Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

нека разменим и някоя рецепта за жито
Модератор: Paublo_Eskobar
Всички рецепти за жито са много интересни. Аз обаче обикновено ползвам за стръв и зхранка вместо жито обикновена фуражна пшеница. Варя я докато омекне, като я свалям от огъня преди да са разцепили зърната. Ароматизирам я понякога със степчета или ванилия. Слагам и захар.
Моля ако и други колеги ползват пшеница да споделят някоя рецепта за приготвяне.
Моля ако и други колеги ползват пшеница да споделят някоя рецепта за приготвяне.
-
- учете се от него
Най-редовно я ползвам лятото за захранване- преди това я оставям в трилитров буркан , залята с топла вода и 2-3 супени лъжици захар ,на слънце 3-4 дни , да започне да ферментира!Stront написа:Всички рецепти за жито са много интересни. Аз обаче обикновено ползвам за стръв и зхранка вместо жито обикновена фуражна пшеница..
-
- учете се от него
Ами, изхождам от това , че стръвта по нещо трябва да е "различима" от основната маса захранка-големина , аромат , външен вид , т.с. ако в захранката има пшеница , ловя на жито по рецептата дето съм я писал по-горе , ДОЗАХРАНВАМ и с по малко жито. Като ловя например амури "на плувка" , слагам 1-2 шепи царевица в захранката , а на куката слагам ТРИ царевици от кутийка , АРОМАТИЗИРАНИ със спрей.Stront написа:Добре де, с какво житото превъзхожда обикновената пшеница като стръв? За зхранката е ясно.
- BV
- вече хвърля и на тежко
Re: нека разменим и някоя рецепта за жито
Такъв буламач варя в момента: около кило жито, 50 гр ленено семе, 1/2 пакетче канела, 4 пакетчета от най-мъничките ванилия, 1 степче...
Приготвил съм за сутрешния риболов и купешки консерви сладка царевица, 1кг пилешки смески (ситно смляни), 1 кг ситно смляно кюспе, купешки захранки универсални. Ще търся червеноперка и каракуда
Приготвил съм за сутрешния риболов и купешки консерви сладка царевица, 1кг пилешки смески (ситно смляни), 1 кг ситно смляно кюспе, купешки захранки универсални. Ще търся червеноперка и каракуда