Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
toci23 написа:........... и какво е било тогава това дето ми вкара двата водача под вода и смачка същата дебела гега![]()
![]()
![]()
Шараан...

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

yco написа:
Шараан...![]()
![]()

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
И кво смешно видя в написаното?Diman написа:Дай некоя друга хумореска, да се посмеаме още.Славее написа: Единият от проблемите за празните удари при клйонг на твърд теглич е пръчката.Ако ти дам моя ъгле стик 20-50либри да половиш с него.......тънко връхче около 15см рибата налапва не усеща съпротивление и от там бръм.

10lb разлика във върховата акция не са решаващи, при условие, че си натоварил върха с 250-300гр. тежест(измества се акцията на пръчката), лодката се клати и т.н. Линията е натегната. Сома ВИНАГИ усеща съпротивление, освен ако....
И ако не е барабанист, който налита стръвно. И Славе много добре го знае!
Тоци, споко бре! Ще стане с повечко опит, като му дойде времето. Няма нищо сложно. Дано се засечем.

Тоци, споко бре! Ще стане с повечко опит, като му дойде времето. Няма нищо сложно. Дано се засечем.
Diman написа: Дано се засечем.

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
- Don4o_62
- учете се от него
сома не е това дето беше едно време,помня на Студения като имаше комета и минаваше по паланките,та на прибиране все минаваше покрай мен или аз седах на пътя и отстрани
,та като мине и направи 1 бала вълна,и руския презерватив като почне да се дига нагоре надолу
винаги имах удар,а пръчките бяха като лодките едно време,колове за домати и корда 1,5 мм.,щото нямаше по дебели
сега стана, че сома е по умен и капризен може би
,с,лави е прав че иска тънко връхче да няма съпротивление при началното налапване,после като се убоде и хукне да бяга много мисли тънко или дебело,но и аз съм за тънкото 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Хубаво-ами едната въдица е на тапаDiman написа:10lb разлика във върховата акция не са решаващи, при условие, че си натоварил върха с 250-300гр. тежест(измества се акцията на пръчката), лодката се клати и т.н. Линията е натегната. Сома ВИНАГИ усеща съпротивление, освен ако.....

Не мога да търся логики виртуално, със завързани очи. Трябва да ти видя дюзените, стръвите....всичко! Тогава бих могъл да кажа, каквото знам.
- Don4o_62
- учете се от него
Тоци,проблема с дигането стана комплексен при много колеги,всеки ги дига.....и до там,въртят се около стръвта но не вземат или само чукне и до там,дилемата е защо не иска да вземе уставно,на един язовир ги търсят на около 18 - 20 м.и още взема,но докога ли....има нещо дето бъркаме на по малките дълбочини
или вече привикна като се дигне какво ще види,сигурно нищо по различно 

Димане,късмет имаш,че спрех да тренирам и качих 50 кила иначе веднага ти обявявах едно състезаниеDiman написа:Дай некоя друга хумореска, да се посмеаме още.Славее написа: Единият от проблемите за празните удари при клйонг на твърд теглич е пръчката.Ако ти дам моя ъгле стик 20-50либри да половиш с него.......тънко връхче около 15см рибата налапва не усеща съпротивление и от там бръм.

са може да те пробам на кюфтета

около 2метра от стръфта,като сменявъх,хоризонтално,над и под стръфта,мислех че като създам конкуренция ще има успех.......но нищо не се случи,ще го пробвам пак тоя сезон,специално олово си излях за случая.
Точно тия 10 LB могат да ти объркат сметките.Славе ви написа ВРЪХ....ето 15-30lbDiman написа:10lb разлика във върховата акция не са решаващи, при условие, че си натоварил върха с 250-300гр. тежест(измества се акцията на пръчката), лодката се клати и т.н. Линията е натегната. Сома ВИНАГИ усеща съпротивление, освен ако....

Димане много добре го знаеш но защо неискаш с Тоци да го проумеете незнам?А това е строя на пръчката .

Снимайте си пръчките с Тоцката и ще видиш разликата. С Мекия връх гелетата са в пъти по-малко отколкото при по-твърдия.Тва си е мое виждане , а не налагане на мнение.

Като не взема на тази дълбочина, смени я ма..цата и дълбочина... 

- Don4o_62
- учете се от него
Славее написа:аз на всеки риболов експериментирам с нещо,последния експеримент който правих е пуснах олово 2.5кг с вързан сом3.5кг до самото олово с вирбел,на
около 2метра от стръфта,като сменявъх,хоризонтално,над и под стръфта,мислех че като създам конкуренция ще има успех.......но нищо не се случи,ще го пробвам пак тоя сезон,специално олово си излях за случая.

преди се сещах като ходехме на морето да си плакнем дъртите мъди

Приемам го, Славе. Щом смяташ, че ТОВА е, което ти носи повече успех.Славее написа:....за мене пръчката е от значение....
Аз мисля, че има едно нещо, което е по-меко от 10lb.-ов връх. И това нещо се нарича кликар.
toci23 написа:Хубаво-ами едната въдица е на тапаDiman написа:10lb разлика във върховата акция не са решаващи, при условие, че си натоварил върха с 250-300гр. тежест(измества се акцията на пръчката), лодката се клати и т.н. Линията е натегната. Сома ВИНАГИ усеща съпротивление, освен ако.....
перфектно балансирана с оловото и едвам се вижда,балансирал съм я така
и костурче 10 грама да подръпне да потъва и да отчита
предполагам че и две кила соме да тръгне със сръвта в устата няма да усети съпротивление
поне в началото на повеждането
къде е логиката
ако има такава
![]()
От всичко изброено, градацията по чуствителност ще е такава май..

1. на ръка
2. балансирана плувка
3. мек връх + кликер
Ма то, като рече да взима и попче отразява...Тоци..., ловил ли си попчета...

Нали ти казах за стръв да сложиш едно...

някое по-грозно...

...на тоя "изрод' - няма мърдане...

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902