Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
Да бе,аз карагьоза го използвам за стръв,ама рядко.rumenfire написа:притесняваш се че няма да оставя за вас ли КИРО

Просто ти казвам как е по закон.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Абе правете чепаретата си сами - няма смисъл да купувате готови, освен ако нямате време да си ги измайсторите.
Но важното е да има риба, пък каквото ще да е чепарето
Но важното е да има риба, пък каквото ще да е чепарето

Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
Е те това си купих вчера, от магазинчето срещу ХЕИ -Варна, при Петко.
Пише че е джапанезка, ама що така не вярвам.

http://bfcflyfishing.com/product_info.p ... cts_id=800
Не видях разлика с другите видове които имам, на пръв поглед.
Цена 9.50 лв., за 50 м., ролката.
Ами на принципа - проба - грешка, ще я караме.
Пише че е джапанезка, ама що така не вярвам.

http://bfcflyfishing.com/product_info.p ... cts_id=800
Не видях разлика с другите видове които имам, на пръв поглед.
Цена 9.50 лв., за 50 м., ролката.
Ами на принципа - проба - грешка, ще я караме.
Ей сега бях там
...напазарих куки
.По принцип Торей е един от трите най-големи заводи и прозиводители на монофилни влакна в севта!Другите бяха Куреха и още някви дето ги забравих!И трите се намират в Япония!

Зарганолог
- Моряка
- кандидат преподавател
Белия надпис и подчертаващите го линии са накриво-японците да се излагат такаliubak написа: Пише че е джапанезка, ама що така не вярвам.

А сега де? 

То това е лепенка морски...отделните ролки могат да се сглобяват и в Турция и в Китай и къде ли не...Важното е влакното от къде е излязло!За това ако искате качество 1-ва ръка гледайте как е наредено влакното на самата ролка,ролка излязла от Япония на която влакното да не е наредено перфектно на машина не съществува...
Зарганолог
Прав си колега да се съмняваш във влакното.Пусни търсачката и ще видиш че, такова влакно японците не произвеждат,а също така ще видиш и за какви цени става въпрос.А това влакно и Сънлаина които се предлага на нашия пазар го има в съседна Румъния на доста по-разумни цени.
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Най-добре влез в някой риболовен сайт, разгледай какви продукти предлагат, виж флуорокарбона (ако така се пише) на какви цени е, но най-добре виж, от коя държава му е произхода.
После отиваш в някой рибарски магазин (от големите) и търсиш същия, а ако няма гледаш другите, какви са на цена и произход, и вече избора си е твой
После отиваш в някой рибарски магазин (от големите) и търсиш същия, а ако няма гледаш другите, какви са на цена и произход, и вече избора си е твой

-
- новобранец
Колеги включвам се да ви благодаря за полезната информация по направата на чепарета. Аз от скоро се зарибих по морския риболов и живо се интересувам от всички теми свързани с него.Тръпката е по-голяма ,когато ловиш със собстено-ръчно направено чепаре и такъми. Това го изпитах на Морска гара макар,че моето чепаре беше най-калпаво направено,но вземаше много-добре.
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Калпаво или некалпаво - да не ти пука! Важното е кефа да е на макс и да има риба за биратаvaleripetrov написа:Колеги включвам се да ви благодаря за полезната информация по направата на чепарета. Аз от скоро се зарибих по морския риболов и живо се интересувам от всички теми свързани с него.Тръпката е по-голяма ,когато ловиш със собстено-ръчно направено чепаре и такъми. Това го изпитах на Морска гара макар,че моето чепаре беше най-калпаво направено,но вземаше много-добре.

- borkok
- научил се да хвърля
Рибешка и работа.valeripetrov написа:Колеги включвам се да ви благодаря за полезната информация по направата на чепарета. Аз от скоро се зарибих по морския риболов и живо се интересувам от всички теми свързани с него.Тръпката е по-голяма ,когато ловиш със собстено-ръчно направено чепаре и такъми. Това го изпитах на Морска гара макар,че моето чепаре беше най-калпаво направено,но вземаше много-добре.

- borkok
- научил се да хвърля
Dobria беше споменал нещо за ламета, някаква тънкост.
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Тези ги правя за карагьоз

По принцип като вляза в риболовен магазин всеки път си купувам нещо така че гледам да не влизам много много.Та за въпросните чепарета не знам дали стават за карагьоз, но ми се струва , че месината е много дебела.Имам няколко бройки, но изобщо не съм ги ползвал.Така е като не гледам какво купувам.rumenfire написа:Колеги какво ви е мнението за тези чепарета заслужават ли си парите и мога ли да хвана на тях карагьоз?http://fishingshop-pike.com/search.php? ... 1%80%D0%B5
едва ли е нужно на мен да казвашEvgeni Jordanov написа:Киро няма да ти каже, аз ще ти кажа ..КИРО написа:Няма да ти кажаdobria1 написа:кое е по важно в едно чепаре???
ЛАМЕТО или ПЕРОТО

зададох този въпрос за да направите по-добрия избор на ламета и комбинацията им.
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!