Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз слагам бомбардата върху майката,слагам едно калмарово око под нея и твойния вирбел,който е в единия край на повода.Над бомбардата не слагам вирбели,ако имаме добра анти-туист система,проблеми няма. Бомбардата не извършва ротации около оста си,че да осуква влакното.
Зависи от вида на стръвта,как ще я нанижем и ако тя е с издължена форма,каквато обикновено се слага на морето-морски,или торен червей,стръвта не винаги извършва въртеливо движение.Ако обаче се сложат бели червеи,или някаква друга стръв,ротация има.
при обирането и работата със сбирото- куката със стръвта (естествена или изкуствена ) извършва постоянно и силно въртеливо движение, дори формата на куката е такава.

Зависи от вида на стръвта,как ще я нанижем и ако тя е с издължена форма,каквато обикновено се слага на морето-морски,или торен червей,стръвта не винаги извършва въртеливо движение.Ако обаче се сложат бели червеи,или някаква друга стръв,ротация има.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
yosifov написа:опитвам се да разсьждавам в тази насока дано не ставам досаден - при летеж бомбардата е най -тежка и лети пьрва в такьв момент повода и основното са едно до друго ако е грозд бели или торен те са май тежеста която при летенето се усуква около основното
Според мен усукването става след като се приводни линията , а не във във въздуха. Просто трябва да се задържи основното или да затвориш бигела на макарата малко преди да цопне бомбардата , за да се изпъни линията и повода да мине пред бомбардата.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според мен усукването става след като се приводни линията , а не във във въздуха. Просто трябва да се задържи основното или да затвориш бигела на макарата малко преди да цопне бомбардата , за да се изпъни линията и повода да мине пред бомбардата.[/quote] 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- ще става разбирач
-
- ще става разбирач
благодаря IDA
ако ми кажеш от каде си ги копуваш, ако е до пловдив ще е идеално
-
- ще става разбирач