Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Дунав-всичко за и по реката
Аз съм, твърдо против връзването на олово директно на основното за Дунав поради причините, които изброих. Пробвайте да сложите кашкавала на двойна кука
и съм сигурен ще ползвате само двойки за него. Има места макар и много малко, където няма закачки и тогава използвам за мряна кръгло олово.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Няма да е голям проблем тежестта да е и на основното,но с повод (отдолу) не по-дълъг от 25 - 30 см.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
kasabinho написа:Аз съм, твърдо против връзването на олово директно на основното за Дунав поради причините, които изброих. Пробвайте да сложите кашкавала на двойна кукаи съм сигурен ще ползвате само двойки за него. Има места макар и много малко, където няма закачки и тогава използвам за мряна кръгло олово.
Мряната не е в закачките, така че смело се използва монтаж с олово на основното и повод под него...стръвта вече е по желание - кашкавал, царевица, качамак, конощип, червеи и т.н.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- разбира нещата
Ама какво значение има оловото, че нещо не мога да разбера, какво искаш да кажеш. А, относно поводът - 15-20см, мисля че е достатъчен. 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Мряната обича както каменисто така и глинесто дъно. Край Русе съм хващал най-много мрени на каменисто на дистанция макс 30-35м, където има закачки бол. Когато рибата стои навътре има шанс да хванеш праг и още повече, че когато взема стръвта първоначално набива към дъното, а пък при добичета от рода на 5-6 кг, е трудно да ги отлепиш първоначлно с цел да не закачиш. Относно стръвта бих добавил и рача опашка, протеиново топче.GODzillata написа:kasabinho написа:Аз съм, твърдо против връзването на олово директно на основното за Дунав поради причините, които изброих. Пробвайте да сложите кашкавала на двойна кукаи съм сигурен ще ползвате само двойки за него. Има места макар и много малко, където няма закачки и тогава използвам за мряна кръгло олово.
Мряната не е в закачките, така че смело се използва монтаж с олово на основното и повод под него...стръвта вече е по желание - кашкавал, царевица, качамак, конощип, червеи и т.н.
Относно кръглото олово имах впредвид, че го използвам за да ловя на така нареченото "търкаляне".

интересното е че тази година където и да бях на Дунава /във видинско/ покрай мен колеги вадиха мрени все в участъци с глинесто дъно от типа на сомски и шарански местообитания.....мислех че мряната се върти само из чакъла и баластрата....а се оказа че има и в глината....
Да, обича глинестото, и точно там няма толкова закачки.srecko67 написа:интересното е че тази година където и да бях на Дунава /във видинско/ покрай мен колеги вадиха мрени все в участъци с глинесто дъно от типа на сомски и шарански местообитания.....мислех че мряната се върти само из чакъла и баластрата....а се оказа че има и в глината....

-
- ще става разбирач
Дъното не е толкова важно! Любимите места на едрите мрени са БЪРЗЕИТЕ /където водата завихря/ и големите прагове. По възможност да се търсят дълбоки места ЯМИ - лови се на прага на тихата вода и бързея
- Vlado_852
- разбира нещата
От скромния ми опит в ловенето на мрени по Дунава съм забелязял, че най-много хващам на места с бърза вода и каменисто дъно. Като казвам бърза вода имам предвид, че и 170гр. олово си плува където му е кеф...
За съжаление обаче и аз имах лошия късмет, точно на такова място да изпусна "рибата на живота си" и то не в закачка...!
Миналата седмица пробвах и на най-скъпите скариди в магазина, след което установих, че май само аз ще ги ям... 
П.П. Дистанцията зависи от това в коя част от денонощието риболовстваме...

П.П. Дистанцията зависи от това в коя част от денонощието риболовстваме...

Такива си ми кълвеха на това място-брега е пясък-метах на 25 метра,на захранено с царевица място и си кълвеха през деня
такъма

Риболовци.
преди седмица ходих на попина за мрени.ползвахме всички извесни лакомства ама неще.по едно време се сетихме че сме купили едни пилети с рибен аромат и съсирена кръв.хич не бях уверен в тях ама що да не пробваме.резултата 3 мрени над 3 кг.някои дае пробвал на тия пилети?впечатления и отзиви? 

Не не съм-слагам в прожината хляб-чесан,днеска минах до новия магазин-къде ще го дават след малко по новините-бой и огромни опашки,за ефтина стока-пусни си новините в 19.00ч
Примоция ама немам нерви и време да съм в екшана
Пусни си телевизора и си брой годините кога и ти ще си пенсионер-па тогава се ебавай

Риболовци.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
* Промени мнение
* Докладвай
* Отговори с цитат
Иформация за Дунав около ...
Мнениеот David Kamenov » Пет Ное 26, 2010 5:11 pm
Колеги знам че има специална тема за Дунав но Информацията ми е спешна.Кажете някое местенце около Плевенска Област-Никопол или Свищов.За мирни и за хищни риби.Надявам се на бърз отговор.Кажете и Стръв и Захранка каква ползвате благодаря за отделеното внимание.
Надявам се да кажете къде има мряна и щука.
* Докладвай
* Отговори с цитат
Иформация за Дунав около ...
Мнениеот David Kamenov » Пет Ное 26, 2010 5:11 pm
Колеги знам че има специална тема за Дунав но Информацията ми е спешна.Кажете някое местенце около Плевенска Област-Никопол или Свищов.За мирни и за хищни риби.Надявам се на бърз отговор.Кажете и Стръв и Захранка каква ползвате благодаря за отделеното внимание.
Надявам се да кажете къде има мряна и щука.
Риболова е хоби.Наслука 

Не ги знам местата-беше ми за пръв път от доста години,другата пак ще ходя-беше 30градуса-през ноща 15-спах си до огъня с 1 спален чувалDavid Kamenov написа:lusienn написа:Такива си ми кълвеха на това място-брега е пясък-метах на 25 метра,на захранено с царевица място и си кълвеха през деня
Колега това кога и на кое място е ?

Риболовци.