Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от TRAP »

Някаква информация за баражите?
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Колега сега в момента незнам нищо за баражите, но лятото бая сом се извади там и плескач.
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

metoo написа:Колега сега в момента незнам нищо за баражите, но лятото бая сом се извади там и плескач.
Тези сомове с какви размери бяха ?
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

ivo_stoev написа:
metoo написа:Колега сега в момента незнам нищо за баражите, но лятото бая сом се извади там и плескач.
Тези сомове с какви размери бяха ?
от 3 до 7 мах пред мен хванаха това лято 2 по 5 кила ма не може да няма и по-големи
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Еми аз хванах три един 5,600 втория 3,400 и нещо и третият 4,300 а и имаше и 2 3 сом на 10кг фанати пред мене. а Такива до 3 кг са хванаха много това лято.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Днес на един вир между Железница и Монца, на заветно място се получи приличен за сезона риболов. На вира от двете страни имаше 10тина рибари, всички ловящи на стръв. :D
Хванах 7 скобарета и 2 морунажчета, като имах поне толкова откачени, разбира се най големите. Определено взимаха повече на бял/ мартеничка/. Във вира бъкаше от риба, но като кълвино редичко, рибата изобщо не се влияеше от храна и стреляне на бял. Имахме късмет и с времето, както казах местото беше заветно, а и дъждеца се размина.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Еми колега значи при тези условия тоя вятър днеска, си имал един много успешен риболов.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

metoo написа:Еми колега значи при тези условия тоя вятър днеска, си имал един много успешен риболов.
днес на покровник реката беше кафява но пова да бистри маи ... некои ако знае как е на бело поле или монца ?
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

metoo написа:Еми колега значи при тези условия тоя вятър днеска, си имал един много успешен риболов.
днес на покровник реката беше кафява но пова да бистри маи ... некои ако знае как е на бело поле или монца ?
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

prodigy666 написа:
metoo написа:
... некои ако знае как е на бело поле или монца ?
Днеска на Бело поле е била кална водата и мойте хора са си тръгнали към 1 ч. капо.
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Вчера на Невестино под прага на помпата 2 хванати и 5 откачени скобара, колегата под мен също 2 скобара извадени и 3 откачени. Явно само побутват стръвта и не я захапват, макар, че извадените бяха хубаво налапали. Времето не беше кой знае какво от хубавата му страна , но можеше да се лови докъм 16.00 и се започна един вятър и дажд и се стъмни все едно е 18.30ч., а водата започваше леко да вдига нивото и да става по сура.
Прикачени файлове
Снимка0020.jpg
Снимка0020.jpg (86.78 KiB) Преглеждано 760 пъти
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

indalo написа:Днес на един вир между Железница и Монца, на заветно място се получи приличен за сезона риболов. На вира от двете страни имаше 10тина рибари, всички ловящи на стръв. :D
Хванах 7 скобарета и 2 морунажчета, като имах поне толкова откачени, разбира се най големите. Определено взимаха повече на бял/ мартеничка/. Във вира бъкаше от риба, но като кълвино редичко, рибата изобщо не се влияеше от храна и стреляне на бял. Имахме късмет и с времето, както казах местото беше заветно, а и дъждеца се размина.
Иво,това че през деня ловиха на стръв не е голямо успокоение.Явно не ти е направило впечатление че в 17.00 ч все още пристигаха коли /при положение че в 17.30ч вече се стъмва/,а и местните отсреща събираха дърва за огъня.На мен това ми говори че изчакваха да си тръгнем гастролъорите и сечта почва.А риба има много наистина при мене от 10 скобарчета само 3-4 за устата на кука 14 номер.И още толкова откачени явно закосени просто този ден рибата не искаше да се храни само отива и побутва и я вадиш за моцуната все едно че си на тройки.Дано има некъв контрол,ма едва ли особено нощем,щото рибата е много нагъчкана и на тройки в този ден не беше проблем да се направат 30 риби.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Е колега това не го знаех, за 3. Знам само че бракониерите от Благоевград ходят нощем по реката с парашути :evil: :evil: и за един два часа си напълнят чантата и за това после няма риба. :twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Първо искам да започна с по-Здрав към всички тройкаджии които ще прочетат този коментар, а и искам да се обърна към хората от една изпълнителна агенция, която е повече агенция и по малко изпълнителна: За какво го купувам тоя билет като за цяла година не са ме проверили нито веднъж?

Днес ббях на реката за 3 часа закачих много скобари, но извадих само три, но и тези три се оказаха достатъчни да ме налазят месТните благоевградски селяни. Реката бе доволно голяма и мътна рибите много добре реагираха на пинките които стрелях. Ако държиш темпо в храненето - риболова е приказка. По 10 пинки на 2-3 хвърляния и скобара кълвеше. Лових с болото на дълбочина около 1м и по-малко. Рибата предпочиташе мартеница от 1 бял и 1 или2 червени пинки. Плувка 2гр повод над 35см /не знам може и около 40см да беше/, кука фуна 16 номер. Скобарите които излизаха бяха малки имаше само един около кило. Още при първата извадена риба дойде една пенсия до мен, а като видяха че закачих още риби един селяк /знам че не е прилично да наричам хората така, но няма просто друга дума в българския език, която така "достойно" да определя човек/ нагази точно там където ловях, друг пък започна да ми се хвали, че като си тръгна щял да почне да даска с тройки. Нямам думи.
Все пак и трите скобара си отплуваха, а пък аз колкото си отпочинах толкова и събрах нерви от наглостта българска и отново си припомних че не съм в някоя бяла държава, а се намирам на моста за с. Покровник до "град" Благоевград заобиколен от "хора" за които мисълта - не на Нане да му е добре, а на Вуте да е зле е кредо и движеща сила. Естествено след като нагази пред мен въпросния субект, аз спрях да храня и рибата престана да кълве. Докато събирах багажа извади един скобар закачен за опашката, което ме наведе на мисълта, че не само е селяк ами е и бракониер, но както винаги съм казвал: простотията не ходи в гората, а по хората
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

[quote="pojara28"]Първо искам да започна с по-Здрав към всички тройкаджии които ще прочетат този коментар, а и искам да се обърна към хората от една изпълнителна агенция, която е повече агенция и по малко изпълнителна: За какво го купувам тоя билет като за цяла година не са ме проверили нито веднъж?

На Бело поле на на моста имаше 30 човека всички на 3ки ... и то номер 1-2 маж :axe: маика им п..ка пълно е с к...ти никои нема страх от още по големите Ка ... ти горските .... ебал съм ги и на мен ми харесва мезето от скобар в консерва с боб и краставички ма си права като фана ... днес 1 кило и половина закосен на кука номер 14 риби има ного ма до 2-3 години ше останат само малките .....
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”