влакно и куки за Щука?

Модератор: sapuna

mjjmiro
новобранец
новобранец

Мнение от mjjmiro »

И аз има два черни повода не знам дали за тях точно става дума, имам и зелени взех ги, защото бяха по дълги. Дали тия които са с вързани куки към тях са по добри или тия с вирбела??? Аз имам и от двата вида, не знам дали вирбела не е слабо място, че с тия възли по вирбелите много ме съмнява, че не става много здраво ако кордата е по -дебела. Кажете ми някой здрав възел за вирбел, аз ползвам този http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search първия, преди ползвах http://fishmaster.hit.bg/syveti/Vyzli.htm втория, не е много добър. Възможно ли е да има Акция 50Lbs, видях го в един сайт или има грешка в означениет, струва ми се много 50Lbs?
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

mjjmiro,фабричните поводи,едва ли са "по-неуловими" от самоделните,но аз лично предпочитам да си ги правя сам(продават се на ролки по 10м, 1x7,7x7,в черен,зелен,червен и т.н. цвят!),уж с идеята да не е толкова "груба" линята,а и най вече това ми позволва да подбирам различни дължини на повода,куки и вирбели! :D
възел не ползвам,а слагам "ограничител" http://shop.fishing-mania.com/viewaccess_3.php?id=614" и стягам с клещите,много прост и сравнително надежден начин,поне според мен,а и който и да е възел "не държи" дълго на метален повод! :idea:
А относно въпроса ти за 50-те либри ,ами това са си параметри на сносна пръчка за сом,даже далече не най-сериозната,!в океанския риболов има такъми и по 900lbs,доколкото ми е известно!!! 8)
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
mjjmiro
новобранец
новобранец

Мнение от mjjmiro »

ckapa написа:mjjmiro,фабричните поводи,едва ли са "по-неуловими" от самоделните,но аз лично предпочитам да си ги правя сам(продават се на ролки по 10м, 1x7,7x7,в черен,зелен,червен и т.н. цвят!),уж с идеята да не е толкова "груба" линята,а и най вече това ми позволва да подбирам различни дължини на повода,куки и вирбели! :D
възел не ползвам,а слагам "ограничител" http://shop.fishing-mania.com/viewaccess_3.php?id=614" и стягам с клещите,много прост и сравнително надежден начин,поне според мен,а и който и да е възел "не държи" дълго на метален повод! :idea:
А относно въпроса ти за 50-те либри ,ами това са си параметри на сносна пръчка за сом,даже далече не най-сериозната,!в океанския риболов има такъми и по 900lbs,доколкото ми е известно!!! 8)
Здравей, такъв комплект не съм виждал до сега. По какъв начин захващаш куките за повода и какво представлява ограничителя? Уплетката с която е вързана фабричната кука е слята с повода, може и ръчно да се постига същия ефект. Нямам големи познания а и няма кой да ми покаже и каже как точно става това освен във форума. Аз си вземам готов повод със или без кука. Ако е без кука, отделно си закачам куката 3-ка 2-ни номер на вирбела който е на повода /сложен фабрично/, другата страна закачам на вирбел който аз съм си вързал на основното влакно/с горния възел/ в случая то ми е 0.35 и над него слагам 3 топченца малки оловца едно над друго и плувка /не много голяма/ а сега ме посъветваха даже и да не слагам олово. Слагам стръвта и ловя. Просто няма от къде да видя други начини за направа на такъми. Ако споделиш ще се радвам. Може ли да ми какжеш по прътите освен означението Lbs има и 12" или 12ft., каво означават и добра ли е тази комбинация от прът и макара http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... ee2c4a0c57 и http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... ee2c4a0c57? Благодаря ти!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

grandal_331 написа:А пък за засичането-брой до 20 като ти удари и после праскай яка засечка и няма да сбъркаш :shock: :!: :idea:
Има схващане, че трябва да се брои до 180. :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

GODzillata написа:
grandal_331 написа:А пък за засичането-брой до 20 като ти удари и после праскай яка засечка и няма да сбъркаш :shock: :!: :idea:
Има схващане, че трябва да се брои до 180. :roll:
Абе човек ти ще изтраеш ли да броиш до 180 след като ти е заминала тапата :?: :lol: Аз за толкоз време ще си изгриза ноктите :shock: и поне два 100 мм. пирона НЕВАДА ще издухам :D
mjjmiro
новобранец
новобранец

Мнение от mjjmiro »

а за тези означения по прътите нещо да знаете - 12" или 12ft./като цифрите са примерни/
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

12ft

Мнение от Jechev »

12ft сигурно е фут, 1 фут =0.30м ,тоест 3.6 м ,мисля че дължината на въдицата! а либрите са фунтове,1 либра=1фунт= 0.45кг!
смятам,че прът и макара,докато не си го сложиш в ръцете и пробваш не си го купувай!на каталог,каквото и да пише,докато не пипнеш,не се хвърляй,иначе много прилично изглеждат и пръчката и макарата!
и,хайде почвай да ги вадиш тези щуки,вече!:)))
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Точно!
Изображение
12 feet = 3.6576 meters
12 pounds/lbs/ = 5.44310844 kilograms
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
mjjmiro
новобранец
новобранец

Мнение от mjjmiro »

В събота отивам да наловя рибки в неделя за щука, само дано не вали, хладно е и смятам, че ще стане добър риболов!
Благодаря за отговорите!
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Няма за какво де се мъчиш да ловиш рибки - на магазина каракудките са по 10 ст.Така и утре можеш да пробваш щуката :D
mjjmiro
новобранец
новобранец

Мнение от mjjmiro »

Аз риба от магазин не купувам :wink: ! Уж ще ходя за шаран но каракуда и чеввенопера бол, та ще има за стръв пък ще се по-големки и по живи! :wink:
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

е какво стана с тези щуки май не ги хвана.Чакаме инфо
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
mgmgrand
новобранец
новобранец

Мнение от mgmgrand »

Аз използвам на Колмик К15 0,25.Страшно съм доволен от влакното.Смятам, че от по-дебело влакно няма смисъл,даже май ми е малко дебеличко.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”