Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Малко да Off-на и аз в тази интересна тема.Значи днес се сдобих с комплект спининг.Съпругата ми ежеседмично пътува до Пловдив и посещава ... един известен дистрибуторски риболовен склад.За тази седмица съм си запланувал и аз някое воблерче.Основно ме интересуват такива за кефал по реката.Айде дайте идея с точен модел и размер,че хич не съм в час!
- чпс
- ще става разбирач
Благодаря, Павле, ще потърся - на бившия бул. "Емил Марков" между Красно село и бул. България, нали ?
Освен това в моя пост в другата тема "въпросче" съм употребил един пресилен и краен израз : "... Мисля, че точно суспендерите са най-подходящи за анимацията "twitching"..."
Мисля, че суспендерите може да се използват за анимацията twitching, както и някои други воблери.
Кой е най-подходящия - за определен момент, място и вид риба - показват само резултатите.
Опитвал съм с един суспендер Yo Zuri - и на яз. Искър, и на Чепинци, и на Пасарел , но засега - уви - нямам успех.
Освен това в моя пост в другата тема "въпросче" съм употребил един пресилен и краен израз : "... Мисля, че точно суспендерите са най-подходящи за анимацията "twitching"..."
Мисля, че суспендерите може да се използват за анимацията twitching, както и някои други воблери.
Кой е най-подходящия - за определен момент, място и вид риба - показват само резултатите.
Опитвал съм с един суспендер Yo Zuri - и на яз. Искър, и на Чепинци, и на Пасарел , но засега - уви - нямам успех.
- Павел Иванов
natrii тва хубаво ама да се не очудиш другият път кат решиш да пуснеш един фиш под формата на мнение що го няма увпоследствие
Сапуне малце е късно вече за кефалета на спининг което не значи че не би се уловило някое прегладнело животинче
Като начало си взимаш от "кранк" воблерите където ги има в почти всички рибарски дюкянчета в ценовият диапазон от 3 до 5лв. за бр. тъй наречените бомбърки / тракалки ( по-натам ще включа малце инфо за оригинилните Бомбър ) . При тях кофтито е че трябва да смениш куките и не всяко върви как трябва което се отстранява много лесно с клещичките за разлика от при румънейшън продукшън но за сметка на това ловят кефалетата доста по-добре от доста изтъкнати свой събратя ! Също така някое Голди ( препоръчвам жълт корем / черен гръб ) , а ако остане някой лев то едно две Салмота и/или "патета" като пак същата окраска ( и синьо/бялата си е доста ефективна ) и си готов
Точно там Чавдаре ! То успеха си идва точно по пътя на опитването та и аз се надявам некога да имам успех с jerkbait , то ей го де е лятото

Сапуне малце е късно вече за кефалета на спининг което не значи че не би се уловило някое прегладнело животинче

Точно там Чавдаре ! То успеха си идва точно по пътя на опитването та и аз се надявам некога да имам успех с jerkbait , то ей го де е лятото

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Чавдаре, аз имам Slider-a, в потъващия вариант, но мисля, че има и плуващ, купувал съм го при Дария.Въпреки че е потъващ, той си е слайдер заради плъзгащите се движения встрани, а не в дълбочина.Използвал съм го, засега без успех, надявам се само засега
За мене има много интересна игра, но явно аз още не съм я овладял достатъчно добре.Потъва сравнително бавно, може да се контролира лесно и при подръпванията наподобява много болна рибка.
Skitter Walk ми легна на сърцето, след като станах свидетел на страхотен удар, от който ми омекнаха коленете
.Това лято много залагах на него, но пак без успех
Много лесно се води съвсем на повърхността, освен това лети добре благодарение на сачмите в него, които му придавт и тези интересни движения наляво и надясно, като едновременно с това повдига и предната си част.Препоъчвам ти го, рано или късно ще имаш успех с него!Има го при Орозов в различни окраски.
Поздрави!

Skitter Walk ми легна на сърцето, след като станах свидетел на страхотен удар, от който ми омекнаха коленете

Поздрави!
Здравей Ицеitso написа:Чавдаре, аз имам Slider-a, в потъващия вариант, но мисля, че има и плуващ, купувал съм го при Дария.Въпреки че е потъващ, той си е слайдер заради плъзгащите се движения встрани, а не в дълбочина.Използвал съм го, засега без успех, надявам се само засегаЗа мене има много интересна игра, но явно аз още не съм я овладял достатъчно добре.Потъва сравнително бавно, може да се контролира лесно и при подръпванията наподобява много болна рибка.
Skitter Walk ми легна на сърцето, след като станах свидетел на страхотен удар, от който ми омекнаха коленете.Това лято много залагах на него, но пак без успех
Много лесно се води съвсем на повърхността, освен това лети добре благодарение на сачмите в него, които му придавт и тези интересни движения наляво и надясно, като едновременно с това повдига и предната си част.Препоъчвам ти го, рано или късно ще имаш успех с него!Има го при Орозов в различни окраски.
Поздрави!

Гледам говориш за Skitter Walk-а и се чудя това ли ми показа при излета ни на Огоста тази година? Или онова беше някакъв "японец" с подобен замисъл

Сори за тъпите въпроси, но с воблерите съм доста скаран

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- научил се да хвърля
Здрасти, Стефко!
Мисля, че става дума точно за това, с жабешката окраска и със зъбите по него
, но май и други ти показвах.
Skitter Walk-а не мисля, че може да се води бавно и равномерно, а и не е това целта на създателите му.Можеш да опиташ такова водене със Skitter Prop, но той пък има пропелерче отзад.Върти ми се в главата нещо подобно, което имам, но трябва да го обмисля преди да го посоча.
Мисля, че става дума точно за това, с жабешката окраска и със зъбите по него

Skitter Walk-а не мисля, че може да се води бавно и равномерно, а и не е това целта на създателите му.Можеш да опиташ такова водене със Skitter Prop, но той пък има пропелерче отзад.Върти ми се в главата нещо подобно, което имам, но трябва да го обмисля преди да го посоча.
Хм, абе мисля си че точно един такъв "Уолк" ми трябваitso написа:Здрасти, Стефко!
Мисля, че става дума точно за това, с жабешката окраска и със зъбите по него, но май и други ти показвах.

Поздрави

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Павел Иванов
Тъй , малце се позабатачи темата та ..........
Тъй едни от най-уловистите воблери по наште реки са тъй наречените " Бомбърки " . Хубавото е че можем да намерим доста такива на доста приемливи цени - Видра , Голди , Салмо , да не говорим пък за масово разпространените СрПски тракалки намиращи се по почти всички рибарски магазини на приемливи цени както и наше производство ( Габровско ) на тез убавини ! В основата си доста модели от тях ( особенно Видра , Голди и тракалките ) имитират първообраза на този модел воблери Американският Bomber . Сигурен съм че доста колеги са срещали от тези или тези модели само че на различни фирми , примерно :

Общото при тях е че са на доста приемливи цени и ловят перфектно почти всички видове хищници ! Примерно за клен трудно може да се намери по-добра примамка от Голди МСС и MBS , за кустур от Голди MG , за пъстърва от Голди MPK и т.н.
Тъй едни от най-уловистите воблери по наште реки са тъй наречените " Бомбърки " . Хубавото е че можем да намерим доста такива на доста приемливи цени - Видра , Голди , Салмо , да не говорим пък за масово разпространените СрПски тракалки намиращи се по почти всички рибарски магазини на приемливи цени както и наше производство ( Габровско ) на тез убавини ! В основата си доста модели от тях ( особенно Видра , Голди и тракалките ) имитират първообраза на този модел воблери Американският Bomber . Сигурен съм че доста колеги са срещали от тези или тези модели само че на различни фирми , примерно :

Общото при тях е че са на доста приемливи цени и ловят перфектно почти всички видове хищници ! Примерно за клен трудно може да се намери по-добра примамка от Голди МСС и MBS , за кустур от Голди MG , за пъстърва от Голди MPK и т.н.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец