Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от lusienn »

:P А сега се сетих да благодаря на тия пичове,за добрата обстановка и топ риболова за годината-благодаря сърдечно,ако е рекъл господ пак ще сме заедноИзображение Страхотни сте нема грешка.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Много странно, как са се завъртяли мрените толкова наблизо при положение, че водата е била над 20 градуса сигурно. Да не би в този район да има отпадъчен канал или нещо подобно откъдето да попада храна във водата? Трябва да има нещо, заради което са преминавали толкова близо на пясъка. Да не би да се е хранило регулярно с царевица за шаран, амур и изведнъж да са се появили мрените?
Мястото изглежда тихо. Щом е задържало царевицата. Но наистина ли е така? Тази тежест ми се струва над 200 грама, а и качамакът е още на пружината, което е предпоставка за силно течение. С фидер не сте ли пробвали? Мисля, че ще има още по-големи успехи с него.
Изображение
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Малее Дунава е страшен много вода много нещо има само Платики тук таме и Морунаж днес бях направо ужас.Все още се вижда че има съвестни рибари по реките попитахме един човек от Никопол за малко червей и тои ни даде.Абаче голямо течение голяма река и ние нищо не хванахме.Човекът който ни даде червеите беше хванал около 3кг риба.
Риболова е хоби.Наслука :)
lusienn

Мнение от lusienn »

kasabinho написа:Много странно, как са се завъртяли мрените толкова наблизо при положение, че водата е била над 20 градуса сигурно. Да не би в този район да има отпадъчен канал или нещо подобно откъдето да попада храна във водата? Трябва да има нещо, заради което са преминавали толкова близо на пясъка. Да не би да се е хранило регулярно с царевица за шаран, амур и изведнъж да са се появили мрените?
Мястото изглежда тихо. Щом е задържало царевицата. Но наистина ли е така? Тази тежест ми се струва над 200 грама, а и качамакът е още на пружината, което е предпоставка за силно течение. С фидер не сте ли пробвали? Мисля, че ще има още по-големи успехи с него.
Ма странно странно,кво да е странно-яко царевичок-спираш-шлепа къде се сетиш по дунава и къде падне ръната -там е борбата :mrgreen: Сега чесно-не бях ходил-10 години-щото,не съм се запознал с правилните хора,на-правилното място,във подходящото време-там почерпих-чорба с дунавска вода и дежурен на скара и -каквово има от лова,но не всичко е пари-приятели се изграждат с времето и някой гарантира за теб.Извода за мен е- че това е риболова-апсолютен релакс на диво място,всички задружни и вечер налягахме до огъня-дебелата жар-рибите-там ги нямат за емоция чак толко.Много бях доволен-за събота и неделя-целия улов-много голям-го докарах в София-и почерпихме с прясна дунавска риба -всички близки и комшии-та истината до вас достигна-със силата на Истината-такава каквато си беше-поздрави :arrow:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

David Kamenov написа:Малее Дунава е страшен много вода много нещо има само Платики тук таме и Морунаж днес бях направо ужас.Все още се вижда че има съвестни рибари по реките попитахме един човек от Никопол за малко червей и тои ни даде.Абаче голямо течение голяма река и ние нищо не хванахме.Човекът който ни даде червеите беше хванал около 3кг риба.
Днес из Русе горе долу даде - 6 кг морунаж и няколко мъздруги, обаче още не е дошла голямата вода.
Изображение
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

kasabinho написа:
David Kamenov написа:Малее Дунава е страшен много вода много нещо има само Платики тук таме и Морунаж днес бях направо ужас.Все още се вижда че има съвестни рибари по реките попитахме един човек от Никопол за малко червей и тои ни даде.Абаче голямо течение голяма река и ние нищо не хванахме.Човекът който ни даде червеите беше хванал около 3кг риба.
Днес из Русе горе долу даде - 6 кг морунаж и няколко мъздруги, обаче още не е дошла голямата вода.
Да колега при теб не е дошла ама ти си на 100км от Никопол нали така.Абее беше си виелица и много вода.
Риболова е хоби.Наслука :)
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Здравейте!
Моля за инфо за гр. Силистра - ще отскоча тая събота до там и ще имам свободни няколко часа в ранния следобяд.
Ако е възможно да ме ориентирате за магазин от който мога да си купя стръв- червей, живи рибки и някое местенце покрай реката в града където да си пробвам късмета за някоя риба:)
Благодаря предварително!
Изображение
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

RAMIREZ написа:Здравейте!
Моля за инфо за гр. Силистра - ще отскоча тая събота до там и ще имам свободни няколко часа в ранния следобяд.
Ако е възможно да ме ориентирате за магазин от който мога да си купя стръв- червей, живи рибки и някое местенце покрай реката в града където да си пробвам късмета за някоя риба:)
Благодаря предварително!
Червей -бял и торен можеш да си купиш от магазина на Стефан на ул. ,,10-ти февруари,, ( в центъра,до пазара) или от този на Иванка -търг.център ,,Бонита,, на ул.,,Добруджа,, незнамкойсиномер.
Живи рибки принципно се намират в магазина на Ивайло в Айдемир,на централната улица е.

Местенце за какви рибки? Ако погледнеш сайта за нивото на река Дунав в сантиметри,ще забележиш,че за събота се очакват коти от около 450 -ниво,което е по-характерно за пролетното пълноводие,отколкото за този сезон..Сиреч,местата около града са доста ограничени при тази висока вода,но не и невъзможни.
Примерно,откакто махнаха големия шлеп на градското пристанище,кейовата стена е пълна с ентусиасти,които скубят морунаж,платички и тук-там по някоя сабица на ,,два бели,,.Обзалагам се ,че и щучки се завъртат тъдява..,пък и има чудна кръчмичка наблизо.. :D :rolleyes:

Поздрави!
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Благодаря много за подробното инфо!
След като се прибера ще пусна едно кратко репортажче.
Мисля да се пробвам за щука - с блесни, воблери и силикони.
А да взема бял и торен ако нямам слука с хищника.

От 12 до 15:30 часа в началото на дунавската граднина, точно преди нещо като хеликоптерна площадка.
Опитах на жива рибка и земен червей - нямах успех.
До мен колегата извади една мерна бяла риба на живо рибе.
В понеделник пак :D
Изображение
G_S_H
новобранец
новобранец

Мнение от G_S_H »

Никой не се хвали с улов по Дунава по това време на годината. :(
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

G_S_H написа:Никой не се хвали с улов по Дунава по това време на годината. :(
Koлега или не искат да дават инфо или не дава по това време,но трябва да даваме инфо макар и да не дава риба. мен живо ме интересува Дунав,тя е моята слабост.
Изображение
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

pano64 написа:
G_S_H написа:Никой не се хвали с улов по Дунава по това време на годината. :(
Koлега или не искат да дават инфо или не дава по това време,но трябва да даваме инфо макар и да не дава риба. мен живо ме интересува Дунав,тя е моята слабост.
Според мен рибарите не са тръгнали още :)
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Още е рано за Дунав.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

събота на попина(отново) до помпената станция пълно капо.студ сняг и мноооогоооо вода.ще се чака още :D .тази година за пръв път ходих на дунав и вече само там ми се ходи :D риболова е труден ама хванеш ли му цаката ..... :rolleyes:
Ato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ato »

а така колега , голяма река различни риби и огромни емоции
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”