Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Къца- кълве воблери BG
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Къца- кълве воблери BG
Ловят ли ловят
Eдно бързо фоторепортажче от мен и в тая тема ...
Късният следобяд се изнасям до Нов чифлик, да видя родата и за всеки случай вземам Ганчо и кутиите с примамки. За друг риболов няма време, а и настроение. Обиколих и над, и по селото, реката обрасла като истинска жунгла.

Размятах разни оборотни воблери и по едно време решавам да сефтосам и Синята фея. Ами докрая си продължих само с нея, направо ми легна на сърце . При тая апатична и наплашена риба, представянето беше на високо ниво. Рибите не бяха кой знае колко едри, обаче до една с тумбаци. Много почуквания, много целувки по феята и много откачени рибоци.

При положение , че официалният залез се води в 21:08ч. , снимки с уловени по тъмно риби , при това с гордост обявени не се толерират !
Модерирано от Павел Иванов
Час преди това някакво добиче ми изправи две от иглите на предната тройка и зачезна яко дим. Още тогава си рекох да събирам при тоя Божи знак, обаче сърце не трай. А лаком гъз .... Замятането след последната риба беше директно във върбата отстреща и феята остана да спинка нейде из клонаците. След 2 - 3 дни отивам с резачка да я търся.
Къца, изпратих чрез дилър поръчка за няколко феи. Не се ослушвай, пали машините и пускай поточната линия, че направо съм озверял
Късният следобяд се изнасям до Нов чифлик, да видя родата и за всеки случай вземам Ганчо и кутиите с примамки. За друг риболов няма време, а и настроение. Обиколих и над, и по селото, реката обрасла като истинска жунгла.

Размятах разни оборотни воблери и по едно време решавам да сефтосам и Синята фея. Ами докрая си продължих само с нея, направо ми легна на сърце . При тая апатична и наплашена риба, представянето беше на високо ниво. Рибите не бяха кой знае колко едри, обаче до една с тумбаци. Много почуквания, много целувки по феята и много откачени рибоци.

При положение , че официалният залез се води в 21:08ч. , снимки с уловени по тъмно риби , при това с гордост обявени не се толерират !
Модерирано от Павел Иванов
Час преди това някакво добиче ми изправи две от иглите на предната тройка и зачезна яко дим. Още тогава си рекох да събирам при тоя Божи знак, обаче сърце не трай. А лаком гъз .... Замятането след последната риба беше директно във върбата отстреща и феята остана да спинка нейде из клонаците. След 2 - 3 дни отивам с резачка да я търся.
Къца, изпратих чрез дилър поръчка за няколко феи. Не се ослушвай, пали машините и пускай поточната линия, че направо съм озверял

- къца - кълве
- сериозен играч
Момчета, май изпуснахме духа от бутилката.
Сега ще направя 3-4 тежки кьоравци(шампиони) за defoe и настройвам линията на синя вълна, че както е тръгнало ще изсечете върбака на половин България.

- daniel defoe
- разбира нещата
Майсторе,къца - кълве написа: ... Сега ще направя 3-4 тежки кьоравци(шампиони) за defoe и настройвам линията на синя вълна, че както е тръгнало ще изсечете върбака на половин България.![]()
![]()
искам и аз един синеещ се (тежък кьоравец), моля

- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Майсторе, има ли опция някой от кранковете да му се сложи по-голяма лопатка, да гази по-дълбочко. В събота имах нужда от дълбоко-газещ кранк и накрая се наложи с потъващо Голди да спасявам положението!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- къца - кълве
- сериозен играч
Дълбочината зависи главно от наклона.Колкото по изправена лопатка, толкова по-дълбоко. Ако при голям наклон правиш по-голяма лопатка ще постигнеш обратен ефект. Сега съм заготвил стотина тежки, които могат да спасят положението.empar написа:Майсторе, има ли опция някой от кранковете да му се сложи по-голяма лопатка, да гази по-дълбочко. В събота имах нужда от дълбоко-газещ кранк и накрая се наложи с потъващо Голди да спасявам положението!

- StaAnt
- ще става разбирач
Къца, като говорим за дълбоко газещи,аз искам да попитам има ли опции за плитко газещи.Интересува ме дали може да измайсториш нещо да гази до 30 сантиметра.Поздрави.
- къца - кълве
- сериозен играч
Вие искате много и получавате много. Не знам дали осъзнавате. Аз нямам екип инженери, които разработват модели. Нямам милиони, които да инвестирам. Затова ми е много сладко когато ги бия. Когато казвате, че "къца-кълве"се представят по-добре от скъпите модели за мен е победа. Сега ще ви кажа за газенето от личен опит. Шампиона се закачи и влезнах да го взема. Беше достигнал дълбочина от метър и тридесет. Това стана при бърза вода. Останах изненадан, явно водата го е завихрила. При по-бавна вода не може да достигне тази дълбочина. Когато ви казват точни параметри не вярвайте. Ако искате да гази плитко вдигнете пръчката високо. За по-дълбоко, върха до водата. Всеки път ще бъде различно, но това е начина.StaAnt написа:Къца, като говорим за дълбоко газещи,аз искам да попитам има ли опции за плитко газещи.Интересува ме дали може да измайсториш нещо да гази до 30 сантиметра.Поздрави.
Здравей Къца,
За първи път ти пиша като
искам да те попитам дали имаш подходящи воблери за костур.Интересуват ме за кастинг,но също така и евентуално за тролинг-не знам дали твоите изработки са подходящи за такъв риболов.
искам да те попитам дали имаш подходящи воблери за костур.Интересуват ме за кастинг,но също така и евентуално за тролинг-не знам дали твоите изработки са подходящи за такъв риболов.
- къца - кълве
- сериозен играч
Виж номер едно и две от 61 ва страница.dino2 написа:Здравей Къца,
За тролинг стават ли и на каква цена са?
- къца - кълве
- сериозен играч
Това е за лични.dino2 написа:За тролинг стават ли и на каква цена са?
Сефтосах и жабата ...

... и си прибрах феята ...

... а накрая, 40+

... и си прибрах феята ...

... а накрая, 40+

- къца - кълве
- сериозен играч
БЛАГОДАРЯ на всички, които показаха и ще показват какво могат"къца-кълве"когато попаднат в ръцете на хора, които могат. Това ме мотивира много силно. В бъдеще няма да коментирам ваши публикации, а само ще им се радвам и ще се зареждам с енергия.