесието в природата, както се е случвало винаги в миналото... иначе ще погубим планетата....
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Нали това упоменах по-горе че преди време и аз като теб хротувах . Мани другото ами освен упоменатите от теб неща имах щения да им таковам младите роднини от женски пол на онез от големите фармацевтични компании къде ни подкокоросват с некви ваксини против неизвестно дали ще ни напъплят баш тия вируси , с цел да се облагодетелствуват финансово
Да ама не ! Оказа се че съм бил в грешка .

Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Сигурен ли си в това? Убеден, че има файда?Павел Иванов написа:Оказа се че съм бил в грешка .
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Тъй де , щех ли да го споменевам ако вече не бех се убедил че върши работа
Най-малкото човек си изгражда и некъв имунитет и даже да пипне някоя от непредвидените разновидности го кара доста по-леко .

Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
INCUBUS написа:...тези препарати,които си споменал,служат само за натрупването на още по-големи печалби от фармацевтичната индустрия....
Mда....това мотивира отвсякъде!

Вече съм по-добре, може даже да се каже, че съм си ок, изкарах го леко т'ва вирусче, може би заради ваксината, която всяка година си слагам.....хубавото от това няколкодневно неразположение бе, че отсвирих цигарите....вече 4-ти ден не съм пушил и май съм на път да сложа край на един 25- годишен тютюнджийски преход!

Да сложа край на спонсорирането на цигарената индустрия, да сложа край на спонсорирането на бюджета под формата на акциз върху цигарите - кеееееееееееф!

I'm freeeeeeeeeeeeeeeeeeee............

Smoking sucks!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- разбира нещата
GODzillata написа:INCUBUS написа:...тези препарати,които си споменал,служат само за натрупването на още по-големи печалби от фармацевтичната индустрия....
Mда....това мотивира отвсякъде!![]()
Вече съм по-добре, може даже да се каже, че съм си ок, изкарах го леко т'ва вирусче, може би заради ваксината, която всяка година си слагам.....хубавото от това няколкодневно неразположение бе, че отсвирих цигарите....вече 4-ти ден не съм пушил и май съм на път да сложа край на един 25- годишен тютюнджийски преход!![]()
Да сложа край на спонсорирането на цигарената индустрия, да сложа край на спонсорирането на бюджета под формата на акциз върху цигарите - кеееееееееееф!![]()
![]()
![]()
I'm freeeeeeeeeeeeeeeeeeee............![]()
Smoking sucks!
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
-
- разбира нещата
Бат Киро,не че нещо,амаааа аз на три пъти ги спиргах за по дваисетина дена-месец и половина най-много,ама сега пак си "смъркам" по кутишка да сЪ е@а 
Найстина ти пожелавам успех с тая кауза,щото кой не ги е "спирал"-той не знае какво е
ПП:Ма верно кат мЪ стегне гърлото и некакси не ми се пушляви,ма навик
I"m NOT freeeeee ma..er f...er

Найстина ти пожелавам успех с тая кауза,щото кой не ги е "спирал"-той не знае какво е
ПП:Ма верно кат мЪ стегне гърлото и некакси не ми се пушляви,ма навик
I"m NOT freeeeee ma..er f...er

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
- GODzillata
tolio_pm написа:...верно кат мЪ стегне гърлото и некакси не ми се пушляви,ма навик...
Пушенето НЕ е навик! Пушенето е НАРКОМАНИЯ!

Сигурно си чувал за някой, който от раз е спрял цигарите, въпреки че преди това е пушил по 2-3 кутии на ден, а ето вече десета година не е припалил?

Човек просто трябва да проумее на даден етап от живота си, че запалвайки в невръстна възраст първата цигара, попадаме в капан, от който няма отърване.
Помните ли първата си цигара в живота? Беше ли гадна, а? Беше ли ви се замаяла главата, кашляхте ли, боляха ли ви гърдите, когато се опитвахте да гълтате пушека?
Не е ли тъпо човек насила да се научи да пуши?

Днес бях на кафе с един приятел....той си пушеше, на мен не ми правеше никакво впечатление, даже ми беше леко гадно.
Нямам ник'ва абстиненция!!! Вчера си купих Табекс, опасявайки се, че ще ме замъчи никотинов глад...., но цъ! - нямам такъв, не съм отворил и опаковката...

Та така, драги ми преходници, аз започвам нов етап в моя преход и ми е готино от всичко това, не чувствам някаква загуба, дори напротив, очаквам с нетърпение след няколко седмици непушене да мога да усетя всички пролетни аромати.

Тц....пушенето на цигари е много далеч от НАРКОМАНИЯТА!!!GODzillata написа:tolio_pm написа:...верно кат мЪ стегне гърлото и некакси не ми се пушляви,ма навик...
Пушенето НЕ е навик! Пушенето е НАРКОМАНИЯ!......

Няма да "разтягам излишни локуми",ще кажа само,че от активен пушач в продължение на30 год.,в момента съм непушач!Всичко е въпрос на воля!?
Отказах ги от раз-оставих недопушената с цигари кутия"Виктори" на рафта на библиотеката и казах-КРАЙ .И така вече пета година не пуша и дори ми е страшно неприятно,ако някой до мен е запалил цигара и аз също"гълтам"цигарения дим!

Така че,драги ми Кире,силно ти желая прехода от пушач към непушач да бъде успешен и траен за теб,тогава ще уловиш не само пролетните аромати,но и много други от хубави по-хубави!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- G.Petkov
И аз така
!
След 20 години пушене, една зима ме тръшнаха наколко вируса и ми стана гадно от цигарите.
И спрях без никакво усилие !
Вече повече от двадесет години не пуша, а и не мога да понасям цигарения дим, станал съм като еничарин. След мен спря и жена ми и се отървахме от този неприятен навик на държавите с ниска здравословна култура.
Спирането на цигарите освободи организма ми от отровата и почувствах разликата между двете състояния.
А само като си помисля как съм пушил цигари без филтър и какъв катран изтичаше от дима
!
И как сме си опушвали детето, което нищо не е разбирало и е било неспособно да се противопостави на егоизма на родителите-пушачи!
Отдавна свърши този кошмар, ама още го помня !
Затова зимно време отбягвам "Софиските срещи" на риболовците, защото цигарения дим е в такава концентрация, че започват да ми сълзят очите, а дрехите ми миришат на ..... , дни наред !!!
Затова само на открито с пушачи
! И да има "лек бриз" !

След 20 години пушене, една зима ме тръшнаха наколко вируса и ми стана гадно от цигарите.
И спрях без никакво усилие !
Вече повече от двадесет години не пуша, а и не мога да понасям цигарения дим, станал съм като еничарин. След мен спря и жена ми и се отървахме от този неприятен навик на държавите с ниска здравословна култура.
Спирането на цигарите освободи организма ми от отровата и почувствах разликата между двете състояния.
А само като си помисля как съм пушил цигари без филтър и какъв катран изтичаше от дима

И как сме си опушвали детето, което нищо не е разбирало и е било неспособно да се противопостави на егоизма на родителите-пушачи!
Отдавна свърши този кошмар, ама още го помня !
Затова зимно време отбягвам "Софиските срещи" на риболовците, защото цигарения дим е в такава концентрация, че започват да ми сълзят очите, а дрехите ми миришат на ..... , дни наред !!!
Затова само на открито с пушачи

-
- кандидат преподавател
П.И.-имам постоянни съпътстващи некои заболявания,които според официалната медицина би трябвало да са ми сринали имунната система още преди десет години.Да,ама не.При положение,че не зная какво е грипна ваксина,деебъ,що не съм карал грип от никакъв вид вече 15-20 години
Дайте да се разберем -има към 400 вида т.нар.парагрипни вирусчета /риновируси, аденовируси,ентеровируси и пр./-когато те налази некое от тех,никва антигрипна ваксина не може да помогне.Важно в този случай е общото състояние на имунната система и редовното поемане на антивирусни препарати
В тази връзка,пушач бях само през 1978-1981 г. /от десети клас в Ловешката реална гимназия до втората година в казармата -мамка му нехигиенна,под.22740,ОХР,с.Каменец,Плевенски окръг
/.Сега съм мастикар -е тва е като мускетар
,един дявол знае какви и колко витамини приемам дневно,ама, че жуля много мазнини,скорбяла и въглехидати - факт.Иначе,спокойно си ходя в задимените кръчми,убеден съм,че да съм за известно време "пасивен пушач",няма да е по-вредно от един пешеходен преход от т.нар.Нов център на Смолян/където живея и работя/ до стария център,където са ми любимите заведения,в 17.30 часа,при всички тези пушещи битови комини и потока бълващи газове автомобили по главната улица по това време.
Пичове,вземете се в ръце,в днешното болно време кръв от носа или от гъза ,не е заболяване -това е дребно неразположение,което се забърсва,съзнанието се мобилизира и се продължава напред през прехода,като междувременно с пълна сила се служи на себе си -и тази вечер,надлежно обсъдихме нериболовното положение,вътрешното незавидно положение,по стара традиция и международното положение,изпи се много бира,вино и мастика,замезваше се със задушени картофки с бекон,кашкавал и сирене и отделно с добре осолена сланинка
Мога много да напиша за рака и за спина-и то съвсем конкретно,във връзка с мои минали дела /за рака и с едно настоящо,несвършващо за сега /,ама въпреки,че много ми се ще да достигнем 100-на страница,не държа това да стане с мой прекомерно дълъг пост.С най-добри пожелания,като преценявам как се пуля вече,пък имам да "зачета" съпругата
и да прочета после за релакс днешните "Стандарт"и "Преса",преценявам,че е крайно време да си кажем сбогом за тази вечер,последен жест към вас 

Пичове,вземете се в ръце,в днешното болно време кръв от носа или от гъза ,не е заболяване -това е дребно неразположение,което се забърсва,съзнанието се мобилизира и се продължава напред през прехода,като междувременно с пълна сила се служи на себе си -и тази вечер,надлежно обсъдихме нериболовното положение,вътрешното незавидно положение,по стара традиция и международното положение,изпи се много бира,вино и мастика,замезваше се със задушени картофки с бекон,кашкавал и сирене и отделно с добре осолена сланинка

- Павел Иванов
Ами Ице сам го каза в случаят - не ти се лепи грипа . То за това не я препоръчах ваксината на такива като тебе а на такива като мене къде случайно някой грип да се завъди в европата те са единственият случай в БГ който го прихваща
При такива прихващачи ваксината определено действа и има доста положителен ефект
Баси как ли съ кефи каменното момче кът ни чете душевните излианиа
пп - на мен пък не ми се лепат кърлежи , бълхи и въшки
Имал съм случаи когато ловим риба на две педи разстояние с един образ и после свалят от него една купчина кърлежи по мен ни един .На горна вишка набора пламнал от въшки на мен ни една и пр. и пр.

Баси как ли съ кефи каменното момче кът ни чете душевните излианиа

пп - на мен пък не ми се лепат кърлежи , бълхи и въшки

Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Телескоп написа:Тц....пушенето на цигари е много далеч от НАРКОМАНИЯТА!!!GODzillata написа:tolio_pm написа:...верно кат мЪ стегне гърлото и некакси не ми се пушляви,ма навик...
Пушенето НЕ е навик! Пушенето е НАРКОМАНИЯ!......
![]()
Няма да "разтягам излишни локуми",ще кажа само,че от активен пушач в продължение на30 год.,в момента съм непушач!Всичко е въпрос на воля!?
....
Цъ! Наркомания си е, болест си е!
Никотинът е убил много повече хора от всички други наркотици взети заедно.

И отказването не е въпрос на воля, а въпрос на осъзнаване.
Става и с воля де, но волевият начин е по-трудния и при него винаги остава някакво чувство за лишение, някакъв копнеж от време на време за цигара.
Пушех от 25 години, можех със затворени очи, само като дръпна от някаква цигара - да кажа каква марка е.
Този път спрях и знам, че е завинаги! /баси как се нахъсвам сам себе си, а?

Досега бях пробвал всичко за отказване на цигари - лепенки, дъвки, билкови цигари, хапчета и т.н. - все без успех.....е, вече успях!