Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Дунав-всичко за и по реката

Риболовци.
Много странно, как са се завъртяли мрените толкова наблизо при положение, че водата е била над 20 градуса сигурно. Да не би в този район да има отпадъчен канал или нещо подобно откъдето да попада храна във водата? Трябва да има нещо, заради което са преминавали толкова близо на пясъка. Да не би да се е хранило регулярно с царевица за шаран, амур и изведнъж да са се появили мрените?
Мястото изглежда тихо. Щом е задържало царевицата. Но наистина ли е така? Тази тежест ми се струва над 200 грама, а и качамакът е още на пружината, което е предпоставка за силно течение. С фидер не сте ли пробвали? Мисля, че ще има още по-големи успехи с него.
Мястото изглежда тихо. Щом е задържало царевицата. Но наистина ли е така? Тази тежест ми се струва над 200 грама, а и качамакът е още на пружината, което е предпоставка за силно течение. С фидер не сте ли пробвали? Мисля, че ще има още по-големи успехи с него.

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Малее Дунава е страшен много вода много нещо има само Платики тук таме и Морунаж днес бях направо ужас.Все още се вижда че има съвестни рибари по реките попитахме един човек от Никопол за малко червей и тои ни даде.Абаче голямо течение голяма река и ние нищо не хванахме.Човекът който ни даде червеите беше хванал около 3кг риба.
Риболова е хоби.Наслука 

Ма странно странно,кво да е странно-яко царевичок-спираш-шлепа къде се сетиш по дунава и къде падне ръната -там е борбатаkasabinho написа:Много странно, как са се завъртяли мрените толкова наблизо при положение, че водата е била над 20 градуса сигурно. Да не би в този район да има отпадъчен канал или нещо подобно откъдето да попада храна във водата? Трябва да има нещо, заради което са преминавали толкова близо на пясъка. Да не би да се е хранило регулярно с царевица за шаран, амур и изведнъж да са се появили мрените?

Риболовци.
Днес из Русе горе долу даде - 6 кг морунаж и няколко мъздруги, обаче още не е дошла голямата вода.David Kamenov написа:Малее Дунава е страшен много вода много нещо има само Платики тук таме и Морунаж днес бях направо ужас.Все още се вижда че има съвестни рибари по реките попитахме един човек от Никопол за малко червей и тои ни даде.Абаче голямо течение голяма река и ние нищо не хванахме.Човекът който ни даде червеите беше хванал около 3кг риба.

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Да колега при теб не е дошла ама ти си на 100км от Никопол нали така.Абее беше си виелица и много вода.kasabinho написа:Днес из Русе горе долу даде - 6 кг морунаж и няколко мъздруги, обаче още не е дошла голямата вода.David Kamenov написа:Малее Дунава е страшен много вода много нещо има само Платики тук таме и Морунаж днес бях направо ужас.Все още се вижда че има съвестни рибари по реките попитахме един човек от Никопол за малко червей и тои ни даде.Абаче голямо течение голяма река и ние нищо не хванахме.Човекът който ни даде червеите беше хванал около 3кг риба.
Риболова е хоби.Наслука 

Здравейте!
Моля за инфо за гр. Силистра - ще отскоча тая събота до там и ще имам свободни няколко часа в ранния следобяд.
Ако е възможно да ме ориентирате за магазин от който мога да си купя стръв- червей, живи рибки и някое местенце покрай реката в града където да си пробвам късмета за някоя риба:)
Благодаря предварително!
Моля за инфо за гр. Силистра - ще отскоча тая събота до там и ще имам свободни няколко часа в ранния следобяд.
Ако е възможно да ме ориентирате за магазин от който мога да си купя стръв- червей, живи рибки и някое местенце покрай реката в града където да си пробвам късмета за някоя риба:)
Благодаря предварително!

-
- ще става разбирач
Червей -бял и торен можеш да си купиш от магазина на Стефан на ул. ,,10-ти февруари,, ( в центъра,до пазара) или от този на Иванка -търг.център ,,Бонита,, на ул.,,Добруджа,, незнамкойсиномер.RAMIREZ написа:Здравейте!
Благодаря предварително!
Живи рибки принципно се намират в магазина на Ивайло в Айдемир,на централната улица е.
Местенце за какви рибки? Ако погледнеш сайта за нивото на река Дунав в сантиметри,ще забележиш,че за събота се очакват коти от около 450 -ниво,което е по-характерно за пролетното пълноводие,отколкото за този сезон..Сиреч,местата около града са доста ограничени при тази висока вода,но не и невъзможни.
Примерно,откакто махнаха големия шлеп на градското пристанище,кейовата стена е пълна с ентусиасти,които скубят морунаж,платички и тук-там по някоя сабица на ,,два бели,,.Обзалагам се ,че и щучки се завъртат тъдява..,пък и има чудна кръчмичка наблизо..

Поздрави!
Благодаря много за подробното инфо!
След като се прибера ще пусна едно кратко репортажче.
Мисля да се пробвам за щука - с блесни, воблери и силикони.
А да взема бял и торен ако нямам слука с хищника.
От 12 до 15:30 часа в началото на дунавската граднина, точно преди нещо като хеликоптерна площадка.
Опитах на жива рибка и земен червей - нямах успех.
До мен колегата извади една мерна бяла риба на живо рибе.
В понеделник пак
След като се прибера ще пусна едно кратко репортажче.
Мисля да се пробвам за щука - с блесни, воблери и силикони.
А да взема бял и торен ако нямам слука с хищника.
От 12 до 15:30 часа в началото на дунавската граднина, точно преди нещо като хеликоптерна площадка.
Опитах на жива рибка и земен червей - нямах успех.
До мен колегата извади една мерна бяла риба на живо рибе.
В понеделник пак

Никой не се хвали с улов по Дунава по това време на годината. 

Koлега или не искат да дават инфо или не дава по това време,но трябва да даваме инфо макар и да не дава риба. мен живо ме интересува Дунав,тя е моята слабост.G_S_H написа:Никой не се хвали с улов по Дунава по това време на годината.

-
- разбира нещата
Според мен рибарите не са тръгнали ощеpano64 написа:Koлега или не искат да дават инфо или не дава по това време,но трябва да даваме инфо макар и да не дава риба. мен живо ме интересува Дунав,тя е моята слабост.G_S_H написа:Никой не се хвали с улов по Дунава по това време на годината.

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- TRAP
- ще става разбирач
Още е рано за Дунав.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
събота на попина(отново) до помпената станция пълно капо.студ сняг и мноооогоооо вода.ще се чака още
.тази година за пръв път ходих на дунав и вече само там ми се ходи
риболова е труден ама хванеш ли му цаката ..... 

а така колега , голяма река различни риби и огромни емоции
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро