Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Как е положението на канала (Варна)?
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- новобранец
Днес времето и риболова са чудни
Събуждат се двама рибари след тежък махмурлук. Отварят трудно очите и не вярват какво виждат - поляната разорана, мрежите хвърлени по брега.
- Виждаш ли, пияна главо, къде си хвърлил снощи мрежите! - разкрещял се първият рибар.
- Кой е бил пиян, бе! Където гребеше, там хвърлях мрежите!
- Виждаш ли, пияна главо, къде си хвърлил снощи мрежите! - разкрещял се първият рибар.
- Кой е бил пиян, бе! Където гребеше, там хвърлях мрежите!
-
- новобранец
за рибата
Двама рибари седят на брега и ловят риба. По едно време единият казва:
- Какво ли правят сега жените ни?
- Еми, или плетат, или ходят по мъже.
След кратко мълчание, първият си събира нещата да си ходи.
- Къде тръгна, бе?
- Абе, жена ми не може да плете...
- Какво ли правят сега жените ни?
- Еми, или плетат, или ходят по мъже.
След кратко мълчание, първият си събира нещата да си ходи.
- Къде тръгна, бе?
- Абе, жена ми не може да плете...
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Как е положението на канала (Варна)?
Преди малко получих информация,която мисля че е достоверна,не знам защо колегите не пишат,може още да не са се прибрали,но днес са скъсали на канала хариба и чернокопа.На блесни и черни чепарета.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сега се връщам от канала.Минах по старото мостче на малкия канал,действително от страната към езерото има ограничение някакво,дето се вижда на повърхността.Кофти работа.
Продължих докато стигна големия канал и слазох на едно удобно място.Отсреща се виждаха на плочата под моста рибари,мятаха или блесни,или чепарета.Какво са хванали и дали въобще са хванали незнам,защото бях отсреща и доста далеч.Виждаха се само падащите във водата корди.
На бялата Алба №1 и №2 нищо.Много гадни водорастли има.Утре може би пак съм там.
Продължих докато стигна големия канал и слазох на едно удобно място.Отсреща се виждаха на плочата под моста рибари,мятаха или блесни,или чепарета.Какво са хванали и дали въобще са хванали незнам,защото бях отсреща и доста далеч.Виждаха се само падащите във водата корди.
На бялата Алба №1 и №2 нищо.Много гадни водорастли има.Утре може би пак съм там.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
В неделя канала беше отворен от към морето, излязох без проблем. Общо взето мазута беше изчистен . Не знам какъв чернокоп и хариб са ловили , но по обяд една голяма афала си плуваше във пристанището. Мазутния разлив е нанесъл най-големи поразии в яхтеното пристанище зад вълнолома. Имало е около два пръста мазут отгоре. По мои преценки кавалите са изтървали поне 10-20 тона.
- КИРО
- Обратна връзка:
И аз мисля,че е повече от това което съобщиха /200-400 кг/.Само като видях какво е на стоянката.........тъжна картинка.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Така и не разбрах, дали има чернокоп в канала или няма? 'Щото ако има ,да взема да се пробвам.......тутакси.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- КИРО
- Обратна връзка:
Чурулик,сега как е не знам,но горната информация ми я даде авер,който е бил там в неделя.Били са под моста/новия/,и е имало мноого народ,над 250 човека.Това е всичко което знам.А като освободят канала,и изляза,ще пиша как е навътре.Молбата ми към теб е,като разбереш кога ще се отвори канала / стария де / за свободно преминаване,да драснеш 1-2 реда тук.КИРО написа:Преди малко получих информация,която мисля че е достоверна,не знам защо колегите не пишат,може още да не са се прибрали,но днес са скъсали на канала хариба и чернокопа.На блесни и черни чепарета.
Пък и всеки който получи достоверна информация,нека пише.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Eдното боново заграждение вече е свалено,така че можеш спокойно да излезеш от удобната за теб страна.Останало е само това,което предпазва канала. Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- КИРО
- Обратна връзка:
чуруликпенчо написа:Eдното боново заграждение вече е свалено,така че можеш спокойно да излезеш от удобната за теб страна.Останало е само това,което предпазва канала. Успех!

Специално за Киро, под моста убиват хариба, ако мога ще кача снимки тук ако не в галерията.
Пашата обича смелите.
- КИРО
- Обратна връзка:
Барета,много благодаря,ама сега жената ме е арестувала,правя един ремонт.Бързам да свърша,че тогава.То на мен кога ли ми е вървяло,ама поде другите да си направят кефа,да пуснат по някоя снимка,че барем оттук да се порадвам.