.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

yosifov
новобранец
новобранец

Мнение от yosifov »

винаги сьм с вирбел даже днес питах в един магазин за вирбелите които ползвам и ми казаха че са тройни но досега не сьм се сетил да задьржа преди приводняване може би от страх да не скьсам немога да тествам в този студ за сьжаление
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз слагам бомбардата върху майката,слагам едно калмарово око под нея и твойния вирбел,който е в единия край на повода.Над бомбардата не слагам вирбели,ако имаме добра анти-туист система,проблеми няма. Бомбардата не извършва ротации около оста си,че да осуква влакното.
при обирането и работата със сбирото- куката със стръвта (естествена или изкуствена ) извършва постоянно и силно въртеливо движение, дори формата на куката е такава.

:smt018

Зависи от вида на стръвта,как ще я нанижем и ако тя е с издължена форма,каквато обикновено се слага на морето-морски,или торен червей,стръвта не винаги извършва въртеливо движение.Ако обаче се сложат бели червеи,или някаква друга стръв,ротация има.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
yosifov
новобранец
новобранец

Мнение от yosifov »

опитвам се да разсьждавам в тази насока дано не ставам досаден - при летеж бомбардата е най -тежка и лети пьрва в такьв момент повода и основното са едно до друго ако е грозд бели или торен те са май тежеста която при летенето се усуква около основното
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

yosifov написа:опитвам се да разсьждавам в тази насока дано не ставам досаден - при летеж бомбардата е най -тежка и лети пьрва в такьв момент повода и основното са едно до друго ако е грозд бели или торен те са май тежеста която при летенето се усуква около основното

Според мен усукването става след като се приводни линията , а не във във въздуха. Просто трябва да се задържи основното или да затвориш бигела на макарата малко преди да цопне бомбардата , за да се изпъни линията и повода да мине пред бомбардата.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Според мен усукването става след като се приводни линията , а не във във въздуха. Просто трябва да се задържи основното или да затвориш бигела на макарата малко преди да цопне бомбардата , за да се изпъни линията и повода да мине пред бомбардата.[/quote] :smt023
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

здр., включвам се в темата за да попитам вазможен ли е монтаж бомбарда и малка блесна две нули примерно.ще е нужен и по- дълъг прът, растояние блесна - бомбарда кам 120 см минимум.имам желание да пробвам това на марица.август :twisted:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:wink:
Последно промяна от Бачо Илия на Пет Мар 06, 2009 2:02 am, променено общо 1 път.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

благодаря IDA

Мнение от laplandeca »

ако ми кажеш от каде си ги копуваш, ако е до пловдив ще е идеално
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

СБИРОЛИНО

Мнение от Бачо Илия »

:wink:
Последно промяна от Бачо Илия на Пет Мар 06, 2009 2:01 am, променено общо 1 път.
БИНДЕР
новобранец
новобранец

Мнение от БИНДЕР »

На ул."Родопи", посока Военна болница от дясната страна има добър магазин. Там можеш да намериш такова "Сбиро".
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

този на родопи го знам,имат добри неща,там ще потарся лятото
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”