Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от dodo16 »

panteleevi написа:Малко инфо за местностите Ветрен и Попина? Рибата активна ли е. Следя постоянно темата, но последно време не се публикуват много мнения и това не ми действа много обнабеждаващо. Все пак, как е хишника и мирната риба? :?
Много щука , а надвечер и много Бяла . По над кило , кило и половина. Наи-вече на воблери. На блесна много трудно. И на силикони също.
Сомчета-дребни , шаранчета-дребни. Много платика , но и тя дребна. На стиропор и пружина - добри скобари около и над кило. И МАМКА МУ , ОТТЪРВАХ НАД МЕТЪР БЯЛ АМУР на млечна царевица ,ма щото бях сам и нямаше кой да Го прикепи. :evil: :evil: :evil: Ша май яд поне до първия сняг.
ПП. Ти си седи дома , чети си и си се обезнадеждавай. :)
Zagrey
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Zagrey »

Здравейте колеги, някой има или инфо за активноста на рибата около Дунавци. Каква риба е удачно да се търси по това време на годината в този участък от реката. Благодаря!
ristich
новобранец
новобранец

Мнение от ristich »

Отговарям без да се шегувам - всякаква риба колега, всякаква!!! Сега му е времето! Аз засега ги хващам пред компютъра, но от другата седмица изчезвам по реката :)
Пазете природата!
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Снощи бях за сом. Бях хвърлил на жабе и на грозд земни червеи. По едно време на жабката натисна яко и си помислих, че е някое сомче. Обаче, като извадих рибата на брега, какво да видя - беше мряна. На жаба хванах мряна :lol:
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

Shankulov написа:Снощи бях за сом. Бях хвърлил на жабе и на грозд земни червеи. По едно време на жабката натисна яко и си помислих, че е някое сомче. Обаче, като извадих рибата на брега, какво да видя - беше мряна. На жаба хванах мряна :lol:
Тя тази година рибата по Дунава откачи напълно :D . Отивам преди три седмици на Попина на плажа сутринта към 7 часа и един рибар изкарва лодката с мрежите и се жалва че няма нищо. Мятам си болото с три курта/бял червей/ на куката , ей така да си видя течението и дълбочината , след секунда удар и една бяла над 30см зашита на кука 10 номер :shock:
:?: Ама къде са попчетата? По Янтра и Росица е пълно с тях. И излизат доста добри екземпляри.
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

dodo16 написа:
Shankulov написа:Снощи бях за сом. Бях хвърлил на жабе и на грозд земни червеи. По едно време на жабката натисна яко и си помислих, че е някое сомче. Обаче, като извадих рибата на брега, какво да видя - беше мряна. На жаба хванах мряна :lol:
Тя тази година рибата по Дунава откачи напълно :D . Отивам преди три седмици на Попина на плажа сутринта към 7 часа и един рибар изкарва лодката с мрежите и се жалва че няма нищо. Мятам си болото с три курта/бял червей/ на куката , ей така да си видя течението и дълбочината , след секунда удар и една бяла над 30см зашита на кука 10 номер :shock:
:?: Ама къде са попчетата? По Янтра и Росица е пълно с тях. И излизат доста добри екземпляри.
Също така в момента вадят и прилични мрени на царевица на косъм. :)
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
щуков дунавски
новобранец
новобранец

Мнение от щуков дунавски »

Здравейте имам едно питане най-вече към често посещаващите Дунав.Става въпрос за местата около Лесковец,това е след Оряхово по течението.На самия остров-как е положението,проходимо ли е ,дава ли рибата на въдици и т.н.Ще съм много благодарен за подробна информаця за положението.
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Колеги нуждая се от малко помощ. Утре заминавам на Дунав, някъде между Долни и Горни Цибър. Има ли смисъл да си взимам лодката, която е 3м. с 2.5 коня бензинов мотор или течението е доста бързо и този мотор няма да ми свърши работа. Мерси предварително. Лодката ми трябва за кльонк.
Мисълта убива действието!
darwin75
новобранец
новобранец

Мнение от darwin75 »

lubo9 написа:Колеги нуждая се от малко помощ. Утре заминавам на Дунав, някъде между Долни и Горни Цибър. Има ли смисъл да си взимам лодката, която е 3м. с 2.5 коня бензинов мотор или течението е доста бързо и този мотор няма да ми свърши работа. Мерси предварително. Лодката ми трябва за кльонк.
Колега течението там не е толкова бързо,особено от Горни Цибър надолу. Даже на места покрай брега е обратно. Мисля че лодката ще ти свърши добра работа.
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

darwin75 написа: Колега течението там не е толкова бързо,особено от Горни Цибър надолу. Даже на места покрай брега е обратно. Мисля че лодката ще ти свърши добра работа.
Благодаря за отговора. Днес се върнах. За 3 дни няколко маломерни сомчета на кльонк, малко бяла мряна и доста скобар.
Мисълта убива действието!
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Изображение [img]
Последно промяна от lusienn на Сря Окт 13, 2010 10:21 pm, променено общо 1 път.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Без коментар... По колко кг са тези добичета
Аватар
maverik77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от maverik77 »

Браво колеги,направо ми напълнихте душата!Пожелавам на всички колеги да имат вашата слука и другият път по-големи да ги наловите
Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка,
но ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две........
JANCIN
новобранец
новобранец

Мнение от JANCIN »

Евала колега!!!!!! Ако не е тайна каде ги скуба?
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

За два дни бях на реката при Арчар... пълно е с мрежари, но върпреки това на спининг хванахме доволно щуки предимно дребни и един распер около двата килограма, пробвахме на дъно, но беше пълно с водорасли и риболова беше супер труден..
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”