Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от kasabinho »

Аз съм, твърдо против връзването на олово директно на основното за Дунав поради причините, които изброих. Пробвайте да сложите кашкавала на двойна кука :wink: и съм сигурен ще ползвате само двойки за него. Има места макар и много малко, където няма закачки и тогава използвам за мряна кръгло олово.
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Няма да е голям проблем тежестта да е и на основното,но с повод (отдолу) не по-дълъг от 25 - 30 см.
Изображение
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

kasabinho написа:Аз съм, твърдо против връзването на олово директно на основното за Дунав поради причините, които изброих. Пробвайте да сложите кашкавала на двойна кука :wink: и съм сигурен ще ползвате само двойки за него. Има места макар и много малко, където няма закачки и тогава използвам за мряна кръгло олово.

Мряната не е в закачките, така че смело се използва монтаж с олово на основното и повод под него...стръвта вече е по желание - кашкавал, царевица, качамак, конощип, червеи и т.н.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Ама какво значение има оловото, че нещо не мога да разбера, какво искаш да кажеш. А, относно поводът - 15-20см, мисля че е достатъчен. :D
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

GODzillata написа:
kasabinho написа:Аз съм, твърдо против връзването на олово директно на основното за Дунав поради причините, които изброих. Пробвайте да сложите кашкавала на двойна кука :wink: и съм сигурен ще ползвате само двойки за него. Има места макар и много малко, където няма закачки и тогава използвам за мряна кръгло олово.

Мряната не е в закачките, така че смело се използва монтаж с олово на основното и повод под него...стръвта вече е по желание - кашкавал, царевица, качамак, конощип, червеи и т.н.
Мряната обича както каменисто така и глинесто дъно. Край Русе съм хващал най-много мрени на каменисто на дистанция макс 30-35м, където има закачки бол. Когато рибата стои навътре има шанс да хванеш праг и още повече, че когато взема стръвта първоначално набива към дъното, а пък при добичета от рода на 5-6 кг, е трудно да ги отлепиш първоначлно с цел да не закачиш. Относно стръвта бих добавил и рача опашка, протеиново топче.
Относно кръглото олово имах впредвид, че го използвам за да ловя на така нареченото "търкаляне".
Изображение
srecko67
новобранец
новобранец

Мнение от srecko67 »

интересното е че тази година където и да бях на Дунава /във видинско/ покрай мен колеги вадиха мрени все в участъци с глинесто дъно от типа на сомски и шарански местообитания.....мислех че мряната се върти само из чакъла и баластрата....а се оказа че има и в глината....
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

srecko67 написа:интересното е че тази година където и да бях на Дунава /във видинско/ покрай мен колеги вадиха мрени все в участъци с глинесто дъно от типа на сомски и шарански местообитания.....мислех че мряната се върти само из чакъла и баластрата....а се оказа че има и в глината....
Да, обича глинестото, и точно там няма толкова закачки.
Изображение
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Дъното не е толкова важно! Любимите места на едрите мрени са БЪРЗЕИТЕ /където водата завихря/ и големите прагове. По възможност да се търсят дълбоки места ЯМИ - лови се на прага на тихата вода и бързея
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

От скромния ми опит в ловенето на мрени по Дунава съм забелязял, че най-много хващам на места с бърза вода и каменисто дъно. Като казвам бърза вода имам предвид, че и 170гр. олово си плува където му е кеф... :lol: За съжаление обаче и аз имах лошия късмет, точно на такова място да изпусна "рибата на живота си" и то не в закачка...! :oops: Миналата седмица пробвах и на най-скъпите скариди в магазина, след което установих, че май само аз ще ги ям... :lol:
П.П. Дистанцията зависи от това в коя част от денонощието риболовстваме... :roll:
lusienn

Мнение от lusienn »

Такива си ми кълвеха на това място-брега е пясък-метах на 25 метра,на захранено с царевица място и си кълвеха през деняИзображение такъмаИзображение
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

преди седмица ходих на попина за мрени.ползвахме всички извесни лакомства ама неще.по едно време се сетихме че сме купили едни пилети с рибен аромат и съсирена кръв.хич не бях уверен в тях ама що да не пробваме.резултата 3 мрени над 3 кг.някои дае пробвал на тия пилети?впечатления и отзиви? :wink:
lusienn

Мнение от lusienn »

Не не съм-слагам в прожината хляб-чесан,днеска минах до новия магазин-къде ще го дават след малко по новините-бой и огромни опашки,за ефтина стока-пусни си новините в 19.00ч :rolleyes: :mrgreen: Примоция ама немам нерви и време да съм в екшана :rolleyes: Пусни си телевизора и си брой годините кога и ти ще си пенсионер-па тогава се ебавай

Риболовци.
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Колега това кога и на кое място е ?
Риболова е хоби.Наслука :)
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

* Промени мнение
* Докладвай
* Отговори с цитат

Иформация за Дунав около ...

Мнениеот David Kamenov » Пет Ное 26, 2010 5:11 pm
Колеги знам че има специална тема за Дунав но Информацията ми е спешна.Кажете някое местенце около Плевенска Област-Никопол или Свищов.За мирни и за хищни риби.Надявам се на бърз отговор.Кажете и Стръв и Захранка каква ползвате благодаря за отделеното внимание.
Надявам се да кажете къде има мряна и щука.
Риболова е хоби.Наслука :)
lusienn

Мнение от lusienn »

David Kamenov написа:
lusienn написа:Такива си ми кълвеха на това място-брега е пясък-метах на 25 метра,на захранено с царевица място и си кълвеха през деня
Колега това кога и на кое място е ?
Не ги знам местата-беше ми за пръв път от доста години,другата пак ще ходя-беше 30градуса-през ноща 15-спах си до огъня с 1 спален чувал :D

Риболовци.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”