Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от qno_zloo »

...колеги не се карайте, няма комплекси в риболова, риболова е като хазарта, но е спорт.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
Sc00by
фен клуб-скобар

Мнение от Sc00by »

Предлагам да приключим излишния спор до тука и да си продължиме прекрасната тема...
Някой инфо за Челопечене от тия дни ?
Изображение
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

...колеги не се карайте, няма комплекси в риболова, риболова е като хазарта, но е спорт

:smt023 :D :drinkers:
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Колеги, така и така става въпрос за шарани, помогнете моля по тая тема, че ще зема си прееба риболова утре:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=126&t=46911
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
ilia93to6kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ilia93to6kov »

mitaka_dimitrov написа:
ilia93to6kov написа:колеги може ли накои да ми даде информация за панчарево. :) :) :)
Прочети малко по-нагоре.[/quot
ама на мене ми трябва информация за не платения гиол на панчарево а не за платения. :) :) :)
Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Цените на Герман

Мнение от zaribanask8 »

Здравейте,
Първо много се извинявам ако има такава тема,но тази търсачка направо ме побърква :x Исках да попитам как вървят цените на шараните,и дали се плащат на килограм или на шаран защото чух нещо 6,50 лв ма не разбрах дали за кило или за шаран.Ако може да кажете как е шарана в момента на какво кълве основно ще съм много благодарен ако някой отговори на въпросите ми :D
Викат ми Николаев :)
edis-pike
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Цените на Герман

Мнение от edis-pike »

Пак си е 6.50 !
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

topsoft написа:Колеги, така и така става въпрос за шарани, помогнете моля по тая тема, че ще зема си прееба риболова утре:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=126&t=46911
Сезона е такъв че по-добре наблягай на белия червей. Захранките в момента почти нямат ефект. Каракуди, червеноперки, съвсем скоро и шарани, хвърлят хайвер и са на брега. Не разчитай в този сезон да ги събереш със захранка. Рибите са объркани, разсеяни, следват инстинкта си и имат далеч по-важна работа от поемането на неква химия, па било то и Трапер. :wink: Натискай на бял и на кастер в момента, това ми е съвета. Последните 4 дни бях на риболовен туризъм и се обедих, че по време на хвърлянето на хайвер, шарановите риби не се влиаят от хранителни петна и взимат основно на бял и на кастер, или на комбинация от двете. :drinkers:
нямам живарник
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Цената няма как да е за бройка шаран, килото му е толкова. За другите условия не съм запознат :smt023
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

.... и аз да дам инфо за Богров, мисля че ще е полезно.
Рибите там чакат храна, през последните излети се обедих че няма значения на какво съм метна а каква е храната, лових шарани на 10 бели , бял с царевица, само царевица, царевица и земен, земен, стариопорче, памушните перели, халибут пелети12мм на тях май имам нах-голям успех, жито-мятах за каракуди ама то и шаран излезна.

Храната е микс от 6 вида пелети на Динамит от 1мм до 6мм , царевица Бондуели и една кутийка бял.

За 777 там наистина не се влияе от храна единствено може да се съберат на слепени бели с кастери и за стръв бял с царевица, но един колега на възраст рабодеше с пружина и каза хляб, кюспе и ванилия, това било захранката.

Извево ако сте с фидер най-успешно е малка "Шишарка" за бели и грозд бели на куката, може и в помбинация с царевичка.
През лятото захранка ягода с царевица и бял, но съм ловил и с богоровски пелети за захранка и пелета със силикон на куката също успешно.

В събота ще дам инфо за Суходол, но първо да го преслушаме.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
bogomilangelovlevron
новобранец
новобранец

Мнение от bogomilangelovlevron »

:toimonster: :toimonster: За килограм е колега ама какъв ти е кефа в тая локва ? Друго е да го извадиш от двайсетина метра друго от два.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

qno_zloo написа:В събота ще дам инфо за Суходол, но първо да го преслушаме.
И там не се влияе много от захранката. Шараните са основно в залива, така че ако ти се падне по-десен коридор, шанса ти е по-голям. Ти с какво ще участваш, щека или мач?
нямам живарник
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

qno_zloo написа:На колегата с не платените да кажа, с удоволствие ще имам успех(аз вярвам в себеси) на див водоем, но първо трябва да стигна такова ниво в живота , че да мога да оставя и бизнес и семейство за 1 седмица , и да отида някаде да излъжа някой 10-ов люспест шаран.
Е то ако имах и аз една седмица, щях доста репортажи да пусна :).
А другото интересно е, след 15-20 риба, как помниш-16.17, 18, 19.44.45.46-и шаран, та до 50, или си ги записваш?
Та това ми беше идеята и на мен, взимаш си 7те вида пелети, отиваш на Челопечене примерно, и улавяш аре да не са 50, ама поне 2 шарана, това за мен е много по-добро постижение от 50 шарана на платеното на Богров. Но това си е мое лично мнение.

За да не е спам поста, на Челопечене в понеделника беше пълно с народ, но не съм спирал да питам кой и дали лови. Според мен рибата още не е тръгнала като хората, особено и сега с тия студени 3-4 дни подред..

A относно захранката за шарани на Трапер, също си мисля че червеите в храната са определящи- кастерите и белия, но само ако не е пълно с дребни кубинки или каракудки. В момента аз с каракудите имам по-голям успех на троха и торен и земен червей, предполагам че с шарана ще е същото (визирам свободни водоеми).
Аватар
Junjurcho
новобранец
новобранец

Мнение от Junjurcho »

Колега по-добре отиди на платеното на Панчарево. То е в пъти по-голямо,а и цената на шарана последно беше намалена на 5лв/кг иначе таксата от 3лв на пръчка важи и за 2-те места :)
Аватар
gotzyss
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gotzyss »

на Панчарево таксата е 5 лева обаче излизат 2 пъти по - големи шарани и може да се връщат 4 броя
иначе ако държиш на Герман шарана е 6.50 за кг и в момента кълват на всичко и са 1 - 1,200 кг
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”