нека разменим и някоя рецепта за жито

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 10001
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:41 pm

Мнение от Koleff »

Всички рецепти за жито са много интересни. Аз обаче обикновено ползвам за стръв и зхранка вместо жито обикновена фуражна пшеница. Варя я докато омекне, като я свалям от огъня преди да са разцепили зърната. Ароматизирам я понякога със степчета или ванилия. Слагам и захар.
Моля ако и други колеги ползват пшеница да споделят някоя рецепта за приготвяне.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1646
Регистриран на: Съб Юни 09, 2007 9:15 pm
Местоположение: СОФИЯ-Кристиян Атанасов

Мнение от CERRUTI »

Аз пък ароматизирам и овкусявам житото с мед.......още като я сваля от огъня,изцеждам и докато е гореща добавям меда,разбърквам хубаво и е готова,не препоръчвам да преседява повече от 2-3дни защото меда ферментира.... :partyman:
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7322
Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
Местоположение: гр. Карлово

Мнение от Бачо Илия »

Stront написа:Всички рецепти за жито са много интересни. Аз обаче обикновено ползвам за стръв и зхранка вместо жито обикновена фуражна пшеница..
Най-редовно я ползвам лятото за захранване- преди това я оставям в трилитров буркан , залята с топла вода и 2-3 супени лъжици захар ,на слънце 3-4 дни , да започне да ферментира!
Изображение
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 10001
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:41 pm

Мнение от Koleff »

Добре де, с какво житото превъзхожда обикновената пшеница като стръв? За зхранката е ясно.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7322
Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
Местоположение: гр. Карлово

Мнение от Бачо Илия »

Stront написа:Добре де, с какво житото превъзхожда обикновената пшеница като стръв? За зхранката е ясно.
Ами, изхождам от това , че стръвта по нещо трябва да е "различима" от основната маса захранка-големина , аромат , външен вид , т.с. ако в захранката има пшеница , ловя на жито по рецептата дето съм я писал по-горе , ДОЗАХРАНВАМ и с по малко жито. Като ловя например амури "на плувка" , слагам 1-2 шепи царевица в захранката , а на куката слагам ТРИ царевици от кутийка , АРОМАТИЗИРАНИ със спрей.
Изображение
Аватар
BV
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 263
Регистриран на: Сря Авг 09, 2006 10:38 am
Местоположение: София (Волуяк/Бояна)

Re: нека разменим и някоя рецепта за жито

Мнение от BV »

Такъв буламач варя в момента: около кило жито, 50 гр ленено семе, 1/2 пакетче канела, 4 пакетчета от най-мъничките ванилия, 1 степче...
Приготвил съм за сутрешния риболов и купешки консерви сладка царевица, 1кг пилешки смески (ситно смляни), 1 кг ситно смляно кюспе, купешки захранки универсални. Ще търся червеноперка и каракуда :drinkers:
:idea: Събирайте си боклуците след риболов! :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”