Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Попово прасе?
Модератор: Paublo_Eskobar
Добре бе Цено как го опазваш това прасе от попчетата като хвърляш от брега тея гадове ръфат дори и нощно време... да не говорим че налитат на всичко даже и на кашкавал съм хващалceno cenov написа:На попово прасе от брега сом - 13.5 кг. и още доста до 7кг. Перфектна стръв за Дунав. На язовир също съм ловил но на кльонк пак на стръв попово прасе. За клен също е една от най-добрите.
Последно промяна от Mitak на Пет Сеп 21, 2007 3:31 pm, променено общо 2 пъти.

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
1. Няма да ходя на Дунава, никъде не съм казал такова нещо, отивам на язовир
2. Благодаря ви много за информацията, отивам да пазарувам прасета
3. Да не забравя да хвана по един сом и за вас, но ако е под 3 кила го пускам, за Великана и Даниел_Г по един кефал, може и на плувка
да направя снимки и да разкажа като се върна 

2. Благодаря ви много за информацията, отивам да пазарувам прасета

3. Да не забравя да хвана по един сом и за вас, но ако е под 3 кила го пускам, за Великана и Даниел_Г по един кефал, може и на плувка

нямам живарник
Ами щом тръгваш... Наслука!hristotihov написа:1. Няма да ходя на Дунава, никъде не съм казал такова нещо, отивам на язовир![]()
2. Благодаря ви много за информацията, отивам да пазарувам прасета![]()
3. Да не забравя да хвана по един сом и за вас, но ако е под 3 кила го пускам, за Великана и Даниел_Г по един кефал, може и на плувкада направя снимки и да разкажа като се върна

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Имах предвид точно това,че при кълването на дребните риби стръвта се скапва.daniel_g написа: А това, че се скапва бързо не е вярно , стои си много добре и дълго време на куката, освен ако няма дребни поп4ета наоколо де(подходящо е за през нощта на Днав ). Подходящо е както за сом така и за големите бели мрени.

Хубаво е наистина да го нанижеш през твърдата горна част на тялото и куката да се подаде през мекото коремче.Общо взето в това си състояние ,дори и да не пукяса веднага,на поповото прасе ще му е много трудно да се зарови на дъното.

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
-
- ще става разбирач
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- pp4e
- новобранец
- Обратна връзка:
Гледам че почти изчерпъхте темата. Но като 1 добавка. Ако все пак си решил да си зимаш Попово прасе желателно е да ги държиш отделно 1 от други и строго препоръчвам само и само нанизването през устата. А доколко е ефикасна като стръв. Последният път не минаха и 5 мин. от удара на сома
.
И тука 1 въпросче. Ако не е тайна да кажеш в кой магазин се продават и на каква цена. Че около София не остана место в което да не съм копал. Догодина се очаква голяма реколта на земни култури благодарение на мен.

И тука 1 въпросче. Ако не е тайна да кажеш в кой магазин се продават и на каква цена. Че около София не остана место в което да не съм копал. Догодина се очаква голяма реколта на земни култури благодарение на мен.

-
- ще става разбирач
- ceno cenov
- разбира нещата
Нощем попчетата не ядът. Тогава пък почва сома. За през деня не става на попово прасе от брега. От лодка на кльонк няма никакъв проблем и през деня.Mitak написа:Добре бе Цено как го опазваш това прасе от попчетата като хвърляш от брега тея гадове ръфат дори и нощно време... да не говорим че налитат на всичко даже и на кашкавал съм хващалceno cenov написа:На попово прасе от брега сом - 13.5 кг. и още доста до 7кг. Перфектна стръв за Дунав. На язовир също съм ловил но на кльонк пак на стръв попово прасе. За клен също е една от най-добрите.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колеги, поизложих се малко и вдигнах много шум за нищо защото поповите прасета в магазина бяха свършили
.
Става дума за магазина на цариградско, на изхода от София за Пловдив до Пежо. Ако някой види в друг магазин да продават, или знае от къде може да се изкопат, моля кажете докато не е сършил риболовния сезон за тази година.

Става дума за магазина на цариградско, на изхода от София за Пловдив до Пежо. Ако някой види в друг магазин да продават, или знае от къде може да се изкопат, моля кажете докато не е сършил риболовния сезон за тази година.
нямам живарник
[quote="ceno cenov"]
Нощем попчетата не ядът. Тогава пък почва сома. За през деня не става на попово прасе от брега. От лодка на кльонк няма никакъв проблем и през деня.[quote]
че не ядат неможеш да ме убедиш... вярно не е като през деня но съм хващан нощно време попчета може и случайно.... пример: замятам от брега часа е 22.30 след 15-20 минути се усещат леки почуквания чакам 1-2 минути засичам и нищо пак замятам и пак се почва леки почуквания решавам да да чакам след половин час почукванията спират малко след това вадя и да куката няма нищо не е останало и парченце от стръвта.... според мен това са попчета незнам ти как мислиш имал ли си подобни случаи????
Нощем попчетата не ядът. Тогава пък почва сома. За през деня не става на попово прасе от брега. От лодка на кльонк няма никакъв проблем и през деня.[quote]
че не ядат неможеш да ме убедиш... вярно не е като през деня но съм хващан нощно време попчета може и случайно.... пример: замятам от брега часа е 22.30 след 15-20 минути се усещат леки почуквания чакам 1-2 минути засичам и нищо пак замятам и пак се почва леки почуквания решавам да да чакам след половин час почукванията спират малко след това вадя и да куката няма нищо не е останало и парченце от стръвта.... според мен това са попчета незнам ти как мислиш имал ли си подобни случаи????
Последно промяна от Mitak на Вто Сеп 25, 2007 8:12 am, променено общо 4 пъти.

- ceno cenov
- разбира нещата
Митак и аз съм имал такива случай, но обикновено се оказват шаранчета, които не се справят лесно с големите куки за сом, но съм имал уловени на попово прасе шаранчета през нощта. Миналата година след наводненията направо им налитаха. На попово прасе имам и една бяла риба - 5.5 кг. хваната.
Така че е напълно възможно и попчета да къцат по някога и през ноща.
Лошото е че тази година май нищо не къца. Поне при мене де.
Все пак има още малко време и не губя надежда. 

Лошото е че тази година май нищо не къца. Поне при мене де.

-
- вече хвърля и на тежко
Не са попчета,а малки бели мрениMitak написа:ceno cenov написа: Нощем попчетата не ядът. Тогава пък почва сома. За през деня не става на попово прасе от брега. От лодка на кльонк няма никакъв проблем и през деня.

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка: