Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Род Под
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: Рот Под
Ще питам в магазина и ще ти пратя ЛС. Там и в момента има две , които се продават , но са ползвани известно време от магазинера да си държи пръчки на тях пред магазина.Преди го бях питал дали ги има на склад , каза че ги има , включително има и много по-висок вариант , за морски риболов!snegk написа:Мога ли и аз да получа 2 бр. за по 20лв.
-
- учете се от него
Проверих , седят си триподчетата , модела е този на втората снимка. Цена като за мен-25 лева за двете (понеже са и ползвани). За нови ще провери като ходи да зарежда , цената във всички случаи е под 20 лева , вкл. за морския вариант(разпънат е висок около 1.70-1.80). Тези в магазина съм ги запазил до като му звънна че не ги искамIDA написа:Ще питам в магазина и ще ти пратя ЛС. Там и в момента има две , които се продават , но са ползвани известно време от магазинера да си държи пръчки на тях пред магазина.Преди го бях питал дали ги има на склад , каза че ги има , включително има и много по-висок вариант , за морски риболов!snegk написа:Мога ли и аз да получа 2 бр. за по 20лв.

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Аз си ползвам стоики от 1.5 лв и си ми варшат перфектна работа а , незнам как ще ми се отлепят 250лв от сарцето това са ми пари за 1 седмица яко бачкане
.

- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re:
Този продавам по 90лв. за връзка 0889100579alcora написа:ето ти 4 под предлага се от ,,видракс,, 125 лв
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=690

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
O,Божо , правиш си реклама на наш гръб . Стойката ти много прилича нна нашта , ама не е същата . Щото и нашта от 60 лв много мяза на тази от 125 лева , ама само прилича . Като се вгледа човек ще намери поне 6-7 разлики , което не е хич малко . А щп се отнася за колегата дето си е направил - само груба сметка - трипода му е не по-малко от 30 лв. и два буз бара по около 15 лв , ами стана 60 лв , всичко друго да го е намерил на пътя пак отиват 60 лв. Просто безплатен обяд няма колеги . Честита новат 2009 година . Дано е спорна и благодатна за всички.
Ганди.
Ганди.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Спестил е 20-тина лева /без да си брои труда/. Не е в това въпроса обаче...убиваме скуката. Та тъкмо ми е паднал вносител /или негов представител/ от плът и кръв....та малко офтопик. Тия такъми и салтанати на гръб, пешком ли ги носите отзапад? Да поясня че не визирам видракс конкретно....поръчвал съм неща от магазина ви и единствената забележка бе, че живилника с зор беше натикан в калъф за по-малък живилник /сравнявам с същия закупен отдругаде/. Та въпроса ми е ....откъде иде "символичната разлика" от 30-100% в цените на стоките спрямо запада?Vidrax написа:O,Божо , правиш си реклама на наш гръб . Стойката ти много прилича нна нашта , ама не е същата . Щото и нашта от 60 лв много мяза на тази от 125 лева , ама само прилича . Като се вгледа човек ще намери поне 6-7 разлики , което не е хич малко . А щп се отнася за колегата дето си е направил - само груба сметка - трипода му е не по-малко от 30 лв. и два буз бара по около 15 лв , ами стана 60 лв , всичко друго да го е намерил на пътя пак отиват 60 лв. Просто безплатен обяд няма колеги . Честита новат 2009 година . Дано е спорна и благодатна за всички.
Ганди.

-
- учете се от него
От качеството на материалите и качеството на изработкатаNemezis_ss написа: Та въпроса ми е ....откъде иде "символичната разлика" от 30-100% в цените на стоките спрямо запада?

- carpsliven2
- сериозен играч
и най вече от самия производител .. ако е направено в китай , ще струва много по -ефтино .. и все пак да са живи и здрави китайците иначе щяхме да имаме шаранджийки на върба у сряда .. с тез английски цени по 400 евро на парче .. щяха пак само сводниците в сливен да са с хубави такъми. Стойката не е чак такъв важен фактор в риболова .. така че, спокойно всеки може да се простира според джоба ... пък ние Българите сме такова чудо .. че и най ефтената стойка може да по Българим така че, да върши по-хубава работа от най скъпата стойка. 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
За съвсем различно нещо говоря и ти ме разбираш. Неможем да сравняваме цените на два различни продукта /впрочем можем, но не за това говорех/. Пример ще ви дам с платформа, която в Англия струва 492,55 лв, а в България 882 лв. Да речем че е нормално ...платформата е английска /въпреки че не е нормално/. На теб ли трябва да обяснявам колко струва една щека /без значение марката/ в англия и колко тук. Shimano Technium MgS 2500- 283,76 лв. там и 477.00 тук/това е промоционалната ни цена/. Shimano Tribal Xtr-A- 629,37лв. там, а тук....933лв. И понеже темата е за род под-и.....JRC - Euro Pod Compleate in Carry-192,56 там, тук 213 промоционално/това е приемливо/. Трябва ли да започваме освен за коли и за въдици да ходим там? Мисля че не е далеко и това време. Цел на всяко една начинание е печалба и това е разбираемо, но си има граници някъде. Аз спрях да пазарувам от града си /освен дреболии/, скоро и от държавата май май... Нека никой не се чувства нападнат, умишлено не съм поствал линкове....carpsliven2 написа:и най вече от самия производител .. ако е направено в китай , ще струва много по -ефтино .. и все пак да са живи и здрави китайците иначе щяхме да имаме шаранджийки на върба у сряда .. с тез английски цени по 400 евро на парче .. щяха пак само сводниците в сливен да са с хубави такъми. Стойката не е чак такъв важен фактор в риболова .. така че, спокойно всеки може да се простира според джоба ... пък ние Българите сме такова чудо .. че и най ефтената стойка може да по Българим така че, да върши по-хубава работа от най скъпата стойка.
Nemezis_ss ,
Прав си.Абсолютно !
Това наште не са търговци, а алчни търговци..
Като риболовен атрибут си взех фотоапарат миналата година.
Тук 300 лева - Там точно 100$.Че и дойде с 1Гб карта.Brand New.Долара беше 1.30лв.
Е - взех си го от там...и аз гледам да пазарувам дреболии само..
Прав си.Абсолютно !
Това наште не са търговци, а алчни търговци..
Като риболовен атрибут си взех фотоапарат миналата година.
Тук 300 лева - Там точно 100$.Че и дойде с 1Гб карта.Brand New.Долара беше 1.30лв.
Е - взех си го от там...и аз гледам да пазарувам дреболии само..
- carpsliven2
- сериозен играч
Еми помислете защо няма представетели на разни марки в България ... ми народа ни не е платежоспособен .. търговците неса алчни а възможностите им са такива .. понеже съм в таз свера и виждам всички как едвам кретат , а заради разни мутри са създадени и много монополи.. всичко тръгва .. от ...знаете къде.. И що невиждате че, тва повечето са перачници..Разликите в цените се влияят от съвсем други фактори и запомнете че, в България търговците са последната дупка на кавала .. те само се борат за оцеляване .. от които доста финишираха.. особенно в днешни времена да издържи някой търговец е равно на чудо

-
- учете се от него
Ми ето например една цена :
http://www.tackleshop.co.uk/tackleshopc ... rp_rod_pod
Тук , накъде по сайтовете като че ли го мярнах за 8 стотака....ит т.н. , и т.н.
http://www.tackleshop.co.uk/tackleshopc ... rp_rod_pod
Тук , накъде по сайтовете като че ли го мярнах за 8 стотака....ит т.н. , и т.н.

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Съгласен съм че един английски търговец може да разчита на оборот десетократен на българския му колега. Съгласи се обаче че той плаща наем десетократен на нашия /замагазин, склад и прочие/, плаща заплати десетократни на на нашите. Биеки се в гърдите за вносители....логично е вие да купувате стоката от същото място, откъдето и той /производителя/. И въпреки десеторните разходи...той успява да продава на цена 2/3 от вашата. Замислете се че ако и тук имахме такива "раздути английски" цени....може би нямаше да си купуваме такъми втора употреба, а за същите пари да си вземем нови. Така оборота ви "мъничко" щеше да нарастне и впредвид ниските ви разходи да печелите не по зле и от англичанина. Тая, дето сте я подкарали работи, ама до време. И интересно ...как при всички е така. Ако няма картел тук ...Хасан ми казвайте. И пак да поясня....не говорим за марки, които не се внасяли.... Говорим за марки, които се внасят. Тия цифри които съм постнал са за еднакви такъми ...там и тук!! Имам доста познати, които пътуват из европа и препоръчвам на всички да се възползват от подобни. Иначе изстрадали търговци ще си ни смучат, докато проявяваме признаци на живот.... А за "финиширалите"...те са малки риби /като нас/. Малките риби ги ядат големите риби, а достатъчно големите риби...няма кой да ги яде...
Ма защо да набивам пачки гъ...в джоба на търговеца бре ??ми народа ни не е платежоспособен
Не става въпрос за платежоспособност, а за това да не ме правят на балама като имам друга алтернатива...даже и да нямам.
Същата стока, за която писах, търговеца тука - Техномаркет примерно, я внася на едро стотици бройки..хиляди, аз внасям на дребно 1 бройка и пак с разходите за да дойде до тука от Америка ми е двойно по евтина.
Кво да ти обяснявам...
- carpsliven2
- сериозен играч
Аз тва ви обеснявам ама вие неискате да го разберете .. на ви един пример.. сливенски магазин пуска свинско месо 4 лева килограма .. и се започват опашки и всички почват да плюят другите нормални търговци .. не е трудно да се сетиш че конкуренция ще има винаги.. +тва .. тоз апарат дето си го взел за 100$ .. апък в технополис е 300... някъде може и да е 50 лева .. Аз съм купувал шимана по 40-50 лева и съм ги пускал по 20 лева .. Са разбрахте ли ме куде се получават разликите в цените. Мога да продавам и по-ефтено от самия производител. Ако пазариш редовно от този сайт дето си пазарил ще разбереш с времето че, морето не е до колене