Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

за шарана
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
Ако е риболов на повърхостта е друго нещо, ама това "цицане" ме спука от смях 
Ако е за повърхността не е нужно да е само коричка, може да се ползва всякаква стръв.
За близко не са необходими разни допълнителни монтажи, като за замятане се използва самата тежест на стръвта. Ако гоним по-голяма дистанция се използва булдо или сбиро. В повечето случаи кълването се вижда на повърхността, но трябва да сте близо до въдицата, защото е нужна лека засечка.

Ако е за повърхността не е нужно да е само коричка, може да се ползва всякаква стръв.
За близко не са необходими разни допълнителни монтажи, като за замятане се използва самата тежест на стръвта. Ако гоним по-голяма дистанция се използва булдо или сбиро. В повечето случаи кълването се вижда на повърхността, но трябва да сте близо до въдицата, защото е нужна лека засечка.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Жоро , как аджеба са те пуснали на торфеното блато , или нали си с връзки и всичко е позволено 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- ще става разбирач
сладководен риболов
Знам доста платени водоеми-някои са доста изгодни.Например такса 4лв,каквото си хванеш.Някой интересува ли се от Пловдивски регион?
- dzigy
- научил се да хвърля
Re: за шарана
шарко ще го хванеш със сигурност на язовира панчарево. не са ти необходими специални принадлежности. ако знаеш къде е дървеното мостче, по него и хвърляш на дъно на два метра, в която си искаш посока - на торно червейче. миналата година бях свидетел на един баща с малкия си син ей така на излет. човека хвърляше, колкото да не е без хич - беше дошъл на почивка. по едно време едвам си задържа пръчката, за да не му я отнесе рибата. друг пък се беше приготвил със захранка и какво ли още не, хвана три шарана за норматив и побърза да звънне на приятели да се похвали. какво да ти кажа - ако имаш пари там нямаш проблем - има и сомове!
www.***.com написа:Това ще да е отново някоя щуротия, дето някой си мисли, че много ловиold fox написа:какво е шаранолов - "на цицанье"![]()

за шарана
Вчера бях на Правище-на7км от гр.Съединение.Върви шаран,щука,каракуда и сом.Шарана взима на варена царевица и червен червей.Дълбочината е между 4и7м.
-
- научил се да хвърля
Абре колеги, тука ставаше дума за "цицанье", а не "порканье".
То има ли излет за над 24 часа и да не сме се нацицали и овъргаляли.Това едно време беше, цяла нощ маат шпионки и риби и немаш време за по ракия.А то сега, освен да цицаме и бозаем друго не ни остана.
То има ли излет за над 24 часа и да не сме се нацицали и овъргаляли.Това едно време беше, цяла нощ маат шпионки и риби и немаш време за по ракия.А то сега, освен да цицаме и бозаем друго не ни остана.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
-
- научил се да хвърля
Аз си мислех да хортуваме за шарана и още нещо а то каква стана.Абе кажете нещо интересно за шарко "с или без парко". Напоследък наблюдавам, че и той се изроди.Не ще ни плочка кюспе ни царевица, ами си маа само на червей.То верно, че е още рано обаче кюспето си е кюспе.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
-
- вече хвърля и на тежко
Mалко късно виждам темата!
Ето какво написах в другия форум, преди 15дни.
Надявам се да ви бъдеполезно.
--------------------------------------------------------------------------------------
То бива то може ма другари ......
След като прочетох статията на П.Панталеев много се запалих да го посетя тва гьолче,и не останах разочарован.
Бях там към 6.20 ,подготвен с един пакет Van den Eynde-шаран, един пакет българска захранка 2кг. , една галета , малко печен млян коноп и 100г. шарен червей .Избрах си място разпънах директната седмица и премерих дълбочината , беше около 4м. а 50см. по-близо ставаше около3.70 Викам си екстра по-хубаво не може и да бъде.
Захраних с 6 топки , линията ми беше с влакно 0.148 без повод ,плувка 1г. и кука №10 .
Почти веднага ми клъвна и първото шаранче беше в ръцете ми .
И от там като се почна не гол след гол ми кош след кош .
Почти нямах празно хвърляне за 2 часа хванах над 30.
Кофтито беше ,че 90% бяха не маломерни а незнам кви имаше и 2-3 около кило да не кажа и по-малко .
Към 8ч. плувката бавно се понесе в дясно и плавно се потопи, леко засякох и усетих че съм закачил нещо едро , в началото тръгна нагоре и си помислих, че ще го извадя ,но по едно време спря за момен на място и рязко заби надолу усетих че ако не сваля върха на камшика ще се ходи на ремонт Мръсника си потегли без въобще да се притеснява, отнасяйки злопулчната ми кукичка в дълбините По-моя преценка беше над 2кг.
Е точно в тоя момен много ме хвана яд че нямам ластик и сега със сигурнос ще си сложа . .
Към 12 започна да пръска а и кълването намаля и решихме да си биеме шута .Остана въпроса к'во ша правим с толква много риба (и пичовете с мен не се представиха зле ) След кратко разискване ( аз исках да я върнем обратно ) решихме че няма смисъл да я пускаме обратно където едва ли би имала шанс при тоя панайр от народ всеки ден .Затова в колата и газ към София , лека отбивка през Дружба и ето матерял за догодишния риболов на колегата Пигов .
Пуснахме около 60 шаранчета средно към 300гр. от койти имаше 5-6 голи.Гадното е ,че десетина паднаха на дъното и не давах признаци на живот но другите изфирясаха яко дим .
Взех 4бр. (най-едрите ) за дедата ,че ми е надул главата да му занеса риба и доволен се прибрах , тва е .
Ето какво написах в другия форум, преди 15дни.
Надявам се да ви бъдеполезно.
--------------------------------------------------------------------------------------
То бива то може ма другари ......
След като прочетох статията на П.Панталеев много се запалих да го посетя тва гьолче,и не останах разочарован.
Бях там към 6.20 ,подготвен с един пакет Van den Eynde-шаран, един пакет българска захранка 2кг. , една галета , малко печен млян коноп и 100г. шарен червей .Избрах си място разпънах директната седмица и премерих дълбочината , беше около 4м. а 50см. по-близо ставаше около3.70 Викам си екстра по-хубаво не може и да бъде.
Захраних с 6 топки , линията ми беше с влакно 0.148 без повод ,плувка 1г. и кука №10 .
Почти веднага ми клъвна и първото шаранче беше в ръцете ми .
И от там като се почна не гол след гол ми кош след кош .
Почти нямах празно хвърляне за 2 часа хванах над 30.
Кофтито беше ,че 90% бяха не маломерни а незнам кви имаше и 2-3 около кило да не кажа и по-малко .
Към 8ч. плувката бавно се понесе в дясно и плавно се потопи, леко засякох и усетих че съм закачил нещо едро , в началото тръгна нагоре и си помислих, че ще го извадя ,но по едно време спря за момен на място и рязко заби надолу усетих че ако не сваля върха на камшика ще се ходи на ремонт Мръсника си потегли без въобще да се притеснява, отнасяйки злопулчната ми кукичка в дълбините По-моя преценка беше над 2кг.
Е точно в тоя момен много ме хвана яд че нямам ластик и сега със сигурнос ще си сложа . .
Към 12 започна да пръска а и кълването намаля и решихме да си биеме шута .Остана въпроса к'во ша правим с толква много риба (и пичовете с мен не се представиха зле ) След кратко разискване ( аз исках да я върнем обратно ) решихме че няма смисъл да я пускаме обратно където едва ли би имала шанс при тоя панайр от народ всеки ден .Затова в колата и газ към София , лека отбивка през Дружба и ето матерял за догодишния риболов на колегата Пигов .
Пуснахме около 60 шаранчета средно към 300гр. от койти имаше 5-6 голи.Гадното е ,че десетина паднаха на дъното и не давах признаци на живот но другите изфирясаха яко дим .
Взех 4бр. (най-едрите ) за дедата ,че ми е надул главата да му занеса риба и доволен се прибрах , тва е .
дай рибо рибо дай