Попово прасе?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

ceno cenov написа:На попово прасе от брега сом - 13.5 кг. и още доста до 7кг. Перфектна стръв за Дунав. На язовир също съм ловил но на кльонк пак на стръв попово прасе. За клен също е една от най-добрите.
Добре бе Цено как го опазваш това прасе от попчетата като хвърляш от брега тея гадове ръфат дори и нощно време... да не говорим че налитат на всичко даже и на кашкавал съм хващал
Последно промяна от Mitak на Пет Сеп 21, 2007 3:31 pm, променено общо 2 пъти.
Изображение
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

1. Няма да ходя на Дунава, никъде не съм казал такова нещо, отивам на язовир :)
2. Благодаря ви много за информацията, отивам да пазарувам прасета :)
3. Да не забравя да хвана по един сом и за вас, но ако е под 3 кила го пускам, за Великана и Даниел_Г по един кефал, може и на плувка :) да направя снимки и да разкажа като се върна :wink:
нямам живарник
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

hristotihov написа:1. Няма да ходя на Дунава, никъде не съм казал такова нещо, отивам на язовир :)
2. Благодаря ви много за информацията, отивам да пазарувам прасета :)
3. Да не забравя да хвана по един сом и за вас, но ако е под 3 кила го пускам, за Великана и Даниел_Г по един кефал, може и на плувка :) да направя снимки и да разкажа като се върна :wink:
Ами щом тръгваш... Наслука!
Изображение
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

daniel_g написа: А това, че се скапва бързо не е вярно , стои си много добре и дълго време на куката, освен ако няма дребни поп4ета наоколо де(подходящо е за през нощта на Днав ). Подходящо е както за сом така и за големите бели мрени.
Имах предвид точно това,че при кълването на дребните риби стръвта се скапва. :wink:
Хубаво е наистина да го нанижеш през твърдата горна част на тялото и куката да се подаде през мекото коремче.Общо взето в това си състояние ,дори и да не пукяса веднага,на поповото прасе ще му е много трудно да се зарови на дъното. :D
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ULtRA^CsKa »

Поповото прасе става и за бяла мряна :wink:
Изображение
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

За сом - попово прасе, което се нанизва през устата, та върха на куката леко да се покаже през задника му. Викат, че "фосфорецирало" и това привличало сома... :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
pp4e
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от pp4e »

Гледам че почти изчерпъхте темата. Но като 1 добавка. Ако все пак си решил да си зимаш Попово прасе желателно е да ги държиш отделно 1 от други и строго препоръчвам само и само нанизването през устата. А доколко е ефикасна като стръв. Последният път не минаха и 5 мин. от удара на сома :lol: .

И тука 1 въпросче. Ако не е тайна да кажеш в кой магазин се продават и на каква цена. Че около София не остана место в което да не съм копал. Догодина се очаква голяма реколта на земни култури благодарение на мен. :lol: :D
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ULtRA^CsKa »

pp4e е прав ако не ги държи6 по отделно те ще се убият едно др. :!: има си специални клетки за тази цел :wink:
Изображение
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Mitak написа:
ceno cenov написа:На попово прасе от брега сом - 13.5 кг. и още доста до 7кг. Перфектна стръв за Дунав. На язовир също съм ловил но на кльонк пак на стръв попово прасе. За клен също е една от най-добрите.
Добре бе Цено как го опазваш това прасе от попчетата като хвърляш от брега тея гадове ръфат дори и нощно време... да не говорим че налитат на всичко даже и на кашкавал съм хващал
Нощем попчетата не ядът. Тогава пък почва сома. За през деня не става на попово прасе от брега. От лодка на кльонк няма никакъв проблем и през деня.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Колеги, поизложих се малко и вдигнах много шум за нищо защото поповите прасета в магазина бяха свършили :oops: .
Става дума за магазина на цариградско, на изхода от София за Пловдив до Пежо. Ако някой види в друг магазин да продават, или знае от къде може да се изкопат, моля кажете докато не е сършил риболовния сезон за тази година.
нямам живарник
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

[quote="ceno cenov"]
Нощем попчетата не ядът. Тогава пък почва сома. За през деня не става на попово прасе от брега. От лодка на кльонк няма никакъв проблем и през деня.[quote]

че не ядат неможеш да ме убедиш... вярно не е като през деня но съм хващан нощно време попчета може и случайно.... пример: замятам от брега часа е 22.30 след 15-20 минути се усещат леки почуквания чакам 1-2 минути засичам и нищо пак замятам и пак се почва леки почуквания решавам да да чакам след половин час почукванията спират малко след това вадя и да куката няма нищо не е останало и парченце от стръвта.... според мен това са попчета незнам ти как мислиш имал ли си подобни случаи????
Последно промяна от Mitak на Вто Сеп 25, 2007 8:12 am, променено общо 4 пъти.
Изображение
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Митак и аз съм имал такива случай, но обикновено се оказват шаранчета, които не се справят лесно с големите куки за сом, но съм имал уловени на попово прасе шаранчета през нощта. Миналата година след наводненията направо им налитаха. На попово прасе имам и една бяла риба - 5.5 кг. хваната. :shock: Така че е напълно възможно и попчета да къцат по някога и през ноща.
Лошото е че тази година май нищо не къца. Поне при мене де. :D Все пак има още малко време и не губя надежда. :wink:
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Mitak написа:
ceno cenov написа: Нощем попчетата не ядът. Тогава пък почва сома. За през деня не става на попово прасе от брега. От лодка на кльонк няма никакъв проблем и през деня.

че не ядат неможеш да ме убедиш... вярно не е като през деня но съм хващан нощно време попчета може и случайно.... пример: замятам от брега часа е 22.30 след 15-20 минути се усещат леки почуквания чакам 1-2 минути засичам и нищо пак замятам и пак се почва леки почуквания решавам да да чакам след половин час почукванията спират малко след това вадя и да куката няма нищо не е останало и парченце от стръвта.... според мен това са попчета незнам ти как мислиш имал ли си подобни случаи????
Не са попчета,а малки бели мрени :D .Пробвай и сложи малка кука и малко попово прасе да видиш какво ще извадиш :(
saksi
фен клуб-скобар

555

Мнение от saksi »

И последно....откъде в София попови прасета.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

последно ......... в Люлин има един голям риболовен магазин, близо до Бриколаж, на стената има табела "попови прасета по заявка"
нямам живарник
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”