Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Стръв за бяла мряна
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Рибок е на най-прания път.
През лятото когато отида на Дунжва за дна-три дни и разполагам с по-вече попови прасета\защото напоследък са твърде дефицитни\ през деня в горещивите хвърлям на същия монтаж като за сом, но на шаранско мято и хващам не без упех бяла мряня
Използвал съм и торен червей и парче домат, както и кашкавал почти със същия успех
Просто всичко е въпрос на експерименти и търпение
През лятото когато отида на Дунжва за дна-три дни и разполагам с по-вече попови прасета\защото напоследък са твърде дефицитни\ през деня в горещивите хвърлям на същия монтаж като за сом, но на шаранско мято и хващам не без упех бяла мряня

Използвал съм и торен червей и парче домат, както и кашкавал почти със същия успех

Просто всичко е въпрос на експерименти и търпение

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Преди години когато имаше бяла мряна в яз.Огоста ,нямаше всеки път бели червеи по магазините и се налагаше да си ги добиване сами.Едно ходне по пилетарници ,птицекланници........голям смрад
Ама за сметка на това набавяхме големи количества .Има един вид бели - по-големи,по-твърди и грапави.Не помня от каква муха са ,но им викахме ,,рошави,,.Когато имаше само от рошавите червеи се ловеше много бяла мряна.Другата риба не се интересува от тях ,но мряната не ги пропуска.Наи-често ловяхме с директен и на плувка.На куката грозд бели и на дъното.Хранехме само с бели.Редовно се закачаха големи мрени и късаха.На един колега му отнесе 3 стави от телескопа.
.
Сега почти я няма тази риба в нашия язовир.Много рядко единични броики се улавят и то маломерни.Положението със скобара е същото за съжаление.
Не знам колко съм бил полезен,но си спомних за мрените и реших да напиша.
Наслука на всички!

Сега почти я няма тази риба в нашия язовир.Много рядко единични броики се улавят и то маломерни.Положението със скобара е същото за съжаление.
Не знам колко съм бил полезен,но си спомних за мрените и реших да напиша.
Наслука на всички!
Последно промяна от vladoto на Чет Фев 14, 2008 11:38 pm, променено общо 2 пъти.
-
- разбира нещата