Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Затова ли американците пуснаха атомна бомба над Хирушима? Там е била централата на Ryobi. Каква Хамерика, к'ви пет лева? Те от колко години работят с макари? Държава с 200- годишна история! Хм....в Родопите още има къщи на по 500 години, без нужда от ремонт.
Миле, казват, че да караш японски автомобил и да въртиш японска макара, това е привилегия. Въртейки Tokoz усещаш, че това е така. Дръпнатите отдавна са били напред с материала.
За съжаление, пазара вече е залят с имитации (ментета) на Ryobi. И най-много ментета има в България. Предлагат се даже модели, които изобщо ги няма в официалната листа на Ryobi.
Иначе, на външен вид са бижута. Сашко фишермана ги знае тези неща.
Миле, казват, че да караш японски автомобил и да въртиш японска макара, това е привилегия. Въртейки Tokoz усещаш, че това е така. Дръпнатите отдавна са били напред с материала.
За съжаление, пазара вече е залят с имитации (ментета) на Ryobi. И най-много ментета има в България. Предлагат се даже модели, които изобщо ги няма в официалната листа на Ryobi.

Въпрос с повишена трудност:
Какво ви е мнението за металните макародържачи?
Ами сега

Ами сега

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Димане,като не си наясно с Историята на риболова,моля те не пиши глупости!
САЩ не са на 200години,тогава са се обединили повечето малки държави в една-документално,а не физически!
Япония няма нито едно откритие в риболова,нито макара,нито прът!Съвременна Япония е създадена от САЩ след войната!Първото Мулти е на Абу,а Спинга е идея на Илингуорд-англичанин!Японците още са си играли на самураи,а Риоби....!
Четете преди да ръсите мозък!
Един от Ямбол отказа да ми купи Ахаба,щот драга му бил по-слаб от на Риоби Заубер!
Макара с МегаДраг за 250$ я сравнява с китайче от 50$?
С бай Ганьо,не споря!Нека си живеят с илюзиите!

Последно промяна от Troli Rapala на Чет Яну 04, 2018 1:03 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
По-скоро са тенекиени и драскат макарата,но пък са евтини!Diman написа:Въпрос с повишена трудност:
Ами сега![]()
![]()

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Мега драга при риболов с тънки влакна не е много добро решение.. А аванса на Заубера е много добър за китайче от 50$..Troli Rapala написа:Димане,като не си наясно с Историята на риболова,моля те не пиши глупости!САЩ не са на 200години,тогава са се обединили повечето малки държави в една-документално,а не физически!
Япония няма нито едно откритие в риболова,нито макара,нито прът!Съвременна Япония е създадена от САЩ след войната!Първото Мулти е на Абу,а Спинга е идея на Илингуорд-англичанин!Японците още са си играли на самураи,а Риоби....!
Четете преди да ръсите мозък!
![]()
Един от Ямбол отказа да ми купи Ахаба,щот драга му бил по-слаб от на Риоби Заубер!
![]()
Макара с МегаДраг за 250$ я сравнява с китайче от 50$?
![]()
С бай Ганьо,не споря!Нека си живеят с илюзиите!
![]()
Бързай бавно.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Обяснявам как седят реално нещата,защото Българина много си пада по легенди и вярва на слухове,а не на разума си!SUPER MARIO написа: Мега драга при риболов с тънки влакна не е много добро решение.. А аванса на Заубера е много добър за китайче от 50$..

Ахаб-12 е Сертифициран по IGFA за моно-линии с тест 12-16либри или 20-30либри плетеняк!

Заубера има ли Сертификат за качество от IGFA или някоя друга световна организация?-Не

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
То по тая логика има и китайчета по 10$ ,които вероятно са с много добри аванси,като за 10$?SUPER MARIO написа:А аванса на Заубера е много добър за китайче от 50$..

Аванса трябва да отговаря на няколко показателя. Това се проверя само в реална ситуация. Точка.
Тролка, ти си философ=виртуална личност и ти липсват елементарни познания по редица технико-приложни науки. Фолософ и историк, но това с нищо не ти помага в риболова.
Апропо, STIHL имат 112 ментета. Още ли вярваш в надписи? Аз не вярвам на никой! Само на собствените си знания и опит!
Тролка, ти си философ=виртуална личност и ти липсват елементарни познания по редица технико-приложни науки. Фолософ и историк, но това с нищо не ти помага в риболова.
Апропо, STIHL имат 112 ментета. Още ли вярваш в надписи? Аз не вярвам на никой! Само на собствените си знания и опит!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Димане,Рьоби е произвеждала риболовни принадлежности между 1966г. и 2000г.,когато продава този си бизнес!
Иначе основния бизнес на марката е съвсем друг през годините и нямат риболовна макара,която да блести с нещо!В Париж няма Рьобита в риболовните магазини,познай що?
А иначе какво ти е мнението за мен,слабо ме вълнува!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е,човек който ползва Токоз за Големи сомове,едва ли разбира от макари,драгове и собствен опит!Diman написа:Аванса трябва да отговаря на няколко показателя. Това се проверя само в реална ситуация. Точка.! Само на собствените си знания и опит!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Продавах техника от 1992 до 2015година,та прави сметка колко съм скаран с техниката щом ползвах компютър за сметки и ревизии от 1994г.!Diman написа: Тролка и ти липсват елементарни познания по редица технико-приложни науки.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз съм реален,ситуациите и опита ми е реален,пък ти щом не вярваш в нищо и никой си е твой Голям проблем!Diman написа:Аванса трябва да отговаря на няколко показателя. Това се проверя само в реална ситуация. Точка.Аз не вярвам на никой!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
И понеже умен се става с четене,а комунистите не обичат да четат,ще ти кажа кой е Токоз!
Ярослав Рушек от Прага купува лиценз от Рьоби през 1984г. за производството на риболовна макара "Tokoz" и през 1992г.,производството спира!
Та ти си комунист,който живее в миналото 1984-1992година и от тогава нямаш риболовно развитие!

"Токоз " си можеш,колкото "Токоз"!

Ярослав Рушек от Прага купува лиценз от Рьоби през 1984г. за производството на риболовна макара "Tokoz" и през 1992г.,производството спира!

"Токоз " си можеш,колкото "Токоз"!

Последно промяна от Troli Rapala на Чет Яну 04, 2018 10:16 pm, променено общо 1 път.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Заубера е сертифициран лично от мен...Troli Rapala написа:Обяснявам как седят реално нещата,защото Българина много си пада по легенди и вярва на слухове,а не на разума си!SUPER MARIO написа: Мега драга при риболов с тънки влакна не е много добро решение.. А аванса на Заубера е много добър за китайче от 50$..![]()
Ахаб-12 е Сертифициран по IGFA за моно-линии с тест 12-16либри или 20-30либри плетеняк!![]()
Заубера има ли Сертификат за качество от IGFA или някоя друга световна организация?-НеДа продължавам ли нататък при положение,че някой смята петорно по-евтина макара за по-добра?
![]()
![]()
![]()

Бързай бавно.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
О.К.,явно имаш Голяма самооценка и не знаеш къде се намираш и кой си в действителност!SUPER MARIO написа: Заубера е сертифициран лично от мен...Щото ми е извадил хубави риби и то от брега на спининг...Та аз вярвам на себе си и на очите си а не на твоите писания ...
![]()
![]()