Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Дунав-всичко за и по реката
Дайте инфо как е Дунав. Уикенда се очертава хубаво време, много колеги ще искат да го оползотворят правилно.
Здравейте!
В момента нивото се покачва осезаемо, по над половин метър на ден. Добрата новина е, че и температурата на водата се покачва около 7 градуса. В неделя не ходих, защото валеше дъжд и подстъпите към добрите места бяха доста кални. Тази събота и неделя вече ще съм на реката. За Ломския участък имам информация, че се ловят добри бабушки и каракуди на устието на река Лом, въпреки-че там риболова е забранен целогодишно. Аз ще опитам този уикенд за хищник и най-вече ще търся щуката, някъде около резаните секции.
Това от мен.
В момента нивото се покачва осезаемо, по над половин метър на ден. Добрата новина е, че и температурата на водата се покачва около 7 градуса. В неделя не ходих, защото валеше дъжд и подстъпите към добрите места бяха доста кални. Тази събота и неделя вече ще съм на реката. За Ломския участък имам информация, че се ловят добри бабушки и каракуди на устието на река Лом, въпреки-че там риболова е забранен целогодишно. Аз ще опитам този уикенд за хищник и най-вече ще търся щуката, някъде около резаните секции.
Това от мен.
-
- фен клуб-скобар
здравейте колеги, от понеделник до петък пообиколих по северозападна България най-вече по Дунав. На устието на р. Лом нямаше никакви рибари нито следи от някакъв риболов. На помпената на Орсоя излизаше дребна платика 4см и червеноперка всичката риба се прибираше в пликове ГРЕХОТА Е. На топлия канал на Видин във вторник до обяд излизаха добри морунажи и средна платика, добра червеноперка след 14ч. рибата секна и в следващите два дни риболова беше много слаб излизаше само уклей.
sestrata казва; По форумите всеки си казва мнението, а то е като задника - всеки го има... 

Здравеите колеги нов съм във форома искам да ви питам; В Дунава имали кефал и какъв е метудат за ловене и каква стръв се използва за тази риба благодаря
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
В Дунав кефала е рядкост.Поне в нашия район.Да го търсиш целенасочено е mission impossible.
А като инфо: В Неделя срещу Понеделник е спаднал почти с метър.Излизат епизодични риби.Морунаж се лови привечер по някоя бройка.Според мен рибите почти не се влияят от захранката и трудно се задържат.Очакваме завръщането им от реки и канали!
А като инфо: В Неделя срещу Понеделник е спаднал почти с метър.Излизат епизодични риби.Морунаж се лови привечер по някоя бройка.Според мен рибите почти не се влияят от захранката и трудно се задържат.Очакваме завръщането им от реки и канали!

- TRAP
- ще става разбирач
Забрави да споменеш ,че излиза и по някой скобар.Иначе специално аз не съм хващал нито виждал някой да е вадил кафал.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- фен клуб-скобар
кефала се държи около устията на реките, които се вливат в Дунава, но е много омешан с вода, а и повечето устия са забранени целогодишно. Поне в северозападна България.
sestrata казва; По форумите всеки си казва мнението, а то е като задника - всеки го има... 

Дунав-Ветрен
Ще се ходи на Ветрен другата седмица, та искам да попитам за нивото на водата. Имам спомен от преди 2 години (вляво от рибарското селище), едвам успявахме да заметнем между клоните на дърветата, поради високото ниво на реката. Въобще проходимо ли е или е яко кал? Благодаря предварително!
-
- ще става разбирач
http://www.appd-bg.org/site/wrap.php?3
Хвърляй своевременно по едно оЧо по-горе.
При коти над 430-450 мястото,за което питаш отива под вода.Сега при 400 и надолу има възможност,но колата трябва да си я оставиш по-горе,не можеш да слезеш на поляната до Реката.
Хвърляй своевременно по едно оЧо по-горе.
При коти над 430-450 мястото,за което питаш отива под вода.Сега при 400 и надолу има възможност,но колата трябва да си я оставиш по-горе,не можеш да слезеш на поляната до Реката.
-
- фен клуб-скобар
поразмьрда ли се рибата по ломско;гледам температурата на водата се качва : 

Точно това ме интересуваше! Благодаря на колегата "Речния човек"!
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
това и за устието на р.Огоста ли се отнася ?dimitarnikodimov написа: а и повечето устия са забранени целогодишно. Поне в северозападна България.
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
там ги разцъках миналата седмица 

Последно промяна от io6kata на Чет Мар 31, 2011 11:42 pm, променено общо 1 път.
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
http://io6kata.snimka.bg/fishing/ribolo ... 3.22902938
Кашкавала си каза думата
Та даже си намерих и едно 6 см. щукле на рапала
))
Кашкавала си каза думата

Добри мренки.
Наслука!
Наслука!