БОЛАТА 2019

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Nikolay Dimov73ooo
новобранец
новобранец

Re: БОЛАТА 2019

Мнение от Nikolay Dimov73ooo »

nabor4eto написа:Сигурно много от колегите, които влизат от Болата знаят, че на север срещу Русалка, т.е малко след нея , се вижда от водата , че има лодкостоянка...има и далян, който се ползва от тея същите рибари, но това съм го виждал единствено от морето. Как се стига до дам по брега и дали е възможно да се пусне лодка на вода от там т.е да ли има слип , не знам.....ако някой от колегите знае нещо по въпроса , нека пише по въпроса
Тан пътя беше много лош. Няма много място, а и местинете рибари няма да ни пуснат от там. Много труд са хвърлили да го направят.
Nikolay Dimov73ooo
новобранец
новобранец

rikitikitavi написа:През русалка с кола няма ни огрее. Път има ама не е за обикновенните хора.
пътя за рибарско то селище не минава през Русалка. А след нея по черен път.
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

За Русалка още по-сложно става. Преди се плащаше паркинг а сега. дори се спирало пред първата бариера. Общината се опитва да направи нещо и текат процедури. За жалост не е помислено или е помислено още много отдавна там да не ходят обикновени хора. Пътя до лодкостоянката е много тесен и там няма място дори за рибатите от селото.
В Каварна подобриха малко слипа и дори му сложиха парапет, но и там лятото няма да има много място за паркиране. Буната пред Чиракмана е предвидена някой ден да събере всички лодки от морската база и там да се направи слип. Нека първо да направят вав Варна Карантината и после ако има възможност и по по-малките места.
Зеленка също може да се влиза, но там са още по ограничени местата за паркиране а и са малко хората които пускат от там. За малки лодки става, но трябва добре да се следи прогнозата, че излизането не е лесно.
За Болата ясно, че няма места, но и там сами си го правим. При толкова много лодки в морето и толкова различни хора все ще има различни мнения. Хубаво е когато се забавляваме и в стремежа да го правим и да получаваме без да даваме незабелязваме как оставяме след наследсво на хората след нас. Всяко едно наше действие след време се връща и ще бъде използвано от тези след нас. Тези които следят темите при нашите постове ще решат и те да отидат да се докоснат до красотите и благините. Те ще споделят и ще дойдат други. Така след време без организация всеки ще има собствени правила за контрол и в целта си да се забавляваме ще се нагрубяваме. Нека да се постараем когато ходим да сме настроени положително към хората които са дошли преди нас. Да ги изчеквами и помагаме. Да сме добре организирани и да не пречим на тези които са дошли след нас. Да отелим малко повече време за правилно паркиране дори и малко по-далеко и да не заемаме повече място от необходимото. Знам, че всеки бърза но ако си помагаме удоволствието от хобито ще е по-голямо. Накрая като излизем преди да си тръгнем да се огледаме дали оставяме всичко както е било преди да дойдем и да се надяваме така да го заварим и когато се върнем.
Аватар
nabor4eto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nabor4eto »

boqn_belchev написа: Зеленка също може да се влиза, но там са още по ограничени местата за паркиране а и са малко хората които пускат от там. За малки лодки става, но трябва добре да се следи прогнозата, че излизането не е лесно.
.
Има ли слип на Зеленка за пускане на лодки /малки/ с колесар....или говорим за пускане от брега...защото ако е от брега , мисля че с колесар няма да може да се пуска...най-много някоя малка надуваема лодка , която може лесно да се носи на ръка
Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата :drinkers:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

nabor4eto написа: Има ли слип на Зеленка за пускане на лодки /малки/ с колесар....или говорим за пускане от брега...защото ако е от брега , мисля че с колесар няма да може да се пуска...най-много някоя малка надуваема лодка , която може лесно да се носи на ръка
Забрави за Зеленка,даже това подчертаното е сериозна задачка,само добрите могат да се справят.
А самото отиване до брега,си е приключение за кола,и после и за лодката.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Зеленка си е камънак. Лодката трябва да се носи на ръце по разни големи камъни. После един трябва да я държи нагазил във водата,а другия да слага двигател и багаж. Може да се прави. Правено е. Има място да се паркират до към пет коли някъде. Не е за всеки!
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
lozzy.68
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lozzy.68 »

А на излизане , ... ?!?! :roll: :smt102 И при нас, по на юг, ...същия ... ?!?! :? :drinkers:
Nikolay Dimov73ooo
новобранец
новобранец

На Зеленка опцията е само с крана на Наско. Но едва ли ще пусне непознати. Мисля че септември и октомври на Болата няма да има проблеми. Тогава няма плажуващи. Но сън съгласен с колегата Боян. Трябва да се пази чисто, и всичко което казва той е вярно. Всеки мисли само за себе си.
Аватар
nabor4eto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nabor4eto »

колеги , тези дни някой да е пробвал на Болата...
Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата :drinkers:
stefannankov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stefannankov »

На клипа за "Игри на волята" показват снимка на Болата, май есента снимките ще са там...
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

в неделя се очертава да ходя на Болата, ще дам информация, ако всичко е наред :)
Дотогава, ако някой знае нещо, ще съм много благодарен, ако сподели..било то за достъпа или за резултати от излет
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Аватар
ioan69
новобранец
новобранец

Мнение от ioan69 »

Днес на носа 8кг за двама редовен сафрид от7до9.30ч
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Penev1987
новобранец
новобранец

Мнение от Penev1987 »

Днес на болата слабо от 7 до към 12:00 2 кг. Рибата беше в скалите навряна
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

днес на Болата 2,7 сафрид ,два пласта риба на 15 (йедро ,както казва Киро )и на 10 (среден към граца ) метър ,много риба НОООО ,за първи път ми се случва такова нещо ,не мога да стигна до рибата ,невероятно южно течение ,риболова бе извършен с 120 грамовото ми олово за калкан замятам леко едно придърпване и вече е на повърхността ,а за количеството на рибата ,ако бях с чепаретата на Люси сигурно щях да изкарам повече ма като не му знам тел да си поръчам ,ша ловя колкото мога !!!Колегата до мен изкара кандидат лефер
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
Nikolay Dimov73ooo
новобранец
новобранец

Къде и Люси давай телефон за връска.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”