Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Сом хулиган !!!
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Колега Краси , с теб не се познаваме ,но сме се засичали в магазина на Наско и Румен в Пловдив .Първо искам да изразя задоволството си ,че мога да контактувам с теб,заштото ти за кратко време се наложи феноменално ,в средите на сомаджиите в Европа. И въпреки че си младо момче,/то и магарето малко ,ама коня му вика бати/ вече имаш доста трофейни сомове,за което .... БРАВО !!! Сега да ти кажа как се правят 100 излета: -Всяка вечер съм за сом .Яз. Копринка ми е на 3 километра, а Жребеца на 35 .Влизам,и излизам когато си искам. Това са излетите които съм записал,обаче има и такива които не съм. На Копринка стана малко пренаселено,и за да си хванеш сом трябва да стоиш повечко , но за това са ''виновни '' Емо и Данчо от София . Това е колега,ловя стръв от 19 ч . ,и като си хвана , вземам кльонка .
И падащата звезда е била изгряваща .
Имат обикновенно по големи глави(мъжките).По дълги са.Като при другите животни женските са по нежни.
Последно промяна от Emo-83 на Чет Яну 10, 2008 1:10 am, променено общо 2 пъти.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
KRASSI написа:... и тогава той започна да се блъска и хапе моята лодка. После се обръщаше и се засилваше към лодката на Карфиците и с нея правеше същото . И така ту в едната лодка ту в другата и то с голяма скорост , но нито един път не се опита да се устреми на долу. Накрая като ги пускахме когато се опитах да отрежа въжето на същият този , той ме ухапа и после на няколко пъти когато посягах към него и ръката ми стигашие на около 60 см отново и отново я атакуваше.

Някои слагат щайга отстрани на лодката и кльонкат в нея, за да не ги хапне сома.

Мен ме е шубе...както си кльонкам и като ми писне сонара и видя, че е дънна риба....бррррррр.....веднага обърквам ритъма на кльонкане.

Направо не ми се мисли за колегите с гуменарки.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Гуслар,аз пък какво съм виновен,че на всички от Казанлък ви тропа по една дъска.Показах ви и от тогава няма стъпване на тоя язовир.Не зная,но там няма свободна секунда да не се чува удар на кльонк.И като се наредят лотките като на лифт са.Качване-спускане.И все в един и същи тигел.Някой като хване сом.На другия ден целия град е там.За какво да идвам.Нищо че редовно ме каните и давате инфо.
А по темата по какво да ги познаваме мъжки или женски са.Как да го кажа се чудя.!Женския има звезда на дупето>ма и тва не е точното.Карай-като хванете ги загледай те.
А по темата по какво да ги познаваме мъжки или женски са.Как да го кажа се чудя.!Женския има звезда на дупето>ма и тва не е точното.Карай-като хванете ги загледай те.
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Re: Сом хулиган !!!
Може некои да са го одавили недаи си боже и да се е озовал под лотката 

Re: Сом хулиган !!!
може и ботуша на лодката да се е закачил в мрежа и някоя тапа да се е търкала.може нали?ако е риба би трябвало след допира/любопитството/да отпраше на някаде.
Ето още една версия,но нека и нея да е има.

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Re:
sapuna написа:Никога не съм кльонкал,но съм виждал мустаци след дъжд.Виждал съм гърбове,по големи от дъното на лодката!Плашил съм се яко!Бях войник и обслужвах ротния!1989-водоема бе някъде из Русенско,наистина не помня името на селото!
Село Баниска - Язовир Баниска

Re:
Колега, това е просто уникално
Страшно интересно. Знаех, че има яко характер при животните, но при рибите и сомовете - браво ! Поздрави

KRASSI написа:Понеже виждам връзка с темата , ще ви кажа какво се случи когато хванах втория сом на Ивайловград. Първия излезе колтурен дърпа- дърпа накрая се умори и опъна мустаките. Вторият обаче се вдигна и един час ту се появяваше до стръвта ту под нея , вдигаше се и се залепяше буквално за нея и стоеше цели минути така но не взимаше, после изчезваше за 5-10 минути и пак се връщаше и така поне десет пъти . Накрая удари и интересното е че може би само след десет минути борба много лесно го вдигнах до горе и тогава той започна да се блъска и хапе моята лодка. После се обръщаше и се засилваше към лодката на Карфиците и с нея правеше същото . И така ту в едната лодка ту в другата и то с голяма скорост , но нито един път не се опита да се устреми на долу. Накрая като ги пускахме когато се опитах да отрежа въжето на същият този , той ме ухапа и после на няколко пъти когато посягах към него и ръката ми стигашие на около 60 см отново и отново я атакуваше. А първия си беше кротанчо и такъв си остана до края. Колкото и да го пробвахме тои не пожела да нападне. Така че едни са по-агресивни а други не . Та в случката с лодката на колегата може да е участвал някой нервноболен сом![]()
![]()