Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Къде на р. Дунав около Видин?
Здравейте колеги. Очертава ми се пътуване до гр. Видин по работа и ще имам възможност да метна една въдичка в колата. Интересува ме къде в близост до Видин ще мога да си поначеша крастата за 3-4 часа преди да си тръгна обратно за София, а също и да питам какъв риболов се практикува( какъв такъм да взема). Никога не съм ловил на Дунав и ми се ще да видя за какво иде реч.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Дунав-всичко за и по реката
Рано е за Дунава колега.Ако толкова ти е мерак отиди на топлия канал.До него се стига:
На входа на града от дясно (въпреки че изместиха табелата почти с километър) има бензиностанция на Петрол.От лявата и страна има полу
...черен път.Хващаш по него докато стигнеш портала на пристанището.От дясно ти се пада устието на канала.Ако си намериш местенце търси предимно уклей.Не е изключено да се завърти и морунаж,но лично бих заложил на уклея.Малка плувка мах 0.5гр.Малка кука мах 18 номер.Стръв пинки.На автогарата има риболовно магазинче в един гараж от където да си вземеш (ако има)
Това е!
Успех!
На входа на града от дясно (въпреки че изместиха табелата почти с километър) има бензиностанция на Петрол.От лявата и страна има полу

Това е!
Успех!

Язък, реших че понеже е голяма река може да е по-различно положението, мя явно студа си е студ насекаде 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- TRAP
- ще става разбирач
Дунав няма нищо общо с вътрешните реки зимно време.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
То и лятно няма. А и година с година не се схождат. Абе Дунав си е друга бира. Като реши да дава , дава. Ама каже ли НЕ, няма.TRAP написа:Дунав няма нищо общо с вътрешните реки зимно време.
Ами... да, ето я темата за р. Дунав, прегледах я, но вътре няма отговорите, които търсех, но пък и те вече са ми дадени.
Наслука!
ПП
Все пак ако някой сподели нещо за района на село Ветрен...

Наслука!
ПП

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- ще става разбирач
Здравей колега Златев,
Дали сред дадените ти отговори присъства и това,че температурата на водата в този участък е около 1 градус? Това ,всъщност,е и единственият отговор,който наистина би трябвалода те интересува.
За да има приличен шанс за рибки,температурата трябва да е над 3-те градуса и да расте или поне да има няколко последователни,слънчеви дни.
Ако е за спорта,можеш да си поиграеш със силикон в участъка непосредствено под ветренската лодкостоянка (пристанището) ,но подозирам ,че в този период от годината там е пълно със станоци,така че по-разумно е да се концентрираш върху разходката,трапезата или за каквото там сте решили да посетите това приятно селце.

Дали сред дадените ти отговори присъства и това,че температурата на водата в този участък е около 1 градус? Това ,всъщност,е и единственият отговор,който наистина би трябвалода те интересува.

За да има приличен шанс за рибки,температурата трябва да е над 3-те градуса и да расте или поне да има няколко последователни,слънчеви дни.
Ако е за спорта,можеш да си поиграеш със силикон в участъка непосредствено под ветренската лодкостоянка (пристанището) ,но подозирам ,че в този период от годината там е пълно със станоци,така че по-разумно е да се концентрираш върху разходката,трапезата или за каквото там сте решили да посетите това приятно селце.

-
- разбира нещата
Не съм от този район, но пак съм от ДунаваЗлатев написа:Ами... да, ето я темата за р. Дунав, прегледах я, но вътре няма отговорите, които търсех, но пък и те вече са ми дадени.![]()
Наслука!
ПП

Та искам да ти кажа, че едва ли ще имаш какъвто и да е бил успех в това време

Иначе както си решиш... Успех

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Благодаря за отзивите и информацията! Спестявате ми доста мръзнене и недоумение край реката! 

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Дунава си е Дунав само тука важи май обратното на (рибата къща няма)намериш ли къщата и особено вратата
ще си напълниш душата с емоций ако ли не ,Дунава си остава една голяма и не предсказуема река

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Речния човек написа:Здравей колега Златев,
Дали сред дадените ти отговори присъства и това,че температурата на водата в този участък е около 1 градус? Това ,всъщност,е и единственият отговор,който наистина би трябвалода те интересува.![]()
Ако е за спорта,можеш да си поиграеш със силикон в участъка непосредствено под ветренската лодкостоянка (пристанището) ,но подозирам ,че в този период от годината там е пълно със станоци,така че по-разумно е да се концентрираш върху разходката,трапезата или за каквото там сте решили да посетите това приятно селце.![]()
Има места и с по-висока температора на водата. Например помпенни станции на отводнителни системи.

-
- ще става разбирач
А,виж ти..И коя помпена станция работи в момента между Русе и Силистра и тласка вода ,да речем,с температура около 3-те градуса?
Попна, Тутракан, Бръшлян и други по недостъпни и тайни
. Изхвърлят в Дунав дренирали води с температура 8-10 градуса.
Ако не работят заминавт посевите. Така че няма начин.

- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Вмомента с това ниско ниво на реката не работи нито една помпена станция ,но и да работи малко се учудвам водата да 8-10 градуса ,но все пак е възможно ако напече слънце да стигне тези градуси но както е в момента ,слънце не сме виждали от една седмица ми се струва че няма как да станеdodo16 написа:Попна, Тутракан, Бръшлян и други по недостъпни и тайни. Изхвърлят в Дунав дренирали води с температура 8-10 градуса.
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
-
- ще става разбирач
От теб го научам това за работещи помпи,че и с вода ,,8-10 градуса,,?! Ако е така,значи няма да ти е проблем да ловиш всякакви рибки на устията на помпените канали? 
* Апропо,температурата при мен вече е около 2-рият градус,така че тенденцията е положителна!

* Апропо,температурата при мен вече е около 2-рият градус,така че тенденцията е положителна!