Воблери

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Crank е такава дето при дърпане се потапя на дълбоко и почва да се клатушка известно време.Спира и почва да се издига :D и пак....
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Crank е тумбест воблер в повечето случай с топче да трака докато се води natrii :wink: Това с потапянето и издигането го правят всички плуващи воблери с издължена лопатка !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

:lol: извинете за грешката :lol: попринцип не ловя с воблери...ама само се пробвах :D
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Малко да Off-на и аз в тази интересна тема.Значи днес се сдобих с комплект спининг.Съпругата ми ежеседмично пътува до Пловдив и посещава ... един известен дистрибуторски риболовен склад.За тази седмица съм си запланувал и аз някое воблерче.Основно ме интересуват такива за кефал по реката.Айде дайте идея с точен модел и размер,че хич не съм в час!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

Благодаря, Павле, ще потърся - на бившия бул. "Емил Марков" между Красно село и бул. България, нали ?

Освен това в моя пост в другата тема "въпросче" съм употребил един пресилен и краен израз : "... Мисля, че точно суспендерите са най-подходящи за анимацията "twitching"..."

Мисля, че суспендерите може да се използват за анимацията twitching, както и някои други воблери.

Кой е най-подходящия - за определен момент, място и вид риба - показват само резултатите.

Опитвал съм с един суспендер Yo Zuri - и на яз. Искър, и на Чепинци, и на Пасарел , но засега - уви - нямам успех.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

natrii тва хубаво ама да се не очудиш другият път кат решиш да пуснеш един фиш под формата на мнение що го няма увпоследствие :wink:

Сапуне малце е късно вече за кефалета на спининг което не значи че не би се уловило някое прегладнело животинче :D Като начало си взимаш от "кранк" воблерите където ги има в почти всички рибарски дюкянчета в ценовият диапазон от 3 до 5лв. за бр. тъй наречените бомбърки / тракалки ( по-натам ще включа малце инфо за оригинилните Бомбър ) . При тях кофтито е че трябва да смениш куките и не всяко върви как трябва което се отстранява много лесно с клещичките за разлика от при румънейшън продукшън но за сметка на това ловят кефалетата доста по-добре от доста изтъкнати свой събратя ! Също така някое Голди ( препоръчвам жълт корем / черен гръб ) , а ако остане някой лев то едно две Салмота и/или "патета" като пак същата окраска ( и синьо/бялата си е доста ефективна ) и си готов :D

Точно там Чавдаре ! То успеха си идва точно по пътя на опитването та и аз се надявам некога да имам успех с jerkbait , то ей го де е лятото :D

Павел Иванов
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

Чавдаре, аз имам Slider-a, в потъващия вариант, но мисля, че има и плуващ, купувал съм го при Дария.Въпреки че е потъващ, той си е слайдер заради плъзгащите се движения встрани, а не в дълбочина.Използвал съм го, засега без успех, надявам се само засега :wink: За мене има много интересна игра, но явно аз още не съм я овладял достатъчно добре.Потъва сравнително бавно, може да се контролира лесно и при подръпванията наподобява много болна рибка.
Skitter Walk ми легна на сърцето, след като станах свидетел на страхотен удар, от който ми омекнаха коленете :lol:.Това лято много залагах на него, но пак без успех :cry: Много лесно се води съвсем на повърхността, освен това лети добре благодарение на сачмите в него, които му придавт и тези интересни движения наляво и надясно, като едновременно с това повдига и предната си част.Препоъчвам ти го, рано или късно ще имаш успех с него!Има го при Орозов в различни окраски.
Поздрави!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

itso написа:Чавдаре, аз имам Slider-a, в потъващия вариант, но мисля, че има и плуващ, купувал съм го при Дария.Въпреки че е потъващ, той си е слайдер заради плъзгащите се движения встрани, а не в дълбочина.Използвал съм го, засега без успех, надявам се само засега :wink: За мене има много интересна игра, но явно аз още не съм я овладял достатъчно добре.Потъва сравнително бавно, може да се контролира лесно и при подръпванията наподобява много болна рибка.
Skitter Walk ми легна на сърцето, след като станах свидетел на страхотен удар, от който ми омекнаха коленете :lol:.Това лято много залагах на него, но пак без успех :cry: Много лесно се води съвсем на повърхността, освен това лети добре благодарение на сачмите в него, които му придавт и тези интересни движения наляво и надясно, като едновременно с това повдига и предната си част.Препоъчвам ти го, рано или късно ще имаш успех с него!Има го при Орозов в различни окраски.
Поздрави!
Здравей Ице :)
Гледам говориш за Skitter Walk-а и се чудя това ли ми показа при излета ни на Огоста тази година? Или онова беше някакъв "японец" с подобен замисъл :roll: Интересува ме възможна ли е някаква негова проводка, при която воблера да се движи по самата повърхност и същевременно скоростта на движение да е съвсем бавна :roll: Т.е. възможно ли е просто да прави леки вълнички над водата без да прави каквито и да е шлапания или твърде големи отклонения в страни :?:
Сори за тъпите въпроси, но с воблерите съм доста скаран :oops:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

Здрасти, Стефко!
Мисля, че става дума точно за това, с жабешката окраска и със зъбите по него :) , но май и други ти показвах.
Skitter Walk-а не мисля, че може да се води бавно и равномерно, а и не е това целта на създателите му.Можеш да опиташ такова водене със Skitter Prop, но той пък има пропелерче отзад.Върти ми се в главата нещо подобно, което имам, но трябва да го обмисля преди да го посоча.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

itso написа:Здрасти, Стефко!
Мисля, че става дума точно за това, с жабешката окраска и със зъбите по него :) , но май и други ти показвах.
Skitter Walk-а не мисля, че може да се води бавно и равномерно, а и не е това целта на създателите му.Можеш да опиташ такова водене със Skitter Prop, но той пък има пропелерче отзад.Върти ми се в главата нещо подобно, което имам, но трябва да го обмисля преди да го посоча.
Хм, абе мисля си че точно един такъв "Уолк" ми трябва :wink: Ще си правя разни експериментчета през лятото, та гледам да си набележа инвентар от сега :lol: :lol: :lol:

Поздрави ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Тъй , малце се позабатачи темата та ..........
Тъй едни от най-уловистите воблери по наште реки са тъй наречените " Бомбърки " . Хубавото е че можем да намерим доста такива на доста приемливи цени - Видра , Голди , Салмо , да не говорим пък за масово разпространените СрПски тракалки намиращи се по почти всички рибарски магазини на приемливи цени както и наше производство ( Габровско ) на тез убавини ! В основата си доста модели от тях ( особенно Видра , Голди и тракалките ) имитират първообраза на този модел воблери Американският Bomber . Сигурен съм че доста колеги са срещали от тези или тези модели само че на различни фирми , примерно :
Изображение

Общото при тях е че са на доста приемливи цени и ловят перфектно почти всички видове хищници ! Примерно за клен трудно може да се намери по-добра примамка от Голди МСС и MBS , за кустур от Голди MG , за пъстърва от Голди MPK и т.н.

Павел Иванов
Аватар
gembala
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от gembala »

Много хубава тема
Ще те помоля само ако можеш да разясниш малко и за Зуритата
предимно пъстървови модели
Ако разяснението е подплатено и със снимки много ще ми е полезно
а мисля че не само на мен :D
Ако дивият свят около нас изчезне, човек ще остане лице в лице сам със себе си!!!
spiningfen
новобранец
новобранец

Мнение от spiningfen »

извинете ме за оффа , но някой би ли описал туичинг проводката.
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

spiningfen написа:извинете ме за оффа , но някой би ли описал туичинг проводката.
Честно казано и аз отдаван се каня да питам за нея... :?
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Мунчо я е описал в една от темите нещо :Помощ за начинаещ спинигист май беше :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”