Mнение за това боло

Модератор: sapuna

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Илийка,писал съм ти на лични.Искам само да поясня,Шекспир имат много добри въдици,но Шимано,Колмик,Мавър и другите италиански фирми,а и вече и Тика имат много добри модели,да не говорим за тежина строй и доста други фактори,които влиаят за по-добро вадене,замятане и т.н.Имах доскоро Шекспир-Одисей 6м,навика ми е винаги да меря точната дължина на въдиците,ами 50см беше по-къса,баланса що годе го биваше.Лошо е когато си ловил с по-добри въдици,имах Колмик който продадох като заминавах,и като се върнах си купих тази,нямах време,че заминавах на Слънчев бряг на работа.При първа възможност я продадох и сега имам две,Шимано Катана и Тика Хънтър.Ако ти трябва за силови и големи рибио които сме виждали на снимките ти аз съм за Колмика,ако искаш за речни ,скобари и подобни,Тика Уондър-5м-та е направо безтегловна.Цената и 160лв само кажи и утре ги имаш.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Двоумя се между тези двете. EPICUS
Изображение
и MAIDA (DAYTONA)
Изображение
Бутник ти каза ама пак хвърли едно око.
snegk

Мнение от snegk »

Вече съм собственик на дайтоната,и макара шимано ескейдж 2500фа.Искам да благодаря на Бутник за съветите,на Локал и колегия и на всички които помогнаха.От инфото което събрах искам да споделя,че познат извади с тика ундър 13 кг толстолоб,явно здрави въдици.Тази ми трябва за момента,следващата ще е шимано или тика.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Днес е тръгнало на покупки май! :wink:
Айде,да са ти честити!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:!: :!: :!: :!:

Да почерпите ей, че да ви връзва с новите придобивки!
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Честито,Илийка :!: Кадемлийска да ти е придобивката :!: :wink: :lol:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Айде със здраве и все да ти хваща!Избора ти е правилен,като се има и предвид и от къде е купена.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk

Мнение от snegk »

Благодаря колеги.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Въдица и макара

Мнение от Бачо Илия »

майсторчето страхил написа:А бе колеги.Я ме светнете каква е разликата между телескоп с водачи и така наречената БОЛОНЕЗА-Е.Аз съм стара консерва и с риск да изпадна в смешно-глупава ситоация ще питам. Предварително благодаря.

Болонезата е специализиран телескоп с водачи измислен в Италия за риболов в големи , широки и пълноводни реки. Задължително е "дълга сглобка" , лек и с много стегнат строй. Крачетата на водачите са удължени за да не залепва мокрото влакно за пръта. Има допълнителни подвижни водачи на върха , а при някои модели и на други колена за по-правилното разпределение на натоварването върху пръта. Направен е за риболов "на плувка" и то предимно в хубаво време (за разлика от мача). Работи се с плаващи влакна , има и специализирани болонези за риболов на пъстърва в реки , които са 10-метрови и имат спец. устройство което фиксира различна дължина на пръта. Телескопите с водачи са всичко останало.... Това е с няколко думи.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”