Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Петиция
Модератор: bobopeli
- indalo
- фен клуб-скобар
И на мен ми хареса, може би трябва да има и точка за запазване чистотата на природата и някакви наказания за тези, които не си почистват след като излета приключи.
Лошо впечатление ми прави, че има и щекари или по скоро разбиращи риболовци, които си оставят боклуците на водоема и заприличва на сметището на Суходол. Съвсем наскоро имах такъв случай-доидоха 3ма с джип, разпъха щеките, протестираха за тройкаджиите, а като си тръгнаха си оставиха целия буклук до реката. Като им казах, че всичко е добре, само да си бяха събрали боклуците - те ми се изсмяха и потеглиха
. Мисля, че и този проблем също не е маловажен.
Лошо впечатление ми прави, че има и щекари или по скоро разбиращи риболовци, които си оставят боклуците на водоема и заприличва на сметището на Суходол. Съвсем наскоро имах такъв случай-доидоха 3ма с джип, разпъха щеките, протестираха за тройкаджиите, а като си тръгнаха си оставиха целия буклук до реката. Като им казах, че всичко е добре, само да си бяха събрали боклуците - те ми се изсмяха и потеглиха

- Джамбазов
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
indalo написа:И на мен ми хареса, може би трябва да има и точка за запазване чистотата на природата и някакви наказания за тези, които не си почистват след като излета приключи.
Лошо впечатление ми прави, че има и щекари или по скоро разбиращи риболовци, които си оставят боклуците на водоема и заприличва на сметището на Суходол. Съвсем наскоро имах такъв случай-доидоха 3ма с джип, разпъха щеките, протестираха за тройкаджиите, а като си тръгнаха си оставиха целия буклук до реката. Като им казах, че всичко е добре, само да си бяха събрали боклуците - те ми се изсмяха и потеглиха. Мисля, че и този проблем също не е маловажен.
Не четеш добре!
4.Да се измисли закон за спиране на замърсяването,и спазването му.

- krokibg
- учете се от него
Бракониерите имат няколко места ,на които да се пласира рибата.МАГАЗИНИТЕ,КРАЙПЪТНИТЕ ПУНКТОВЕ ЗА ЖИВА РИБА,РЕСТОРАНТИТЕ И НА ЧАСТНИ ЛИЦА ПО КВАРТАЛИТЕ
Първите три,ако се вземат мерки от държавата,да се проверяват постоянно,дасе отнемат лицензийте им за продажба на риба,ДА СЕ ЗАТВАРЯТ НАПРАВО ОБЕКТИТЕ ЗАРЕЖДАНИ НЕЗАКОННО,плюс солидни глоби от по 2-3000 лв и т.н,Ще се намали бракониерството с цел зареждане на същите,със много голям процент.Ако няма къде да се продава,рибата трябва да се хвърли и мръзненето и мокренето за добива и,ще се обезмисли.Хубаво е ,да бъдат формулирани исканията добре и да се дадат и идей за справянето със това гадно бракониерство.Недейте да бързате със изпращането и,за да може повече неща да се вмъкнат и да има тежест.Трябва също така да се спомене и това че риболовците в България сме ХИЛЯДИ и че няма вечно да се търпят тези безобразия,които стават.Да се обясни че сме във състояние да се съберем и дори да направим сериозна стачка пред министерството.Мисля че ще се съберем доста народ ако се наложи.Помислете и върху това.Имайте си напредвид,че ако не им дадем да разберат че имаме силата да ги разтърсим,то тази петиция ще си остане във миналото и нещата ще се размият и нищо няма да се промени.И последно,не граждански контрол да правят те /защото ще си сложат техни хора които ще си затварят очите/ а хора интелигентни,от нашите среди,избрани от нас,на които да имаме доверие.Така че,ако ме разбирате правилно,една тежаща на мястото си петиция,нетрябва да се претупва,а да се обмисли много правилно и чак тогава да се пусне,за да не станем накрая за смях.Да се покаже че ние не само искаме а НАСТОЯВАМЕ да се решат тези проблеми !!! Надявам се да бъда правилно разбран

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
badboy4life,съвета ми е,да не подскачате и да бързате като теленца пред майка,а да мислите и за други идеи и предложения,които могат да бъдат написани и вмъкнати в петицията.Има неща от живота,които не се учат във клас и ще ви трябва още време за да ги преживеете и научите.Така че поспрете се малко и неразводнявайте темата,защото е много важна

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- maycal
- ще става разбирач
По отношение на : "3.Да се създадат по тежки наказания (за бракониерство-бел. моя),и спазването им." : Нека сме наясно какви са наказанията в момента! Нека, който ги знае да ги публикува, за да може да се прецени дали има шанс и надежда да се действа в тази насока, в смисъл-ако е очевидно, че наказанията са малки!?, ще има основание да се иска промяната им!

Точка едно и три според мен са едни от най-важните,точно затова ми се виждат малко постни така написани.
"Да се спрат бракониерите"-Как?Покакъв начин?Тук мисля,че трябва да имаме някаква идея

"Да се създатат по-тежки наказания и спазването им"-колко по-тежки,100-500 лв.или 500-1000лв за нередовни риболовци без билет и 5000-10 000 лв за мрежи и непозволени средства за ловене на риба

Според мен никой ама никой няма да се стресне от петиция с тези минимални глоби които са продиктувани от правителството,точно тук трябва да се наблегне в/у наказанието и моменталното му приложение

Също е хубаво да се опомене каква роля може да играе форума за съдействието към ИАРА за по-ефективна и бърза намеса за отстраняване на проблемите.
Това засега са само предложения но имам и идея,да се отиде до управлението на ИАРА и да се разговаря на ниво директори за нашия проблем,може и оттам да ни окажат някакво съдействие.Не на последно място искам да попитам колко от нас членуват в БЛРС и плащат членски внос и имали това значение за нашите изисквания.
п.п.Идеята на snegk е много добра и трябва да я подкрепим изцяло затова трябва да има много съфорумници които да си дадът вота за тази прекрасна и неотложна кауза.
идеята на kroki ми допада повече! с един организиран протест,ще привлечем повече внимание върху себе си,
а петицията трябва да е по-конкретна, и да предложим реални искания и да направим предложения, които да са ефективни, като това за магазините където се продава риба, а защо не и тези, които продават мрежи, серкмета и останалите"такъми" на бракониерите!
да искаме повече граждански контрол над разходваните средства за зарибяване и проверките на ИАРА, в това число редовен публичен отчет на проверките по дати и региони,проверяващите които са участвали, констатираните нарушения, наложените санкции, че защо не и имената на нарушителите, поне поимено да си ги знаем, а и когато има условия за рецидиви и системно залавяни бракониери, можем да искаме да се предприемат не само административни мерки спрямо тях!Аз лично с удоволствие бих тръгнал с тези синковци от ИАРА някоя събота , или неделя да видя какви ги вършат точно!
Закони си имаме достатъчно, просто на някои им трябва ъбгрейд, а доста неща могат да се урегулират и с действащите, а и нови наредби!
Предлагам да дадем по-конкретен и юридически смисъл на исканията ни, като "чл. едкой си от наредба едикоя си, да отпадне, или да се измени, или да се добави и тн."В този смисъл трябва да са предложенията ми се струва
Според мен трябва да се направи една среща с някой,и отговорен/и кадър/и от ИАРА и в процеса на разговора да видим и техните виждания,мнения и проблеми, като по този начин ще знаем какво е реалистично да искаме, какво можем да постигнем постигнем!Предлагам да си уговорим среща съфорумци, с който има желание и възможност през деня и да направим едно такова посещение на ИАРА някой от близките дни, като за начало ,и слад това да пишем питиции и да излизаме на протести(аз лично много ми се протестира, ухааа!)

а петицията трябва да е по-конкретна, и да предложим реални искания и да направим предложения, които да са ефективни, като това за магазините където се продава риба, а защо не и тези, които продават мрежи, серкмета и останалите"такъми" на бракониерите!
да искаме повече граждански контрол над разходваните средства за зарибяване и проверките на ИАРА, в това число редовен публичен отчет на проверките по дати и региони,проверяващите които са участвали, констатираните нарушения, наложените санкции, че защо не и имената на нарушителите, поне поимено да си ги знаем, а и когато има условия за рецидиви и системно залавяни бракониери, можем да искаме да се предприемат не само административни мерки спрямо тях!Аз лично с удоволствие бих тръгнал с тези синковци от ИАРА някоя събота , или неделя да видя какви ги вършат точно!
Закони си имаме достатъчно, просто на някои им трябва ъбгрейд, а доста неща могат да се урегулират и с действащите, а и нови наредби!
Предлагам да дадем по-конкретен и юридически смисъл на исканията ни, като "чл. едкой си от наредба едикоя си, да отпадне, или да се измени, или да се добави и тн."В този смисъл трябва да са предложенията ми се струва

Според мен трябва да се направи една среща с някой,и отговорен/и кадър/и от ИАРА и в процеса на разговора да видим и техните виждания,мнения и проблеми, като по този начин ще знаем какво е реалистично да искаме, какво можем да постигнем постигнем!Предлагам да си уговорим среща съфорумци, с който има желание и възможност през деня и да направим едно такова посещение на ИАРА някой от близките дни, като за начало ,и слад това да пишем питиции и да излизаме на протести(аз лично много ми се протестира, ухааа!)

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

-
- и господ не е толокова добър
Колеги да не забравяме,че това е петиция,това е мирен начин да се изкаже нашето несъгласие с стопанисването на водоемите.По въпроса за исканията,те няма да се получат веднага,а в последствие когато се направи гражданско здружение(естествено,че ще си имамаме наши участницив това)Самите искания се пишат за да се разбере от народа,органите и европейския съюз за какво негодуваме.Неделчо ако аз взема да им пиша законите,как да спрът бракониерите,ако взема да пиша адинистративните наказания,то за какво е парламента.Да пускаме петиция за освобождаване на цялото правителств(не,че нетрябва ама няма да стане).Чак след като се представи самата петиция с хиляди гласове,тогава може да се премине към стачка,гражданско неподчинение и така нт.И най вече да каже администратора за този сайт и дали ще е удачно да бъде споменат.Дайте разумни предложения и да го пускаме,зщото ще отшуми както всяка тема.Важното е да започнем да събираме подписи,защото не се събират лесно.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
snegk, петиция е добре да има, по-тежко ще изглежда, ако бъде предадена пред камерите на TV например, а конкретни предложения за изменения в някои наредби и закони е редно ние да искаме, защото винаги могат да ги направят в тяхна полза(на чиновниците) и пак да не си вършат ЗАДЪЛЖЕНИЯТА!
И "лошия" закон върши работа, когато действа и има кой да го прилага!!!
Иначе изказваме просто едно възмущение, все едно пенсионерите да кажат "малки са ни пенсиите"
Иначе изказваме просто едно възмущение, все едно пенсионерите да кажат "малки са ни пенсиите"

Джоко Росич

Джоко Росич

-
- и господ не е толокова добър
Всичко става постепенно.Неможем с два реда написни да очакваме да станат чудеса.Важното е да започнем от някъде.Нека няколко дена да се изкажат колегите и ще решим правелния текст.ckapa написа:snegk, петиция е добре да има, по-тежко ще изглежда, ако бъде предадена пред камерите на TV например, а конкретни предложения за изменения в някои наредби и закони е редно ние да искаме, защото винаги могат да ги направят в тяхна полза(на чиновниците) и пак да не си вършат ЗАДЪЛЖЕНИЯТА!
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Nedelcho, 500 не са никак малко, но не забравяй колко хора четат този форум и не дават мнения...например в теммата за АМАРЕНА няколко човека дадоха десетки мнения и натрупаха "политически актив" и после излиза че имали над 100.....,а темата не е риболовна дори..., ако не броим русалката в нея
)

Джоко Росич

Джоко Росич