КАК ДА СЕ ОРИЕНТИРАМЕ?

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

joco написа:На троха си гонил скобара-предполагам,или на царевица-кленове. :oops:
КрасиПловдив написа:Неква мурмишка да не си вързал, бате ;)....Или зимна блесна...?

Не!Понеже има леко течение,водата бистра,а дълбочината е сравнително малка застанах от горната страна на моста за да не плаша пасажите.Малко бял за настървяване и задържане на скобара,а на куката парче едър земен червей и на изтичане без плувка.Кефалът лудва!Има ли присъствие на друг вид риба той си е по спокоен."От старите рибари знам"/имаше една песен/ ,че риба която се вижда не се лови! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

Тръгвам минимум с 4-ри пръчки,и почти винаги подготвен за сезона,като знам какво да търся за момента
А сега за Сапуна-
Мисля,че си ловил кефал на жълъдов червей,събран на място
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

велчев62 написа:А сега за Сапуна-
Мисля,че си ловил кефал на жълъдов червей,събран на място
sapuna1971 написа:Не!Понеже има леко течение,водата бистра,а дълбочината е сравнително малка застанах от горната страна на моста за да не плаша пасажите.Малко бял за настървяване и задържане на скобара,а на куката парче едър земен червей и на изтичане без плувка.Кефалът лудва!Има ли присъствие на друг вид риба той си е по спокоен."От старите рибари знам"/имаше една песен/ ,че риба която се вижда не се лови! :wink:
Изображение
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Общо взето , Неделчо , като тръгна за риба , мъкна със себе си цялата "цигания" , която може да се събере в багажника на "Корсата", задължително нося няколко живарника ( телен , плетен , 3-метров на "Видракс"и въженце ) , рачило , кеп и директен телескоп . В повечето случай си ги връщам ненамокрени , но никога не се знае ... . Винаги си нося торен червей , пакетче суха царевица и най - малко десетина плочки кюспе , плюс някоя и друга силиконка , блесничка и воблер ( последните си ги нося от скоро ). От собствен опит знам , че на язовира , реката , изобщо когато сме край водата , трябва да сме готови да реагираме на момента , защото ако днес кълве , утре може да имаме "много здраве", колкото и да я търсим !
Иначе ми е най - добре като тръгвам за определен вид риба , тогава нещата които нося ми се събират в една проста торбичка от противогаз и не се вълнувам от това какво вадят край мен колегите , е , разбира се едното око и ухо се озъртат и слухтят , но какво да се прави , човещина ... !
Абе в повечето случай мъкнем все излишни неща , но си струва , защото веднъж ще ти се наложи , и ако нямаш стръвта или "такъма" , на другият ден ако щеш носи ремарке със захранка и арсенал от "такъми" , файда няма ... !!!
Nedeltcho Delev

Re: КАК ДА СЕ ОРИЕНТИРАМЕ?

Мнение от Nedeltcho Delev »

sapuna1971 написа:
Nedeltcho Delev написа:Много ми е интересно как ходите за риба във водоем в който има различни видове риба.................,и как се ориентирате точно какъв вид риба да ловите
Ей сегичка си влизам и гледам тема-точно описание на днешния ми излет!Бях си по село.Предположих,че ще ми остане малко време за риболов и си купих кутийка бял.Реката,на която съм отраснал ми е ясна още от километри.Застанах на моста.Водата кристална като сълза.Дълбочина около метър.Ятата скобар и мрена по около 50-60 бройки.Знах си,че на бял или торен няма да хвана нищо и сложих съвсем друга стръв за съвсем друга риба.За по малко от час извадих осем риби,като последната ми скъса куката при ваденето/моста е висок около 8 метра/ и си тръгнах!

Въпроси:
1.на каква стръв и
2.каква риба хванах днес г-н Делев?
1. :smt017 :smt102
2. :smt102 :smt022
3.направо съм за убиване :oops: :oops: :oops:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Май трябва да е според водоема и видовете риба в него

Мнение от INCUBUS »

За това,най ми е лесно по горните течения на реките - знаеш каква риба има там / три-четири вида /,от години са установени и най-уловистите начини на риболов,както и възможната стръв.Две пръчки са достатъчни,а много колеги се оправят и с по една.И да искаш,рядко има как да мъкнеш цялата артилерия.Всеки грам в повече ти стъжнява животеца - аз не обичам чак толкова фитнеса да измества риболова.Разбира се,там където асфалтът е до самата река,можеш да си позволиш и повече варианти.А за язовир,винаги е по-добре да се носят повече въдици за различен риболов.Особено,ако в автомобила има място.От както си купих сегашния автомобил - "Ситроен Ксара Пикасо",направо се родих - возя за всеки случай половин магазин оборудване.И да не кълве,поне се кефя на навалицата от пръчки и макарички.
...............................................................................
Марш от тук,гнус проклета! -озъбил се чумният бацил на колибактерията.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Митак,не си ли забелязал,че кълве ли кефал/клен/ всичко останало го няма .Моите впечатления са такива-особено на "тънка" вода :wink:
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Неделчо,специално за Марица местата се знаят много добре.Както ние тук си им казваме;еди къдеси са алайските места;еди къдеси са шаранските места ;еди къдеси са добри места за сом и така,не искам да кажа че на тези места не можеш да хванеш и друга риба но по принцип е така.Кефала и алая обичат бързейте и по тънката вода а шаро си обича по дълбоките и тихи места.А на какво ще ловиш това вече зависи и от сезона и от района и от куп неща .
П .П . Абе ти си ги знаеш тези работи ама защо питаш не можах да разбера :roll: :roll: :wink: :wink:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

bkd написа:Митак,не си ли забелязал,че кълве ли кефал/клен/ всичко останало го няма .Моите впечатления са такива-особено на "тънка" вода :wink:
ОПРЕДЕЛЕНО е така :roll:иди ги разбери..
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Днес по обяд,след като се стопи близо 10 сантиметровата снежна обвивка кацнах на същия мост.Тактиката нъц.Водата за една нощ качила с около половин метър и страшно мътна.Същите рибки ги извадих,но до сами брега.В леки водовъртежи до паднали дървета или коренища.Линията става все по финна,а стръвта определено бял!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”