Хайде да се похваля - Shimano Stradic GTM-RA !

Модератор: sapuna

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Какво после :roll: Избираш , купуваш и чекаш да доди :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

Павел Иванов написа:Какво после :roll: Избираш , купуваш и чекаш да доди :wink:
Проблема, е че не винаги се намира, каквото търси човек. Има и други опции, но не всички пращат до България, например :

http://www.ebay.de
http://www.ebay.at
http://www.ebay.ch

Разбира се има винаги риск да попадне човек на мошеник. Така стана с мен с един USB Stick, ама здраве да е...... забравил съм го вече....
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

Макаричката дойде :)

Ето я и нея :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Първите ми впечатления, са че върти невероятно. Просто перфектно. Забравих да добавя, че и капнах 3 капки от течната смазка, която беше в кутията заедно с нея. Хода е изключително плавен. Надявам се така добре да реди и влакното. Баланса е просто перфектен. Не трепва, както и няма никакви луфтове !

Надявам се скоро да мога да я тествам някъде, но като гледам ще е след около два месеца, когато се прибера в България.

Поздрав и пожелавам на всеки едно такова бижу :)
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

много арна колега, със здраве да си я ползваш, сега и с некое подходящо прътле ако я запознаеш... :D пък аз ще я сънувам :cry:
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

milo69 написа:много арна колега, със здраве да си я ползваш, сега и с некое подходящо прътле ако я запознаеш...
Благодаря колега !
Прътлета има, дал Господ :) Ще легне перфекто на мача ми Tica Winner 4,2 m! Мисля от време на време да я ползвам и на болото. Ще видим, първо да си дойда в БГ, че нямам търпение да я тествам :)

Я кажете колеги, някой които е по-наясно с двойния аванс да обясни как точно се ползва, предимства и т.н. Не съм ползвал макара с такава авансова система и малко помощ ще ми е от полза !

Благодаря предварително.

Поздрав
milo69 написа:пък аз ще я сънувам :cry:
Не се отчайвай колега, на всичко му идва времето един ден ! Пожелавам ти от сърце скоро да имаш много по-хубава от моята ! :)
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

MapuaH написа:
milo69 написа:много арна колега, със здраве да си я ползваш, сега и с некое подходящо прътле ако я запознаеш...
Я кажете колеги, някой които е по-наясно с двойния аванс да обясни как точно се ползва, предимства и т.н. Не съм ползвал макара с такава авансова система и малко помощ ще ми е от полза !
Тази макара няма двоен аванс, а заден аванс и "файтинг-драг". Слагаш лостчето в средна позиция и регулираш със задния аванс шпулата да се върти "мазно". Като хванеш риба, само с едно движение на палеца на "файтинг-драга" охлабваш аванса наляво или затягаш надясно. Това е предимството.
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

sestrata написа: Тази макара няма двоен аванс, а заден аванс и "файтинг-драг". Слагаш лостчето в средна позиция и регулираш със задния аванс шпулата да се върти "мазно". Като хванеш риба, само с едно движение на палеца на "файтинг-драга" охлабваш аванса наляво или затягаш надясно. Това е предимството.
Благодаря колега ! И аз мисля, че това ще е голямо предимство при вадене на по-голяма риба. Особенно, ако към макарата има и хубава пръчка ! :)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Хайде да се похваля - Shimano Stradic GTM-RA !

Мнение от butnik »

Честито!Взел си каквото трябва.10 години ползвам Страдик и ще се влюбиш като ученик в този модел,а защо двойна дръжка,сам ще разбереш след първият риболов.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re:

Мнение от rikosheth »

MapuaH написа: от MapuaH на Вто Дек 18, 2007 12:26 Макаричката дойде :)
Горе доле, требва вече да е разбрал... :roll:
Ама ги изравяте тия теми.... :lol:
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”