Сомски воблери

Модератор: sapuna

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Изображение

Огромна лопатка,идеален е за дълбокото и за влачене.Трака много яко,тройките съм ги сменил с по-големи и надеждни,3D eyes.Плуващ е,въпреки,че гази дълбоко,което му помага да се носи по течението на дълго разстояние.Хвърчи доста на далеч,много шумно се приводнява.Дълъг е 9см без лопаката и 13 с нея.Червен корем,син гръб и холографски оцветен по двете страни.
Последно промяна от Камбата на Вто Яну 08, 2008 4:49 pm, променено общо 1 път.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

И миналите години,и тази година все едни и същи воблери работят и всички хванати Сомове по Марица,от мен и няколко приятели са все на Салмо , Шаранчетата на ЪглиДъг и Стормовете средните размери.Цветовете съм ги казвал и те са се доказали и преди и сега -Сини със сиво и черно,Тъмно зелени със жълти ивици и обратно,Червено със синьо и т.н и т.н.Ако ще ловите по Марица,не ви трябват други воблери.Тази година имаше удари и на Шат-раповете на рапала 7 см -лилав гръб и металик-сив корем и 5см Шад-Рап със лилав или жълт гръб и корем.Всичко друго,не че няма шанс да улови сом но ударите са рядкост и човек си губи времето и остава разочарован.Това е истината и тя е доказана.А и не само аз го твърдя :wink: И не само аз ловя на тях :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Ми е това е мнение.Точно и изчерпателно.Няма криеница и надувка.Има споделяне и ценно инфо. :supz:
Troli

Мнение от Troli »

Стана ми интересно,че някой лови сомове на Ратлин,и Ксенохак май визираше точно,Кроки! :roll: Кажи,Кроки стават ли Ратлините за сом или не? :roll: Не ги видях сред биячите! :wink: :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Удряло ни е и на тях,но не са толкова работливи,колкото горе споменатите от мен.Аз имам почти всички видове воблери които са ми попаднали пред очите и съм сметнал че може и да работят.Сега повечето от тях си стоят на сухо в кутийте и ако спре да дава на 100%ите ловджий,може и да ги повъртя,но много рядко.Пак повтарям,не си губете времето за проби а залагайте на вече утвърдените воблери.Залагам си главата за тяхната ефективност. :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Troli написа:Стана ми интересно,че някой лови сомове на Ратлин,и Ксенохак май визираше точно,Кроки! :roll: Кажи,Кроки стават ли Ратлините за сом или не? :roll: Не ги видях сред биячите! :wink: :D
Троли ..... така зададен въпроса от теб се чуствам длъжен и аз да отговоря понеже май аз намесих Ратлините в темата :idea: Аз от известно време се итресувам засилeно в темите за риболова с воблери. Имах честа да направя няколко излизания с хора практикуващи речен риболов и да попия инфо което да споделя и обсъждам с колеги за да стигна да истината за тези воблери :roll: Та ратлините са пробвани и изпитани и във затворени водоеми ........ резултата са сомчета, не олимпйски и щуки :roll: Основното което казвам в случая е че тези хищници са научени да си хапват каракудки, платички, кефалчета ........... :roll:
:roll: добре е да се използват в познати за нас вирове поради рязкото си потапяне и лесно закачане :idea:
Твърдя, че украските до реалните риби дават резултати!!!

Също това което искам да добавя е че е хубаво да се доработят с малко червени, оранжеви пера които да са прикачени към дупето на воблера :lol: определено Щуките ще се заинересуват от каракудка която не се движи адекватно! .......... разбирасе това е мое мнение неангажиращо никого :roll: Понеже нямам снимка на самоделките ще кача една близо до истината за да ме разберат хората за какво говоря :roll:

Най масовите модели у нас вече ги показах напред във темата........

Изображение
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

На Ратлин съм хванал повече от 50 сома . За мен той е наи добрия за този риболов,от ръка и на тралене.Имам случаи, при които хвърлям наи различни воблери , по 5 часа на едно и също място без резултат и при първите намотки на макарата с Ратлин ми натриса .
И падащата звезда е била изгряваща .
Troli

Мнение от Troli »

Гуслар,ти ме хвърли в тъча! :roll: Бях,го отписал този воблер,а сега ново двайсе! :shock: Качи някоя снимка,моля!На каква дълбочина,го ползваш? :roll: 50 сома са много,много риба.Дай повече инфо! :?
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

На ТЕЦ -2 има три скендера ,места където се вливат топлите канали в студеното езеро . На втория скендер са ми повечето сомове. 1984 година посетих Финландия , и там ми подариха един куфар със 70 рапали.И тия рапали стояха 2 години, без да знам какво да правя с тях .После ми изпратиха колет пак с рапали ,обаче от него ми остана само една касета ,как да ги ползвам. Другото го бяха обрали някъде по пътя. От тогава ловя на рапала ,и вече знам горе -долу за какво става въпрос .Наи много сом съм извадил на РАТЛИН ,И НА РИСТОРАП.последните обаче вече не ги произвеждат .После ги замених с шадрап.Задължително като си взема воблер ,му сменям тройките. Иначе сома ги прави на кърфици.Съпротивлението на сом в канала става двоино,и кефа е е ''двоен''.На 16 март 1996 г. имах 14 удара на рапала, от които извадих 4. Повечето си заминаха като или късаха ,или изправяха вирбела.Сега знам ,че ще започнат критики по мои адрес ,обаче там имаш право да му пускаш само 10-15 метра. После нахвърлиха тел и какво ли още ,на тия места и риболова приключи. Наи големите сомове винаги са ми взимали като закачка.,без никакъв удар,и после след като изпъна влакното и задържа няколко секунди разбирам че е риба по едва доловимите и вибрации. Имам притеснения за това че може да ме сметнете за някои лаладжия,и затова по добре да спирам.Само едно е ясно. Ходил съм и съм се крил като бандит ,за да изживея това което ми се е случило предната вечер.Извадил съм много сом,и много съм изпуснал.Ловил съм го на минус 20 , и на плюс 40. Винаги жена ми е била до мен .
И падащата звезда е била изгряваща .
Troli

Мнение от Troli »

На скендерите удря на всичко!То си е развъдник.Има ограничения и не е за всеки.Интересува ме на нормалните водоеми,дали е резултатен?И,ако може да кажеш дълбочината в която,този воблер е ефективен? :roll:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Скендерите са на стоденото езеро,там единствено хващат риба с мрежите без да пускат.А сома не взима на всичко,за последните години са извадени много малко големи сомове.Рибата се събира заради топлата вода която влиза от каналите.Идобре,че има някакъв режим иначе досега да бяха останали само малки костури.Извенявам се за спама,но искам да уточня за колегите които мислт,че там е развъдник и рибата е в изобилие.
Troli

Мнение от Troli »

Снеки,не мога да повярвам! :shock: Точно ти,да не знаеш? :shock: До бариерата има къщичка-фризер и всичката риба в него е от Студеното!Всяка сутрин и вечер,една синя лодка товари един-два чувала с лакомства и отива да храни толстолоби и шарани.Защо е забранено да се лови на Студеното?То е пределно ясно!Защото е развъдник! :wink: Рибата там,не само е в изобилие,но и не могат да се разминат на спокойствие тъй,като водата не може да поеме толкова много риба.Бъка,бъка от риба. :D :D :D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Даже бих казал,че рибата там е много малко(вече).А това за телта на 2-я скендер не го зня и не ми се е случвало.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”