Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от murphymet74 »

Имам Драгона но на 2.70 акця 10-35. За спининг е много добра,с бърза акция и перфектен строй но не и за жиг , поне с тази акция няма чувствителност дори и с по тежки глави.
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Sleepwalker_ написа:.. Гледам и Tica .. дали теглото..
Абсолютно лично отношение, неподкрепено от никакви доказателства, но лека Тика досега не съм пипал, въпреки че наблюденията ми са в по-силните модели.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

И аз така знам, та затова попитах за теглото. Ама пусто, като няма де да пипна поне една въдица...Тука при нас 99% са някакви анонимни китайки и най-долния ценови клас на що-годе популярни марки. :roll:
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Здравейте,

Търся си щукарка, няма да е бюджетно изпълнение, но пък няма друга тема, та ще използвам тази. Държа дължината да не надхвърля с много 2.10 ще ловя с примамки до около 20-25грама. Задължително да е с върхова акция. Готов съм да отделя до около 400-450лв и преди някой да ме е посъветвал да си взема Светия да си кажа, че не съм им фен. Загледал съм се по някои модели на Гатти, но искам да чуя и други мнения. С удоволствие бих закупил и нещо от Япония или поне произведено там.

Поздрави
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Тъй , да си имаш едно предвид - Гатти джърковици не предлагат ! Та за туй , ако търсиш щукарка от бай Сандро , трябва да промениш съответната дължина . Инак гегите му като цяло са много "по-пипнати" и в пъти по-балансирани от кой и да е Светия или Лумис . До скоро имах негова гега и ако не и бяха надраскали френдове бланката душмански , щях все още да си я кътам . Ако търсиш щукарка от него , в диапазона примамки който споменаваш , бих ти препоръчал да се насочиш към SRX 863-2MF или по-дълги от рода на SRX 903-2F и SRX 904-2MF . Относно "японките" в тоя ценови диапазон ... то в него със сигурност няма да са произведени в Япония , освен ако не ти изпадне нещо читаво , второ употребление . Това не значи че няма читави джърковици на японски фирми , произведени в Китай , Тайван или Малайзия , за тия кинти .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Много дълги ми идват тези, които предлагаш. Бях загледал тази SRX 702/3-2TA , като бат Сандро ми предложи отлична цена и безплатна доставка. Сега разгледах и пръчлетата на Тенрю и като, че ли RV72SP-H би ми свършила работа, но пък не е с корк, което не ме кефи и е 2.20.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Дълги са но както споменах Сандро джърковици в диапазона не предлага . Гегите обозначени с ТА , дори и да са с голям тест , са си изцяло слоу и се разминават доста и с понятието джърк и с рибата щука :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Интересуват ме мнения за пръчка за джиг. Тъй като бях питал ,но не получих отговор ще ви помоля да изкажете мнение за
http://megafishing.bg/product/3670/spin ... -shad.html" onclick="window.open(this.href);return false;

или

http://captainhook.bg/%D0%92%D1%8A%D0%B ... 82/40862_P" onclick="window.open(this.href);return false;

Ще се ползва основно на Дунав и за това съм се насочил към 8’(243cm)15-50g и 8’6”(258cm)20-60g
Ще приема и други предложения в този ценови диапазон.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

За да ти отговори някой трябва да ги е ползвал.Търси пръчка с фаст акция и тест по примамки каквито ще ползваш.Хубаво е обаче преди да я купиш да я подържиш и разклатиш,защото всички пишат едно а то излиза друго(при по бюджетните де).Тази първата която си посочил,можеш да я видиш на живо защото си от Плевен,но втората ми се струва по-добра защото съм пипал пръчка на savagear и не беше никак лоша,но не си спомням модела.Ако ще хвърляш от брега,гледай да не е екстафаст,защото кастинга при тях е по-слаб.
Остави само стъпки
Miracle
новобранец
новобранец

Мнение от Miracle »

Здравейте. Търся си спининг за река Дунав. С въдицата ще се търсят распери с кастмастери, спинери, въртележки... - примамки за распер :) Бюджета е ограничен до към 60 лева :wink: Предпочитам дължината да е 2,70м.
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Цената е много ограничаваща но мисля, че това може да ти свърши работа http://megafishing.bg/product/3728/vadi ... rkley.html" onclick="window.open(this.href);return false; акция 15-40гр Като се има на предвид че пръчките на Беркли са по твърди
Другият вариант е от някой колега втора употреба......?Се пак моето мнение е да отделиш малко повече парички за нещо по качествено....!
Изображение
Reel Tuning
Miracle
новобранец
новобранец

Мнение от Miracle »

Кажете нещо за тези пръчки. :) Отговарят ли на написаните акции?

Lazer Cobalt spin 2.70м 10-30гр
Shimano CATANA CX SPINNING 2.70м 10-30гр
Jaxon Eternum Futura Spin 2.70м 7-28гр
Berkley Phazer 2.70м 7-29гр
c0mm3rcial
новобранец
новобранец

Мнение от c0mm3rcial »

Здравейте колеги.Нов съм във форума и в спининговия риболов, и искам да попитам каква пръчка ми трябва за риболов на щука. Ще ловя на воблери,блесни и силиконови примамки,та мисълта ми e каква акция и каква дължина трябва да е пръчката.Благодаря Ви предварително.
c0mm3rcial
новобранец
новобранец

Мнение от c0mm3rcial »

Забравих да кажа,че ще хвърлям от брега.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

c0mm3rcial написа:Здравейте колеги.Нов съм във форума и в спининговия риболов, и искам да попитам каква пръчка ми трябва за риболов на щука. Ще ловя на воблери,блесни и силиконови примамки,та мисълта ми e каква акция и каква дължина трябва да е пръчката.Благодаря Ви предварително.
На така зададен въпрос едва ли ще получиш коректен отговор. Ще е хубаво да упоменеш с какви като грамаж примамки ще търсиш щуката не за друго, ами Аз ги търся с примамки в диапазона 5-25, като ги подбирам в зависимост от мястото, на което ще търся рибата, колегата, с който най-често споделям излетите си пък използва предимно големи сомски примамки и за него въдица с долен тест под 20 е несериозно да се използва. Хубаво е да уточниш и каква дължина ще ти е най-удачна. Много колеги веднага ще ти препоръчат гьостерици по 2.70-3.00 метра, а пък ти може да търсиш щука в местната вада и дори и 1.80 да са ти много. Друго важно нещо е бюджета :wink:

Поздрави
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”