Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ДА РАЗВЕДРИМ ОБСТАНОВКАТА
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Бравос Неделчо, ще трябва уроци да вземам ама на живо
Та да се оплача , преди Ви питах долу горе колко ракия ще изкарам
от 200 кг материал(грозде)+ 20 кг захар. Без да е вадено вино. Захарност на материала, преди добавяне на захарта 23.
След отделяне на чепките, е останала към 180 л течност, ракията е тръгнала на 65 градуса и е спряна на 35, като резултат се излязли само 20 литра ракия
И меко казано съм бесен, по добре да бях си купил 1 кашона уиски вместо да се занимавам с глупости по евтино и лесно щеше да ми бъде

от 200 кг материал(грозде)+ 20 кг захар. Без да е вадено вино. Захарност на материала, преди добавяне на захарта 23.
След отделяне на чепките, е останала към 180 л течност, ракията е тръгнала на 65 градуса и е спряна на 35, като резултат се излязли само 20 литра ракия

И меко казано съм бесен, по добре да бях си купил 1 кашона уиски вместо да се занимавам с глупости по евтино и лесно щеше да ми бъде

- bradata
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега, има едно неписано правило - "колкото захар сложиш, толкова ракия получаваш (плюс-минус малко)!" Но не трябва да се прекалява със захарта, защото цепи глава!Ivak написа:Бравос Неделчо, ще трябва уроци да вземам ама на живо![]()
След отделяне на чепките, е останала към 180 л течност, ракията е тръгнала на 65 градуса и е спряна на 35, като резултат се излязли само 20 литра ракия![]()
![]()
![]()

Такааааа! Преди малко получих информация от дядо ми, че вчера е сварил 40 оки от тази безценна течност с градус 60 (което автоматично означава, че ще се разреди малко, защото така не се пие и ще станат повече)! До няколко дни се очаква още около 50 оки със същия градус!

P.S. Цитирам: "Ти ми дай свинско и вини и ме чакай да умра!"
Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
- bradata
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аааааа, аз със пръскачката знам много добре!
Много пъти съм употребявал тоз инструмент! Обаче на Сапуна е от модерните. Моята е от тези металните, който непрекъснато ти капят в гъ*ъ! Много неприятно! Иначе ако не бяхме аз и брат ми да оберем гроздето нямаше да има и една капка течност! Така че и аз съм дал принос!
:):)

Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
А тъй,а тъй са прай Брада,звинявай за одевеbradata написа:Аааааа, аз със пръскачката знам много добре!Много пъти съм употребявал тоз инструмент! Обаче на Сапуна е от модерните. Моята е от тези металните, който непрекъснато ти капят в гъ*ъ! Много неприятно! Иначе ако не бяхме аз и брат ми да оберем гроздето нямаше да има и една капка течност! Така че и аз съм дал принос!
:):)