Сом на катранено сапунче

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

вижте подфорум "риболов на сом"-там некьде сме го бистрили вьпроса преди време-оказа се,че не СЕКАКЬВ катран ставало :lol: :lol: демек боровия не бил добьр,ами оня-за каруците-лично аз сьм си мазал конощипите с боров катран-кур :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
niki.sredich
новобранец
новобранец

Мнение от niki.sredich »

Според мен това эа сапуна е лъжа.Химикалите в сапуна ште отблъснат и иэплашат сома.А за жени които докато перяли в реките и привличали големи сомове,предполагам, че эвука иэдаван при прането е имитирал кльонк,което е привлякло сома.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

niki.sredich написа:Според мен това эа сапуна е лъжа.Химикалите в сапуна ште отблъснат и иэплашат сома.А за жени които докато перяли в реките и привличали големи сомове,предполагам, че эвука иэдаван при прането е имитирал кльонк,което е привлякло сома.
Ами то тогава за какво да си купуват клйинк хората..по добре да си перат гащите,тъкмо ако сом не се хване поне да се изпереш :)
Отдавна бях чел в един риболовен весник описан случай в СССР през 50-60те години как така някаква жена перяла на река и малкото и дете се плацикало до нея на 4-5м..Когато изведъж чула шум и и детето изчезнало само вълни имало там кадето било...Казала в милицията и след няколко дни опънали огромна мрежа и след няколко опита в мрежата хванали огромен сом когато разпорили корема му вътре имало детски зъби.....също така към статията имаше снимка на скелет от праисторически сом дълък 15метра.
niki.sredich
новобранец
новобранец

Мнение от niki.sredich »

]CERRUII]Ти как мислиш, эащо сома е иэял детето?Дали в стария вестник е споменато със сапун ли е перяла майката?
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

niki.sredich написа:]CERRUII]Ти как мислиш, эащо сома е иэял детето?Дали в стария вестник е споменато със сапун ли е перяла майката?
Е през 50-60години с какво се е перяло с Ариел ли???Бате аз съм виждал немска овчарка да изде един самун(голям)домашен сапун та въобще нямам съмнения че сом го привлича миризмата на мас.....все пак замисли се на какви гнусотии кълве сома пък какво остава за сапун....
п.с.-А за сапуна и неговото приложение в риболова най добре да каже sapuna1971... :lol: майтап сапуне да не се впрегнеш....
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Катранения сапун е култова стръв! Миризмата му, според някои корифеи, направо подлудявала сома. Даже има и други класически рецепти - например опърлено врабче, натъркано с катранов сапун...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

CERRUTI написа:п.с.-А за сапуна и неговото приложение в риболова най добре да каже sapuna1971... :lol: майтап сапуне да не се впрегнеш....
са ще банне-на мен ми е по интересно,ако попита некой Андрей Чикатило,кво ще му каже за Украйна например и милионите тонове жито,изнесени за ГЕРМАНИЯ,и изяденото от сьседите сестриче,и пр,и при положение,че се чека война :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”