Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от yco »

toci23 написа:........... и какво е било тогава това дето ми вкара двата водача под вода и смачка същата дебела гега :?: :?: :?: :idea:

Шараан... :D :lol: :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

yco написа:

Шараан... :D :lol: :lol:
:lol: Шаран съм аз,че се занимавам с глупости :lol: бумкай си шарани и сомове от брега :mrgreen: аз лодки воблери кльнкове :evil: Еби му майката.Ще ги набарам някой ден,ще ги усетя аз :evil: ма пак ще е по трудния начин :lol: Наздраве на всички :drinkers:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

Diman написа:
Славее написа: Единият от проблемите за празните удари при клйонг на твърд теглич е пръчката.Ако ти дам моя ъгле стик 20-50либри да половиш с него.......тънко връхче около 15см рибата налапва не усеща съпротивление и от там бръм.
Дай некоя друга хумореска, да се посмеаме още. :wink:
И кво смешно видя в написаното? :roll:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

10lb разлика във върховата акция не са решаващи, при условие, че си натоварил върха с 250-300гр. тежест(измества се акцията на пръчката), лодката се клати и т.н. Линията е натегната. Сома ВИНАГИ усеща съпротивление, освен ако.... :wink: И ако не е барабанист, който налита стръвно. И Славе много добре го знае!
Тоци, споко бре! Ще стане с повечко опит, като му дойде времето. Няма нищо сложно. Дано се засечем.
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Diman написа: Дано се засечем.
:lol: Целия бряг под село Ловец беше с колеги от Търговище :lol: десетина кемпера и двойно толоз каравани,всички с лодки :lol: Пусни си една снимка да те видя-че да те знам :lol: ако може със сом снимката :drinkers:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

сома не е това дето беше едно време,помня на Студения като имаше комета и минаваше по паланките,та на прибиране все минаваше покрай мен или аз седах на пътя и отстрани :lol: ,та като мине и направи 1 бала вълна,и руския презерватив като почне да се дига нагоре надолу :D винаги имах удар,а пръчките бяха като лодките едно време,колове за домати и корда 1,5 мм.,щото нямаше по дебели :lol: сега стана, че сома е по умен и капризен може би :wink: ,с,лави е прав че иска тънко връхче да няма съпротивление при началното налапване,после като се убоде и хукне да бяга много мисли тънко или дебело,но и аз съм за тънкото :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Diman написа:10lb разлика във върховата акция не са решаващи, при условие, че си натоварил върха с 250-300гр. тежест(измества се акцията на пръчката), лодката се клати и т.н. Линията е натегната. Сома ВИНАГИ усеща съпротивление, освен ако.... :wink:.
Хубаво-ами едната въдица е на тапа :roll: перфектно балансирана с оловото и едвам се вижда,балансирал съм я така :lol: и костурче 10 грама да подръпне да потъва и да отчита :roll: предполагам че и две кила соме да тръгне със сръвта в устата няма да усети съпротивление :lol: поне в началото на повеждането :rolleyes: къде е логиката :twisted: ако има такава :rolleyes: :lol:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Не мога да търся логики виртуално, със завързани очи. Трябва да ти видя дюзените, стръвите....всичко! Тогава бих могъл да кажа, каквото знам.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Тоци,проблема с дигането стана комплексен при много колеги,всеки ги дига.....и до там,въртят се около стръвта но не вземат или само чукне и до там,дилемата е защо не иска да вземе уставно,на един язовир ги търсят на около 18 - 20 м.и още взема,но докога ли....има нещо дето бъркаме на по малките дълбочини :wink: или вече привикна като се дигне какво ще види,сигурно нищо по различно :D
Славее
новобранец
новобранец

Мнение от Славее »

Diman написа:
Славее написа: Единият от проблемите за празните удари при клйонг на твърд теглич е пръчката.Ако ти дам моя ъгле стик 20-50либри да половиш с него.......тънко връхче около 15см рибата налапва не усеща съпротивление и от там бръм.
Дай некоя друга хумореска, да се посмеаме още. :wink:
Димане,късмет имаш,че спрех да тренирам и качих 50 кила иначе веднага ти обявявах едно състезание :lol: :lol:
са може да те пробам на кюфтета :lol: :lol: с 15 загревам :lol: :lol: но това за по мек връх го мисла абсолютно сериозно,както и за резкото засичане със самото натискане на пръчката,много години се чуда как точно да ги елиминирам тия празни удари и това си е мое лично мнение,аз на всеки риболов експериментирам с нещо,всевъзможни поводи,тройки всекакви големини,почти всичко каквото се сетиш,за мене пръчката е от значение,последния експеримент който правих е пуснах олово 2.5кг с вързан сом3.5кг до самото олово с вирбел,на
около 2метра от стръфта,като сменявъх,хоризонтално,над и под стръфта,мислех че като създам конкуренция ще има успех.......но нищо не се случи,ще го пробвам пак тоя сезон,специално олово си излях за случая.
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

Diman написа:10lb разлика във върховата акция не са решаващи, при условие, че си натоварил върха с 250-300гр. тежест(измества се акцията на пръчката), лодката се клати и т.н. Линията е натегната. Сома ВИНАГИ усеща съпротивление, освен ако....
Точно тия 10 LB могат да ти объркат сметките.Славе ви написа ВРЪХ....ето 15-30lb

Изображение

Димане много добре го знаеш но защо неискаш с Тоци да го проумеете незнам?А това е строя на пръчката .

Изображение

Снимайте си пръчките с Тоцката и ще видиш разликата. С Мекия връх гелетата са в пъти по-малко отколкото при по-твърдия.Тва си е мое виждане , а не налагане на мнение. :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Като не взема на тази дълбочина, смени я ма..цата и дълбочина... :P
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Славее написа:аз на всеки риболов експериментирам с нещо,последния експеримент който правих е пуснах олово 2.5кг с вързан сом3.5кг до самото олово с вирбел,на
около 2метра от стръфта,като сменявъх,хоризонтално,над и под стръфта,мислех че като създам конкуренция ще има успех.......но нищо не се случи,ще го пробвам пак тоя сезон,специално олово си излях за случая.
:D бати ви Слави изтрепа сома с тоя пост,абе къде ти е дошло на ума това,затова го слушайте :D има логика с конкуренцията с по малки хранещи се амджурки и като дойде батьо да ги разгони да хапне само той ,но уви, може би пак нещо не харесва
преди се сещах като ходехме на морето да си плакнем дъртите мъди :lol: и гледах пенсийте по кея с едни чепарета клатят като махало,клатят и си спомнят младините сигурно :lol: та чат пат уловят някоя рибка,но чепарето голо и куките голи,без перушина,било е актуално може би :wink: ,та веднага ме светна умна мисъл :D изрязах нещо като рибка от станиол и най отгоре я сложих,и почнах в пъти да ловя от тях,то затова има логика със сомчето :wink:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Славее написа:....за мене пръчката е от значение....
Приемам го, Славе. Щом смяташ, че ТОВА е, което ти носи повече успех.
Аз мисля, че има едно нещо, което е по-меко от 10lb.-ов връх. И това нещо се нарича кликар.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

toci23 написа:
Diman написа:10lb разлика във върховата акция не са решаващи, при условие, че си натоварил върха с 250-300гр. тежест(измества се акцията на пръчката), лодката се клати и т.н. Линията е натегната. Сома ВИНАГИ усеща съпротивление, освен ако.... :wink:.
Хубаво-ами едната въдица е на тапа :roll: перфектно балансирана с оловото и едвам се вижда,балансирал съм я така :lol: и костурче 10 грама да подръпне да потъва и да отчита :roll: предполагам че и две кила соме да тръгне със сръвта в устата няма да усети съпротивление :lol: поне в началото на повеждането :rolleyes: къде е логиката :twisted: ако има такава :rolleyes: :lol:

От всичко изброено, градацията по чуствителност ще е такава май.. :D
1. на ръка
2. балансирана плувка
3. мек връх + кликер

Ма то, като рече да взима и попче отразява...Тоци..., ловил ли си попчета... :lol:
Нали ти казах за стръв да сложиш едно... :mrgreen:
някое по-грозно... :mrgreen: :lol:

Изображение

...на тоя "изрод' - няма мърдане... :shock: :lol:

Изображение
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”