Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от radogagov »

Здравей, надявам се спининговия риболов да те грабне и да станеш редовен посетител на този форум :)
На въпроса ти, като начинаещ си купи някоя добра бюджетна пръчка до към 100лв. В тази тема доста са дискутирани различни модели. С няколко думи оглеждай се за:
- пръчка 2,40м. и по-дълга става (2,70), но са тежички и ще останеш без ръце
- тест по примамки 10-30(40)гр. (аз лично ловя с 8-25)
- строй - задължително да е Fast
- водачи, които да позволяват използването на плетени влакна
Изображение Изображение Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

radogagov написа: - строй - задължително да е Fast
Защо да е задължително? Много люде предпочитаме "MODERATE FAST" или просто "MODERATE" и то в зависимост при какви условия и за какви риби ги ползваме.. Примерно при риболов на големи риби, цитираните от мен строеве на пръчката са по удачни, ясно е защо?
martineti написа:Интересуват ме мнения за пръчка за джиг.
http://captainhook.bg/%D0%92%D1%8A%D0%B ... 82/40862_P" onclick="window.open(this.href);return false;
Ще се ползва основно на Дунав и за това съм се насочил към 8’(243cm)15-50g и 8’6”(258cm)20-60g.
Пръчката е добра. Въпреки, че никога не съм ловил на Дунава, бих препоръчал тази на 10-40 или 15-50 в зависимост от тегловия диапазон на примамките, смятам, щото Дунава ми е "тъмна Индия".... Bushwhacker XLNT са добри и здрави пръчки с ниско тегло, бърз строй, реална акция на теглови диапазон и много чувствителни....
Пипай, преди да решиш кВо да вземеш..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Скоро си купих Sava Gear Bushwhacker XLNT na 2,40 10 40гр
найстена много добра пъчка всичко е много добре избарано и направяно с акъла си реален тест на акцията както спомена Vid
лека и приятна пръчка препоръчвам я на всеки!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Накрая и Я ще взема да прежаля основния и проблем- ЕВА дръжката и ще взема да се включа в отбора :lol: :lol: :lol:
Сенека
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Vid написа:
radogagov написа: - строй - задължително да е Fast
Защо да е задължително? Много люде предпочитаме "MODERATE FAST" или просто "MODERATE" и то в зависимост при какви условия и за какви риби ги ползваме.. Примерно при риболов на големи риби, цитираните от мен строеве на пръчката са по удачни, ясно е защо?
http://captainhook.bg/%D0%92%D1%8A%D0%B ... 82/40862_P" onclick="window.open(this.href);return false;
Ще се ползва основно на Дунав и за това съм се насочил към 8’(243cm)15-50g и 8’6”(258cm)20-60g.
Пръчката е добра. Въпреки, че никога не съм ловил на Дунава, бих препоръчал тази на 10-40 или 15-50 в зависимост от тегловия диапазон на примамките, смятам, щото Дунава ми е "тъмна Индия".... Bushwhacker XLNT са добри и здрави пръчки с ниско тегло, бърз строй, реална акция на теглови диапазон и много чувствителни....
Пипай, преди да решиш кВо да вземеш..
каква пръчка ми трябва за риболов на щука
Човека е питал за точно определен вид риба.
...трябва му, за да ги заковава яко :)
Изображение Изображение Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

radogagov написа:Човека е питал за точно определен вид риба.
...трябва му, за да ги заковава яко :)
Е тВа имах в предвид де, ще ги кове яко, ама дали ще ги вади яко е друг въпрос???
Сенека
Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Живко Славов »

Колеги от доста време се оглеждам за пръчка около 2,20-2,40 с бърза акция и работен диапазон с примамките нещо от порядъка на 4-20гр.Като бюджет съм се ориентирал към 200лв. Спрял съм се на тези пръчки като приемам разбира се и съвети за други.
http://www.bent-fishing.com/SPORTISM-SP ... oduct-1949" onclick="window.open(this.href);return false; (SPORTISM SPIN SPS 7' М /5-20 )
http://www.bent-fishing.com/SHINJIN-SIS-product-1467" onclick="window.open(this.href);return false; (SHINJIN 7'8'' ML /5-20g)
http://shop.fishing-tackle.bg/rods/gad-harrier.html" onclick="window.open(this.href);return false; (HRS762MLXF 7'6" / 2.28м 4 - 16гр)
Та някой, ако има от по-горе изброените модели нека сподели + и -. Благодаря Ви предварително ;)
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Живко Славов написа:... http://shop.fishing-tackle.bg/rods/gad-harrier.html" onclick="window.open(this.href);return false; (HRS762MLXF 7'6" / 2.28м 4 - 16гр)
Та някой, ако има от по-горе изброените модели нека сподели + и -. Благодаря Ви предварително ;)
Виж мнение 3 :drinkers:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Пипай, преди да решиш кВо да вземеш..[/quote]

Няма къде да я пипна тази въдица. Четох отзив на колега за нея 15-50 е един доста удачен вариант за мен ,но се питам дали върха е достатъчно чувствителен за воденето на силиконите? Не искам да си взема кол и то на 2,4 и после да се чудя какво да го правя. Ако имате други предложения в ценовият диапазон с радост ще приема съветите ви. Разликата между Дунав и другите реки е ,че течението е доста по силно и във всеки един момент не знаеш какво ще удари на въдицата.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
c0mm3rcial
новобранец
новобранец

Мнение от c0mm3rcial »

Здравейте,като цяло мисля да ловя с примамки от рода на 5-25гр.,дължината(тежеста) не ме притесняват понеже се занимавам с мухарство от 3години и нямам проблеми с това.От тази година почнах да ловя щука и съм се запалил страшно много и като чета виждам че хората имат повече успехи с спининга от колкото на рибка,и затова искам да си взема такава въдица но изобщо си нямам на идея какво точно ми трябва и какви са тези акции фаст(и всички други акции).Дължината ако може да е 2.4 или 2.7 , бюджета не е много голям около 50-60лв.За макари четох в форума че за тези пари http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... bi-Ecusima" onclick="window.open(this.href);return false; това е най удачно,за това питам само за пръчката.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

czd написа:Здравейте,

Търся си щукарка, няма да е бюджетно изпълнение, но пък няма друга тема, та ще използвам тази. Държа дължината да не надхвърля с много 2.10 ще ловя с примамки до около 20-25грама. Задължително да е с върхова акция. Готов съм да отделя до около 400-450лв и преди някой да ме е посъветвал да си взема Светия да си кажа, че не съм им фен. Загледал съм се по някои модели на Гатти, но искам да чуя и други мнения. С удоволствие бих закупил и нещо от Япония или поне произведено там.

Поздрави

Щом "с удоволствие нещо от Япония или произведено там", твоята пръчка е Norstream Dynamic II Twitch Special 240 cm 5-25 gr, която е прозведена в Япония и е окомплектована с всичко, което се полага там по протокол, и е напълно в границите на бюджета ти. Павле Иванов не го слушай, той е един прос ултралайтис ...
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Д-р Флекс написа:
Щом "с удоволствие нещо от Япония или произведено там", твоята пръчка е Norstream Twitch Special II 240 cm 5-25 gr, която е прозведена в Япония и е окомплектована с всичко, което се полага там по протокол, и е напълно в границите на бюджета ти. Павле Иванов не го слушай, той е един прос ултралайтис ...
Идва ми малко дълга, но пък загледах тази http://www.rybalka.ru/rod/norstream-dyn ... ial-dy-68m" onclick="window.open(this.href);return false;, която би задоволила нуждите ми. А от къде извън Русия бух могъл да поръчам :?:

Поздрави
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

czd написа:
Д-р Флекс написа:
Щом "с удоволствие нещо от Япония или произведено там", твоята пръчка е Norstream Twitch Special II 240 cm 5-25 gr, която е прозведена в Япония и е окомплектована с всичко, което се полага там по протокол, и е напълно в границите на бюджета ти. Павле Иванов не го слушай, той е един прос ултралайтис ...
Идва ми малко дълга, но пък загледах тази http://www.rybalka.ru/rod/norstream-dyn ... ial-dy-68m" onclick="window.open(this.href);return false;, която би задоволила нуждите ми. А от къде извън Русия бух могъл да поръчам :?:

Поздрави

Например оттук: http://www.norstream.ca/shop/cart.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Моята я купих в България нова, от човек донесъл я от Русия.

В линка, който си пуснал, прочетах, че пръчката е произведена в Ю.Корея. Искам да уточня, че моята е произведена в Япония, с бланка от Мицубиши - карбон, купих я преди година и нещо. Възможно е да са изнесли производството в Корея - това не би ме притеснило и за секунда, стига бланките да са все така произведени от Мицубиши-карбон.

Лично моята предпочитана пръчка за универсален щукарски спининг е Sportex Black Stream BS 2010 - 210 cm 15-28 gr (но избягвам да се хваля с това по форумите, понеже цената й е под 200 лева и изобщо не е модерна в световен мащаб...)
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Д-р Флекс написа: Лично моята предпочитана пръчка за универсален щукарски спининг е Sportex Black Stream BS 2010 - 210 cm 15-28 gr (но избягвам да се хваля с това по форумите, понеже цената й е под 200 лева и изобщо не е модерна в световен мащаб...)
Писах им на канадците понеже видях, че го няма наличен норстрийма пък ще видим.
Колкото до спортексите и аз съм загледал 2-3 модела, даже съм им пуснал запитване за цените, макар че не ми станаха хич ясни след отговора. Каня се от няколко седмици да се разходя да ги видя на живо. Като че ли CA2101 би ми свършил най-добра, но съм ги оставил като последен вариант понеже се очакват нови модели за 2014 и сравнително лесно и бързо мога да се сдобия с тях :wink: Принципно покупката не ми е спешна, та затова се опитвам да събера възможно най-много мнения по въпроса.

Поздрави
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Палмс също имат много интересни пръчки в тези параметри, серията Shore Gun, предлагани в магазина http://www.spinningfish.bg" onclick="window.open(this.href);return false; ... Ако не са налични, можеш да поръчаш, цените им са изумително коректни!
Щом не бързаш, моето най-искрено мнение: наред с всички други възможности, иди разгледай Спортексите (без да пренебрегваш и наличните вече спрени от производство модели), после разгледай и новите Спортекси, и тогава рещавай окончателно :D Аз продължавам да съм очарован от възможностите, които тези въдици (освен Блек стрийма, имам и Опал джърк) предлагат на щукаря!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”