Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
-
- научил се да хвърля
Re: Сом на тролинг
Ако не е тайна каде ловите тия хубави риби та и ние да опитаме да хванем някой сом.
моята риба няма кой да я хване
На Монтана се ловят колега . Не очаквай чудеса обаче - не излиза чак толкова много или лесно .Трябват си умения и доза късмет ,но то в риболова по принцип е така.
-
- научил се да хвърля
Благодаря за информацията умения имам късмет много малко ми е далечко но щом дава по някоя риба си струва да се опита. Все пак благодаря.....
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тоа па,тоа па,кви ги ръси!ribata402 написа:Ти мислиш ли ,че Емо би отишъл на платено.За разлика от такива като теб.Тои успешно си ги хваща на свободни водоеми.Днес до 11часа имаше еда..15ца и 11ка.Троли само ще му духа супата.

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мани ги тия,обърнаха риболовът на сом в търговия!
Кажи при теб как е със сомовете на тролинг,щот преди две седмици имам изправена тройка на воблера и метър слуз на Жребеца,па се откачи без причина след 10минути екшън!
Като цяло освен Монтана на всякъде е другаде е куцо и тегаво,макар и на моменти да дава! 

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От мен да го знаеш, че не точно така. Имам инфо от Стиден кладенец и Ивайловград.
Миналата събота и неделя бяхме на Орехите 5 лодки от СЗ + още 4 Сливен и Н.Загора. Най- доброто беше 16-ка. Нека Гео и полицая си кажат тежката дума.
Миналата събота и неделя бяхме на Орехите 5 лодки от СЗ + още 4 Сливен и Н.Загора. Най- доброто беше 16-ка. Нека Гео и полицая си кажат тежката дума.

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тегаво е за тези които са за сом. Морския риболов си тръгна с пълна сила, че и по някоя мерна излиза. 
Много се кефя на популацията. Няма такъв кеф да видиш огромни ята и сонара да загуби дъното. Както и да видиш риби на които един екран не стига.

Много се кефя на популацията. Няма такъв кеф да видиш огромни ята и сонара да загуби дъното. Както и да видиш риби на които един екран не стига.
Вальо, сменяй техниката..val написа:..сонара да загуби дъното.

Кога ти е рождения ден?

Ме ако не взема втора награда, а трета - за теб ще е..

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

-
- научил се да хвърля
Отивам на Кърджали 4-5 дена да ги мъча и да ги видя каде са се скрили големите сомове. Така че към понеделник вечер очаквайте някоя хубава снимка със сигурност. Дано постоянството и ината надделеят над големите хишници.Успех на всички рибари газари играчи тарикати и повече да хващате.....
По хубаво се пробваи на студения.Излиза някоя но добра бяла.стига да знаеш къде и малко тънкости се искат.
- petro_op
- ще става разбирач
гадна жега е на всякъде

Кадрите не са подходящи за (въдичари еколози) ,бременни, деца и хора със слаби сърца...
http://www.youtube.com/watch?v=in6F-Z9uPF0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако все пак го гледате може да научите все пак нещо ново за навиците на сома и неговите местообитания...
http://www.youtube.com/watch?v=in6F-Z9uPF0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако все пак го гледате може да научите все пак нещо ново за навиците на сома и неговите местообитания...
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пич,това няма нищо общо със спортния риболов във България,където е забранен риболова с харпун в река Дунав и Вътрешните водоеми!JIRO написа:Кадрите не са подходящи за (въдичари еколози) ,бременни, деца и хора със слаби сърца...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
През отминалата 2013-та година ще запомня само една голяма битка от 2часа и половина с един 40кила сом,който ме умори до край и се предадох!
Останах без сили,не бях пушил цели 3часа и загубих търпение,а от там и битката,но не съжалявам грам по много причини!
Надявам се тази година да ми е по-успешна,вече отказах цигарите и имам повече въздух и сили!
Зимата е чудесен сезон за равносметка,та прилагам малко снимки,все пак това е най-ранния сом на тролинг,който съм закачал още,а именно на 06.04.2013г.!
Тук не бях сигурен в големината на сома,а снимката е минута-две след удъра!

Тук вече разбрах от опит,че рибата е голяма и ставам прав!

Мястото на което удари е "Частна собственост" на Троли!

След час и 10минути се вижда умората,а ме чакаха още толкова във Битка!

Това е снимано 10-тина минути след края на злополучната Битка,когато запалих дълго чаканата цигара/вътрешно бях решил да не пуша,докато трае битката/,леко съм тъжен и много скапан от умора!

Беше ми олекнало във всеки смисъл на думата!
Такъми:спининг Флюгер Кевлар IM7-2.10/10-30гр. с 9 бр. водача на Фуджи + макара Фин-Нор Ахаб 8 + основна линия на Момой-Хай-Мах-Екстра 0.286мм.- 6.74кг. + повод от Флуорокарбон на DAM-Tectan 0.35мм-7.6кг. вързан с възел на Сийгуар препоръчван за най-добър,за снадка с монофил!
Ето и снимка с такъмите,направена предишния ден!Ахабите бяха с монофили,а Сувераните с плетеняци,които така и не използвах в риболова!

А защо се спрях на тези макари?Хммммм.....,може би и тази снимка ми е повлияла за избора!

Бих добавил,че ако някой е много-добър в някоя област и ти казва/препоръчва/ нещо,просто го послушай и не спори!
Дано някой ден съм толко силен,та да споря с Алън Хоук например на тема макари,но едва ли!
Просто на тема макари явно е по-луд от всеки друг!

Тук не бях сигурен в големината на сома,а снимката е минута-две след удъра!

Тук вече разбрах от опит,че рибата е голяма и ставам прав!

Мястото на което удари е "Частна собственост" на Троли!

След час и 10минути се вижда умората,а ме чакаха още толкова във Битка!

Това е снимано 10-тина минути след края на злополучната Битка,когато запалих дълго чаканата цигара/вътрешно бях решил да не пуша,докато трае битката/,леко съм тъжен и много скапан от умора!

Беше ми олекнало във всеки смисъл на думата!

А защо се спрях на тези макари?Хммммм.....,може би и тази снимка ми е повлияла за избора!

Бих добавил,че ако някой е много-добър в някоя област и ти казва/препоръчва/ нещо,просто го послушай и не спори!

Последно промяна от Troli Rapala на Нед Фев 02, 2014 5:39 pm, променено общо 2 пъти.