Бездействие-само приказки

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

tazy
новобранец
новобранец

Мнение от tazy »

Това беше коментара който очаквах първи да се появи.
Отварям тази тема защото смятам че рибарското съсловие може да помогне в голяма степен с намаляване на тези прояви.
Според мен тези над 100 000 души или поне част от тях могат да си помогнат и сами.
Ни най-малко искам да кажа да вземаме пушките и да се юрнеме по водоемите.
Моят девиз е :

ДРЕБНИТЕ НЕЩА ИЗГРАЖДАТ ГОЛЕМИТЕ

ТАКА МИСЛЯ АЗ :D
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

Хаха ти самоубиец ли си бе пич Ела аз щи ореда не пушка АТОМАТ щи намера колко ще гръмнеш с него 30 патрона 30 бракоиера ами другите 30 на реката кои ще ги гърми пък и то така се трепе жив човек може да е бракониер ама е човек и няма да те осъдят за нарушител на закона за аквакултурите а за убийство на човек Големи биячи се извъдихте бе Ама никои не се е похвалил от вас че е направил това и онова но то на приказки българите сме много добри не защитавам бракониерите напротив и аз ги осъждам Но за всяко звено си има институция затова плащаме данъци ,наеми ,билети и т.н. и т.н .не е толкова лесно колкото си мислите като си сам или с още 2 приятели а пред вас са се събрали една групичка от 10 братя роми да речем кво ще им направиш смелчгоо на НСБОП ли ше звъниш А ? Кои ще ти обърне внимание ?
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

IVKOPIVKO написа:asini Взимам пари за авторски права на мойте бисери :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: Това много ми хареса, а и аз обичам да съм звездата на квартала :D като теб :wink:
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Нещо много негативизъм струи тука...
По-миналата година правя си дежурната разходка покрай Огоста-а,некъкви гадове мангали с бус пускат мрежи в една баластриерка ,свързана с Огоста.Слизам от колата и се развиквам-мангалите без да се обясняват започват да прибират мрежите,а аз звъня на ИАРА-след 30 мин. от там ми звънят,че има следи от нарушители,но гадовете ги няма-явно се изнесоха веднага след мен.Миналата година-отивам за морунаж на Огоста-рибарска лодка в реката,вързана на брега.Снимка с телефона и бам- на мейла на един от инспекторите от местното звено.Друдия ден-мейл обратно от човека-със снимки-хванаха гадовете в лодката,с мрежите-конфискация на лодката,на мрежите,актове и прочее ...кеф.Миналото лято-старчок-бракониер с лодка дебне къде ловят колеги по брега на Огоста и на здрачаване-бой със серкмето на захранените места-учтиво му изслушах тирадата какъв тарикат е,как правел по 50 кинта на ден от това,как не бил гламав да си плаща билета за стопански риболов по Дунав,запалих колата,с газ се изнесох на 100на метра и я угасих.Изчаках да чуя първото шляпане на серкмето и набрах телефона-инспектора беше след 15 мин при мен-старчока си го отнесе както си трябва...
Миналата есен-група колеги на устието на Огоста на Дунав-мрежа във водата и 10-на бирени бутилки-шамандури с по 4-5 куки отдолу-попитах на висок глас чия е тази смрад-отговор не получих.Отново телефона-инспектора беше до мен на 20та минута-последва проверка на билетите,изваждане на мрежата и тапите и разгонване на нередовните...отново кеф...
Та затова не приемам примиренческото поведение на някои от колегите и пищенето по форумите-трябват действия...
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

То в нашия квартал са само рибари, чуствам се като на изложба кат са върна с доволно мколичество риба.Имаме един пък викаме му "Баранката" тоя пък колкот е смотан ама и като хване риба ходи като манекен и като го заприказваш да ти даде информация говори се едно говори по радиото и изнася лекция на тема риболов. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Д-р Дулитъл написа:Нещо много негативизъм струи тука...
По-миналата година правя си дежурната разходка покрай Огоста-а,некъкви гадове мангали с бус пускат мрежи в една баластриерка ,свързана с Огоста.Слизам от колата и се развиквам-мангалите без да се обясняват започват да прибират мрежите,а аз звъня на ИАРА-след 30 мин. от там ми звънят,че има следи от нарушители,но гадовете ги няма-явно се изнесоха веднага след мен.Миналата година-отивам за морунаж на Огоста-рибарска лодка в реката,вързана на брега.Снимка с телефона и бам- на мейла на един от инспекторите от местното звено.Друдия ден-мейл обратно от човека-със снимки-хванаха гадовете в лодката,с мрежите-конфискация на лодката,на мрежите,актове и прочее ...кеф.Миналото лято-старчок-бракониер с лодка дебне къде ловят колеги по брега на Огоста и на здрачаване-бой със серкмето на захранените места-учтиво му изслушах тирадата какъв тарикат е,как правел по 50 кинта на ден от това,как не бил гламав да си плаща билета за стопански риболов по Дунав,запалих колата,с газ се изнесох на 100на метра и я угасих.Изчаках да чуя първото шляпане на серкмето и набрах телефона-инспектора беше след 15 мин при мен-старчока си го отнесе както си трябва...
Миналата есен-група колеги на устието на Огоста на Дунав-мрежа във водата и 10-на бирени бутилки-шамандури с по 4-5 куки отдолу-попитах на висок глас чия е тази смрад-отговор не получих.Отново телефона-инспектора беше до мен на 20та минута-последва проверка на билетите,изваждане на мрежата и тапите и разгонване на нередовните...отново кеф...
Та затова не приемам примиренческото поведение на някои от колегите и пищенето по форумите-трябват действия...
И Аз като теб не им давам да дишат на бракониерите,често тормозя шефа на ИАРА -Габрово Пламен Христов и ТОЙ е винаги Е там с полиция и после то се знай атк,съд ,съдия изпълнител ,а бе ако всеки го прави ще намалеят -АЗ ВЯРВАМ :!:
Последно промяна от Божидар на Вто Фев 05, 2008 8:47 am, променено общо 1 път.
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

аз съм подръжник на метода твърда ръка, с удоволсвие бих пребил някого, но после разприте по полиция и съдилища са много големи за туй вече го избягвам този метод, че нали трява семейство да храня.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

Но не виждам как можем да си помогнем, в някой водоем като ние повечето не се познаваме. Аз предлагам всеки да си сложи актуална снимка на аватара си и при среща да поеме инициативата за запознанство на живо при разпознат съфорумник и така ще станем армия.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

ИДЕЯТА много си я бива, аз вече съм са сложил.
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Браво Дулитъл,браво!Ей за това ставаше въпрос май,ако съм разбрал правилно.Защото болшенството колеги се жалват,как се натъкнали на бракониери,а един телефон не звънват,сядат на компютъра и дотам!Следва обяснението,че видиш ли,нямало смисъл да звънят,защото сме корумпирана държава и.т.н.Ами пробвайте бе хора,пробвайте мама му стара,не става въпрос да сеправите на нинджи и биячи-просто едно телефонче.Ако не знаете ИАР-ски номер,става и с номера на полицията,него поне всеки го знае.Айде много здраве!
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Звънял съм много пъти, просто не идват :!: :!:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Първо,иска се нов закон,който да криминализира деянието.Второ,трябва тотална смяна не на всички,но на по-голямата част от служителите на ИАРА.Да им се делегират по-големи права и т.н.Може да се пише със часове на тазитема,но няма да има промени във насока - намаляване на бракониерството.Що се отнася до саморазправата,не че дава гаранция за това че ще се уплашат след боя и няма да бракониерстват,но да ви кажа,че когато човек направи необходимото,спи спокойно.Поне знае че е направил това което може.Аз съм за всякакви действия против тази крадлива зган,защото те са си просто едни крадци,които крадат от мен,теб и от децата ни.Ако си хване две риби и си отиде за да нахрани децата си /защото има и такива хора дето нямат какво да ядат/ ще ги разбера,но да ловят промишленни количества и да ги продават е това е долно и трябва да се спира по всякакъв начин.Нищо не казвоте и за хората държащи рибни магазини !!!! Те са също за дръгнене и актове от всякакво естество,дори и полови :lol: :lol: :lol: На нова година,празнувахме заедно със бащата на жена ми и негов приятел и този приятел на дядото се изпусна и каза че ходел да бракониерства и във гората и по водоемите.Знаете ли какво стана,за малко да го пребия,но него направих заради жена му и дядото,но три дни,го карах да ми обещава че няма да го прави и по всякакъв начин се опитвах да му обясня че не е по-голям тарикат нито от мен нито от вас и че по тази логика,ако всички тръгнем да бракониерстваме,след известно време няма да има нито риба нито животни и че ще се наложи да ми яде онази работа.Това обаче не е всичко.Със него има хора които са от власта и то на много високо ниво.Нали разбирате че нещата са много згомнясани :evil: :idea: :twisted: Не е необходимо всеки да може да се оправя със такива типове,просто трябва да се прави това което е по силите на всеки един от нас,дори и със цената на големи главоболия.Затова че повечето хора ги е страх да си кажат мнението във живота и да се борят за отстояването на виждането си,затова сме на това дередже във тази държа - ЧАКАМЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА НИ СВЪРШИ РАБОТАТА И ДА ИЗВАДИ КАРТОФИТЕ ОТ ОГЪНЯ.

Такава е истината и ако нея променим,ще си остане такава още дълго време.

Аз имам идея :idea: :roll: :idea: нека някой да изнамери Майл адресите на всички от които зависи оправянето на нещата във и около риболова,и всеки от нас непрекъснато да праща имеили и да ги ръчка,пита и разпитва,какво са направили днес и колко проверени има и къде.Да се пускат имейли и до телевизийте и някой от Софийските колеги,да се опитат да издействат една две телевизий да направят едно предаване за бракониерите,да поканят някой от власт имащите и да го поразпитат какво се прави във тази насока.Ние пък на живо да им задаваме въпросите на които търсим отговори тук във форума и т.н..Мисля че това е единият от начините да се направи нещо по въпроса.За сега,това се прави само от ХОБИ ТВ,но тя не е национална и малко хора я гледат, а само тези които са потребители на БулСатКом.Ето ви тема за размисъл и нека я обсъдим,вместо да се опитваме да си търсим косури един на друг и да се обиждаме на страхливци и т.н.Давайте да умуваме и всеки да дава идей във това направление.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Абсолютно съм съгласен с Кроки за телевизията.Трябва да има предаване в което да се поставят тези въпроси,да се питат отговарящите за това и т. н.Имаше едно предаване по Центрум груп,което вършеше малко работа,но вече е история.По Канал 1 е много слабо,само Хоби тв ,но е малко разпространена.А трябва да има предавания за тези проблеми ,та дано ги чуят тези дето трябва да ги решават.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Тея пичове от Господари на Ефира също могат да свършат работа,само да има някой който да има възможност да ги убеди за такова предаване.Ще стане голям майтап.Мавриков да ги подгони разните му там министри и отговарящите за рибите :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:roll: Да... и аз преди време започнах да пиша гневен във форума като колегата пуснал темата :lol: ....... получих съвети, забележки, присмех и разбиране от някои колеги ( и най-важното проумях, че вече времената на Ботев и Левски са едно забравено минало ) :roll: "Няма кой да събере въстаниците покрай огъня".
Всичко е комерсиално вече.... хората са притеснени за имотчето, дрешката, дето се вика за собствения си ГЪЗзззз :oops:
Започнах да практикувам по-малко спининг.... защото вече не изпитвам удоволствие от това да кибича със свадбари, помияри, мрежари и хора които никога не са прочели гърба на билета СИ :idea:
Със спининга обикалям по на далеч от мръсотиата и се дразня по малко :roll:
Медиите трудно биха ви помогнали.... писъл съм, до кой ли не, и снимки и видео съм изпращал :evil: Но говносмуците се итересуват само от кой нарко-дилър са застреляли в Люлин ..... или коя майка е убила детето си! Това че България се ОБЕЗОБРАЗЯВА тях не ги грее! та нали те самите живеят в панелки и си носят собствения си ГЪЗзззз :oops:

И накрая проумях една поговорка от Дядо ми "На вълка му е дебел връта, защото си върши работата сам"...... дълги години нямах идея какво ми е говорил човека :roll: :idea: :arrow:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”