Монтаж на близалка за боло

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Всписание на риба има монтаж на торпедо и има подробно описание,ако някой го интересува да си го купи.И изобщо в списанията има много полезни коментари от световни величини.Аз при първа възможност ще поработя върху това торпедо :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Н а клипа изобщо не дават цялата линия,лови с 12гр защото ако ви направило впечатление дълбочината е около или над 3м.И не подценявайте този вид риболов,особено със сърфовете.На щека нямам никакви проблеми с близалките,но със сърфа сега се уча.като постигна някакъв резултат ще го споделя.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Dedy написа: Колега daniel_g,
това са и двете страници на упътването, което някои от продавачите в София предостовят при покупка на Сърф (предполагам, че е превод от оригиналното). Иначе за другото, както вече си разбрал - тренировки му е майката, но след време, рано или късно ще се убедиш, че за задържане от щека и нормална близалка по-хубаво няма.
Благодаря все пак :) Гледам ги аз картинките от другите места. Иначе наистина тренировки , много тренировки са нужни за да се научиш и свикнеш да водиш и задържаш добре, а и дълга въдица !
Днес пак потренирах, но беше голям дълбок вир с много слабо течение и ми се стори, че преди в бързата и голяма вода имах по-голям успех със Сърф-а ;)
Ангел
новобранец
новобранец

Мнение от Ангел »

Ето тук има всичко и снимки http://www.cralusso.com/
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Тъй като никога не съм практикувал риболов с болонез а ми стана много интересно,пак да попитам,имам прът който е 5м.полукарбон

Изображение

Съжелявам,че на снимката не е излезнал целия прът,та при съответния монтаж на близалки мога ли да го ползвам като болонез.
Смятам да го ползвам в река която е не по широка от 7-8м в най широката си част и ако не защо.
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Според мен можеш, защото тези близалки са направени за риболов с дълги пръти. Аз ги ползвам с мач на 4,50м и пак си задържам и си ловя без проблем :)
Колкото е по-дълъг пръта, толкова по навътре, ще можеш да задържаш, а щом реката е не повече от 7-8 метра , без проблем с едно сърф-че ще може да задържаш и на другия бряг :) За такава малка река незнам за какво ти е близалка, аз мисля че с 5 метра прът без проблем ще водиш, забавяш ,а и дори задържаш и обикновена плувчица.
Nedeltcho Delev

daniel_g написа:За такава малка река незнам за какво ти е близалка, аз мисля че с 5 метра прът без проблем ще водиш, забавяш ,а и дори задържаш и обикновена плувчица.
Добре де,близалките не са ли за по бързи и плитки течения,а и от там воденето и задържането да става по лесно.Май на мен трябва повечко да ми се обеснява :oops: :oops:
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

Nedeltcho Delev написа:Май на мен трябва повечко да ми се обеснява
:D :D :D :D

На тебе аз ще ти обеснавам, дано 2-3 дена стигнат!
Nedeltcho Delev

Dedy написа:
Nedeltcho Delev написа:Май на мен трябва повечко да ми се обеснява
:D :D :D :D

На тебе аз ще ти обеснавам, дано 2-3 дена стигнат!
Твойта добрина край няма Деди!!! :D :D :D
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Монтаж на близалка за боло

Мнение от Бат Мирче-5кила »

http://zamunda.net/details.php?id=116185

tuk-кьм края на филма има някои други идеи-а именно слага руснако и някоко дропета на 15тина см под самия кил и ако ме питате-бая добре седи плувката...не знам-аз така и не можаш да го зацепя тоя риболов след бая филми-УНИКАЛНИ са тия кралусо(само,че мойте не са сьрф,ами боло)...бати задьржането,бати чудото и то на яки течения-обаче антената ми все нещо се ебава-мерак ми е да видя НА МЕСТО какво се прави,а не по рзни филми...а и нещо не зацепвам играта с грамажа-май би трябвало да е според течението,но все още не мога да преценя при какво течение 4-8-10-12 ли гр?некои работи така и не ги зацепвам,без нагледно обяснение на МЯСТО :oops: :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
marinov1973
фен клуб-скобар

Мнение от marinov1973 »

и аз искам на место. взех си близалки взех си торпедо и ги гледам като бебе цица.
толко ли съм тъп или наистина има некакъв чалъм.това утежнение ич не ми е ясно
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Много сте ми далече.При задържане плувката трябва да стои във вертикално положение,тогава сте улучили грамажа.Според течението аз съм я натоварвал и до 30% над указаният грамаж.Утре ще гледам да кача снимки на монтажа който си правя аз.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Не съм запознат с този риболов,но по пътя на логиката метода може ли да се използва в затворен водоем при по силен вятър като по-добра алтернатива от обикновенната плувка??
Изображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

CERRUTI написа:Не съм запознат с този риболов,но по пътя на логиката метода може ли да се използва в затворен водоем при по силен вятър като по-добра алтернатива от обикновенната плувка??
никакьв смисьл..идеята е за задьржане в течение и то задьржане-без да изнася кьм брега-затова е и тая идиотска форма-евала на инджинеро кьде я е проектирал :wink: не,че сьм пробвал в затворен водоем де,ама и не дьржа да ми се смеят :D :D вижте-аз не сьм толко неглиже в тая работа,обаче ми се губят някои тьнкости може би-а може и да не е така,а само да си мисля,че е така-заради това ми се иска да сравня на място с някой метода..ицо,батко-четвьртьк отивам в пловдив-по работа,но ще метна такьма в колата-аз още утре бих трьгнал,ама засега пием ракия а и неам още транспорт и евентуално ако си нямаш много работа или не си в толедо в момента щи ударя една шайба да се видим и да обсьдим,а може и да отскочим :wink: така си мисля де..треба да видя и с нощувкита как е вьпроса-най вероятно на борето сега ще звьнна-ако си навит-прати ми тел на лични,че с промяната на сайта нещо ми се губи,а и без да искам си преебах сим картата и доста работи ми ги няма.ше зеем и неколко кралусовци-да видя как ще се дьржат :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Nedeltcho Delev

Такаа,както ви обещах снощи ходих на една рекичка "Банска" да видя това чудо наречено близалка как се държи във водата,за мое голямо учудване и като начинаещ в този вид риболов се справих почти добре :D самата плувка я водих и задържах учудващо по средата на реката дори я поведох срещу течението и пак се държеше по средата,пробвах и зад разни папури в най бързото течение и там я задържах успешно.Впечетление ми направи,че се държи най-добре във по бързите течения.Не искам да се хваля,че съм достигнал някакъв опит но като за начало се удивих от държанието на плувката във екстремни води.
Даже успях да хвана и един караконджур :shock: на който даже и името му не знам.За риболов не можеше и дума да става защото водата беше по-черна и от кафе :evil: откъде това замърсяване,незнам.
Ето и три четири снимки
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Линията бях я построил така,близалката на основното като гледах натписа да гледа към мен когато е във водата и посоката на горната част на близалката да е срещу течението,нали има значение от коя страна на реката си,ляво или дясно,после вирбел между основното и повода който беше около 30см.Над вирбела на основното застопорих оловцето и над него оливетка,над оливетката вече слагах пак неходвижни оловца докато почна плувката да потъва почти цялата и след това след изпъване на основното тя сама си излизаше от водата и така се държеше неподвижно на мястото което исках.Ми това е като начинаещ :D

п.п.Забравих да кажа,че основното ми беше 0,18 а повода 0,12
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”