Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Морския червей във Варна
Модератор: Paublo_Eskobar
- barutchiata ©
- Администратор
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
[ абе колеги докато има търсене и е кът тая глиста щее златна колко време трае седмица / две даите да не купуваме една седмица и ка то го нахвърлят тарговците щему свалят цената един сезон няма да ям зарган а илария се лови по добре на пресен дроб
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не съм пробвал дроба,ама ще пробвам на пролет.Уточни само пилешки,или свински?
Преди време писахме тук,че по южното черноморие цъкат иларията на филенца от цаца.Зарганата си я ловя успешно на земен и торен червей,така че и без заргана няма да останем.
Аз се сетих,че утре съм на даскало и си останах днеска вкъщи,ама в петък след даскало съм на буната,стига и времето да е с нас.
Преди време писахме тук,че по южното черноморие цъкат иларията на филенца от цаца.Зарганата си я ловя успешно на земен и торен червей,така че и без заргана няма да останем.
Аз се сетих,че утре съм на даскало и си останах днеска вкъщи,ама в петък след даскало съм на буната,стига и времето да е с нас.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- barutchiata ©
- Администратор
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- barutchiata ©
- Администратор
VRABCHO1974 написа:
?
За бомбарда дали ще става, може би ще трябва да се режи на лентички?
на свински пилешкия се разпада. едно време като имаше паламут в изобилие вземахме/ гаро / това е дроба на паламуда иларията направо полудява по него сега на свински добре се отчита даже и оклея работи на него стига добре да кърви
За бомбарда дали ще става, може би ще трябва да се режи на лентички?
- Обратна връзка:
Баруте,аз ти казах вече,ама все пак да напишем и тук.
ЗАРГАНАТА иска фино поднесена стръв,която да виси.Това се постига с морски червей,закачен през главата и оставен да виси,но най-добрата алтернатива си е тънкия торен,или грозд от торни червеи.Колегата Солено е скептичен,относно ловенето само на торен,той казва,че торния червей се добавя на куката за дължина на ема,ама не е прав,защото тая есен лових заргани само на тея гадини и се убедих в противното лично.Морски червеи си взех два-три пъти и то за илария на дъно.
При ИЛАРИЯТА нещата не са точно така поставени,защото тя се лови не само на бомбарда,като зарганата,а и на дъно,както и на плувка,че и на чепаре понякога.
Иларията торен черав не пипа,но могат да се пробват споменатите емове-джигери и филенца от цаци.
Джигера на бомбарда забравете да го слагате,просто е обречена кауза.Може да се пробва на дъно,ама според мен е най-подходящо на плувка,както и филето от цаца,щото иначе ще падат от куката още при замятането.
ОБобщавам:
ЗА ЗАРГАНА-фино поднесен торен червей,или грозд от себеподобните му на БОМБАРДА.
ЗА ИЛАРИЯ-джигер,филенца от цаца,най-добре на ПЛУВКА.
ЗАРГАНАТА иска фино поднесена стръв,която да виси.Това се постига с морски червей,закачен през главата и оставен да виси,но най-добрата алтернатива си е тънкия торен,или грозд от торни червеи.Колегата Солено е скептичен,относно ловенето само на торен,той казва,че торния червей се добавя на куката за дължина на ема,ама не е прав,защото тая есен лових заргани само на тея гадини и се убедих в противното лично.Морски червеи си взех два-три пъти и то за илария на дъно.
При ИЛАРИЯТА нещата не са точно така поставени,защото тя се лови не само на бомбарда,като зарганата,а и на дъно,както и на плувка,че и на чепаре понякога.
Иларията торен черав не пипа,но могат да се пробват споменатите емове-джигери и филенца от цаци.
Джигера на бомбарда забравете да го слагате,просто е обречена кауза.Може да се пробва на дъно,ама според мен е най-подходящо на плувка,както и филето от цаца,щото иначе ще падат от куката още при замятането.
ОБобщавам:
ЗА ЗАРГАНА-фино поднесен торен червей,или грозд от себеподобните му на БОМБАРДА.
ЗА ИЛАРИЯ-джигер,филенца от цаца,най-добре на ПЛУВКА.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец