Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: Плетено влакно - Брейд
Е то всички сме така ама понякога се разбира погрешно. Относно влакната и аз съпоставям(за себе си) това което съм ползвал и което ми е харесало препоръчвам 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър

Не веднъж съм споменал - не може да да слагаш тънък читав брейд на макара и гега непригодени за такъв и да очакваш чудеса . Съвсем естествено че като сложиш въже за простиране на тресчотката да си по-доволен отколкото ако и сложиш нещо фино . Тези неща са коментирани и е спорено за тях доста преди ти лично да пипнеш даже брейд , пък камо ли да ловиш с него

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Ся Павка,тва,че ходиш на Писарово,не е критерий да даваш съвет за щукарка Бъркли Скелетор
Заповядай в нашия "квартал" с тоз такъм,че да поплачеш и оставиш една камара хубави воблеретки
Не съм казвал нищо за 7-8 килограмови риби нали?
Иначе,аз също съм привърженик на късите пръчки и подготвям такъмче за бяла риба и щука по корекциите с тест 3,5-10 (реално не е толкова.. но тва е друга тема )
Относно финния такъм,да той е доста препорачителен по река Дунав,особено за есени щуки на джиг
Или по вилаета(както се изразяваш ти) на Илиян Маранцика
и на много,много други ловящи в трудни условия .
Така,че е нормално питащия да се попита за условията в които ще лови!
Щото ако ме пратиш на оная бара дето Доктор Флекс и Върхаря хващаха щука след щука на топуотъри и попери бих отишъл и с най лигавия U.L да си направя кефа
А за въжетата,само да ти кажа,че най-хубавите си щуки съм извадил с 8либри плоско П.П по корекциите

Иначе,аз също съм привърженик на късите пръчки и подготвям такъмче за бяла риба и щука по корекциите с тест 3,5-10 (реално не е толкова.. но тва е друга тема )
А тва да беше го написал по раноПавел Иванов написа: Берклито си го пазя от сантимент именно заради бланката която е уникална .
.

Относно финния такъм,да той е доста препорачителен по река Дунав,особено за есени щуки на джиг

Така,че е нормално питащия да се попита за условията в които ще лови!
Щото ако ме пратиш на оная бара дето Доктор Флекс и Върхаря хващаха щука след щука на топуотъри и попери бих отишъл и с най лигавия U.L да си направя кефа

А за въжетата,само да ти кажа,че най-хубавите си щуки съм извадил с 8либри плоско П.П по корекциите

Малко е извън темата "брейд", но понеже тука се оформя един нефундаментален терминологичен разнобой относно щуковите такъми, нека подсетя двете спорещи страни: единият лови предимно на Дуная, другият - предимно увътре. Сега, на Дуная един щукар с ML независимо от марката и модела може предимно чекия да си направи, и после да иде да си вземе нещо като XH от Суни-бей, докато увътре ML понякога е предостатъчна (но не и препоръчителна - препоръчителната е M или дори MH). Отделно,9" Skeletor 7-28gr изобщо не е ML, а M и баш си покрива 80% от работещите всекидневни примамки за щуков спининг увътре. Аз ловя отлично с подобно Микадо, което не сменям за нищо. И, накрая, не разбирам за какво се дърлите така настървено, след като първият сняг още не е паднал...
ПП понеже сега видех Карабуров какво е писал - на оная "бара" с ултралайта щеше да ти се откине китката на 30-та минута, приятелю
ППП и за да сме съвсем в темата, не препоръчвам на никого да лови щуки на спининг с влакно под PE#1,5. Не, че не може - може - но не е практично във времето, както сами ще разберете, ако не последвате съвета ми. Наздраве!
ПП понеже сега видех Карабуров какво е писал - на оная "бара" с ултралайта щеше да ти се откине китката на 30-та минута, приятелю

ППП и за да сме съвсем в темата, не препоръчвам на никого да лови щуки на спининг с влакно под PE#1,5. Не, че не може - може - но не е практично във времето, както сами ще разберете, ако не последвате съвета ми. Наздраве!
Последно промяна от Д-р Флекс на Чет Ное 27, 2014 9:41 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Прав си за всичко,само не и за дърленето!Д-р Флекс написа:Малко е извън темата "брейд", но понеже тука се оформя един нефундаментален терминологичен разнобой относно щуковите такъми, нека подсетя двете спорещи страни: единият лови предимно на Дуная, другият - предимно увътре. Сега, на Дуная един щукар с ML независимо от марката и модела може предимно чекия да си направи, и после да иде да си вземе нещо като XH от Суни-бей, докато увътре ML понякога е предостатъчна (но не и препоръчителна - препоръчителната е M или дори MH). Отделно,9" Skeletor 7-28gr изобщо не е ML, а M и баш си покрива 80% от работещите всекидневни примамки за щуков спининг увътре. Аз ловя отлично с подобно Микадо, което не сменям за нищо. И, накрая, не разбирам за какво се дърлите така настървено, след като първият сняг още не е паднал...
От спора произлиза истината,и спорим си ей така спортно

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Иде зимата и с нея тия лирически отклонения ще стават все по-дълги 

Tell people there’s an invisible man in the sky who

- Павел Иванов
Аааааааа , Адре , днеска вече втори сняг падна а ти за първият говориш

Павел Иванов
Павел Иванов
Павел Иванов написа:Аааааааа , Адре , днеска вече втори сняг падна а ти за първият говориш![]()
![]()
Да бе,прав си, моя грешка - в новините показаха, как в околностите на Перник вали сняг, а аз по инерция съдя по Горни Лозенец...

-
- ще става разбирач
Чудно,а тук не вали
на 60 метра съм от Дунава а няма и помен от сняг......изглежда,че ще ни пропусне тая година

- Sleepwalker_
- разбира нещата
karaburov написа:
Varivas high grade pe4,Lazer L8 pe и другите "големи" влакна са за хора ходещи по 2-3 пъти в месеца за риба и манекенство!
Да се хвалят и надцакват един друг,кой по скъпо влакно има и как неговото нам как си било по меко и кръгло![]()
Хехе, майтап. Сега съм с едно такова "манекенско" влакно, но понеже не съм от тоя род люде, го малтретирах подобаващо през последните 10 месеца без много-много да тръбя, че съм притежател на горното - в седмицата поне по един път, а нерядко и по-често. Единственото, което му се случи е, че поизбеля, но хвана и доста риби. Пък и 40-тина лева за качествено влакно не мисля, че е кой знае какво, не се дават всяка седмица...Та, каква връзка има качественото влакно с "манекенството" в крайна сметка?

- Павел Иванов
Да ми ядеш ушитеД-р Флекс написа:....

Павел Иванов
Павел Иванов
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
Добро утро! Павка, уж за по-добра игра на примамките и достигане на по-добри дистанции при кастинг!? Относно джиг - не съм ловил до момента, но през зимата не е изключено да взема някой друг туистер и да пробвам! Спининга ми е любимата дисциплина като цяло и тези дни ще поръчам Вариваса, който ми предложи колегата Граховски. Дай съвет за размер и също така да попитам , разполагам с парафин за смазка, добра идея ли е или да поръчам готова на шимано примерно(спрей), или не се нуждае от смазване. Тенкиш!Павел Иванов написа:Би ли ми обяснил какво общо има по-хард спининга с щуката освен ако не се търси целенасочено на тежки джъркове или джигове , ама и двете са далеч от идеята универсален спининг за щука .karaburov написа:...за по хард спининг риболов ...
stanevJR , за какво ти е толкова тънък брейд ? Оставам с впечатление че го ползваш за отвесен джиг от лодка , поправи ме ако греша ,

Последно промяна от stanevJR на Пет Ное 28, 2014 1:36 pm, променено общо 1 път.
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
Без да знам на каква макара и с каква въдица ще се ползва , не мога да дам препоръка за диаметър на брейда . Парафина го прави по-тежък и по-нетраен , не го препоръчвам за смазка . Варивас имат перфектен спрей разработен точно за техните си линии та ако имаш желание да ползваш такъв , по-добре си вземи от техният след като си взимаш техен брейд . Въпреки това , ако температурите са над нула градуса , пак не бих препоръчал смазване ако ще се ползва с читава макара . Под нулата вече си е препоръчително да се понапръска .
Павел Иванов
Павел Иванов
- daniel defoe
- разбира нещата
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=63" onclick="window.open(this.href);return false; - На един риболов ми е, чисто нова си я закупих от магазин в Бургас. Пръчката ще е нещо китайско , докато посъбера за Кроата. Макара към нея ще е една от двете като току-що мисля, че се отказах от фаворита ми докато я търсех - http://www.fishermanbg.com/index.php?ro ... &blog_id=1" onclick="window.open(this.href);return false;Павел Иванов написа:Без да знам на каква макара и с каква въдица ще се ползва , не мога да дам препоръка за диаметър на брейда . Парафина го прави по-тежък и по-нетраен , не го препоръчвам за смазка . Варивас имат перфектен спрей разработен точно за техните си линии та ако имаш желание да ползваш такъв , по-добре си вземи от техният след като си взимаш техен брейд . Въпреки това , ако температурите са над нула градуса , пак не бих препоръчал смазване ако ще се ползва с читава макара . Под нулата вече си е препоръчително да се понапръска .
т.е. остава това - http://megafishing.bg/product/1288/maka ... azhka.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Над нещата."