Петиция

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
Джамбазов
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Джамбазов »

snegk Перфекно! Намерих една правописна грешка ама ще се прегледа пак внимателно да не стават фалове! Мисля, че с този текст вече може да се пусне петицията!
Изображение
Изображение
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

И на мен ми хареса, може би трябва да има и точка за запазване чистотата на природата и някакви наказания за тези, които не си почистват след като излета приключи.
Лошо впечатление ми прави, че има и щекари или по скоро разбиращи риболовци, които си оставят боклуците на водоема и заприличва на сметището на Суходол. Съвсем наскоро имах такъв случай-доидоха 3ма с джип, разпъха щеките, протестираха за тройкаджиите, а като си тръгнаха си оставиха целия буклук до реката. Като им казах, че всичко е добре, само да си бяха събрали боклуците - те ми се изсмяха и потеглиха :twisted: . Мисля, че и този проблем също не е маловажен.
Аватар
Джамбазов
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Джамбазов »

indalo написа:И на мен ми хареса, може би трябва да има и точка за запазване чистотата на природата и някакви наказания за тези, които не си почистват след като излета приключи.
Лошо впечатление ми прави, че има и щекари или по скоро разбиращи риболовци, които си оставят боклуците на водоема и заприличва на сметището на Суходол. Съвсем наскоро имах такъв случай-доидоха 3ма с джип, разпъха щеките, протестираха за тройкаджиите, а като си тръгнаха си оставиха целия буклук до реката. Като им казах, че всичко е добре, само да си бяха събрали боклуците - те ми се изсмяха и потеглиха :twisted: . Мисля, че и този проблем също не е маловажен.

Не четеш добре!
4.Да се измисли закон за спиране на замърсяването,и спазването му.
Изображение
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Бракониерите имат няколко места ,на които да се пласира рибата.МАГАЗИНИТЕ,КРАЙПЪТНИТЕ ПУНКТОВЕ ЗА ЖИВА РИБА,РЕСТОРАНТИТЕ И НА ЧАСТНИ ЛИЦА ПО КВАРТАЛИТЕ :!: :idea: :!: :idea: :!: :idea: Първите три,ако се вземат мерки от държавата,да се проверяват постоянно,дасе отнемат лицензийте им за продажба на риба,ДА СЕ ЗАТВАРЯТ НАПРАВО ОБЕКТИТЕ ЗАРЕЖДАНИ НЕЗАКОННО,плюс солидни глоби от по 2-3000 лв и т.н,Ще се намали бракониерството с цел зареждане на същите,със много голям процент.Ако няма къде да се продава,рибата трябва да се хвърли и мръзненето и мокренето за добива и,ще се обезмисли.Хубаво е ,да бъдат формулирани исканията добре и да се дадат и идей за справянето със това гадно бракониерство.Недейте да бързате със изпращането и,за да може повече неща да се вмъкнат и да има тежест.Трябва също така да се спомене и това че риболовците в България сме ХИЛЯДИ и че няма вечно да се търпят тези безобразия,които стават.Да се обясни че сме във състояние да се съберем и дори да направим сериозна стачка пред министерството.Мисля че ще се съберем доста народ ако се наложи.Помислете и върху това.Имайте си напредвид,че ако не им дадем да разберат че имаме силата да ги разтърсим,то тази петиция ще си остане във миналото и нещата ще се размият и нищо няма да се промени.И последно,не граждански контрол да правят те /защото ще си сложат техни хора които ще си затварят очите/ а хора интелигентни,от нашите среди,избрани от нас,на които да имаме доверие.Така че,ако ме разбирате правилно,една тежаща на мястото си петиция,нетрябва да се претупва,а да се обмисли много правилно и чак тогава да се пусне,за да не станем накрая за смях.Да се покаже че ние не само искаме а НАСТОЯВАМЕ да се решат тези проблеми !!! Надявам се да бъда правилно разбран :!: :!: :!:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

badboy4life,съвета ми е,да не подскачате и да бързате като теленца пред майка,а да мислите и за други идеи и предложения,които могат да бъдат написани и вмъкнати в петицията.Има неща от живота,които не се учат във клас и ще ви трябва още време за да ги преживеете и научите.Така че поспрете се малко и неразводнявайте темата,защото е много важна :!: :!: :!:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

По отношение на : "3.Да се създадат по тежки наказания (за бракониерство-бел. моя),и спазването им." : Нека сме наясно какви са наказанията в момента! Нека, който ги знае да ги публикува, за да може да се прецени дали има шанс и надежда да се действа в тази насока, в смисъл-ако е очевидно, че наказанията са малки!?, ще има основание да се иска промяната им!
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Точка едно и три според мен са едни от най-важните,точно затова ми се виждат малко постни така написани.

"Да се спрат бракониерите"-Как?Покакъв начин?Тук мисля,че трябва да имаме някаква идея :roll:

"Да се създатат по-тежки наказания и спазването им"-колко по-тежки,100-500 лв.или 500-1000лв за нередовни риболовци без билет и 5000-10 000 лв за мрежи и непозволени средства за ловене на риба :!:

Според мен никой ама никой няма да се стресне от петиция с тези минимални глоби които са продиктувани от правителството,точно тук трябва да се наблегне в/у наказанието и моменталното му приложение :idea:
Също е хубаво да се опомене каква роля може да играе форума за съдействието към ИАРА за по-ефективна и бърза намеса за отстраняване на проблемите.
Това засега са само предложения но имам и идея,да се отиде до управлението на ИАРА и да се разговаря на ниво директори за нашия проблем,може и оттам да ни окажат някакво съдействие.Не на последно място искам да попитам колко от нас членуват в БЛРС и плащат членски внос и имали това значение за нашите изисквания.

п.п.Идеята на snegk е много добра и трябва да я подкрепим изцяло затова трябва да има много съфорумници които да си дадът вота за тази прекрасна и неотложна кауза.
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

идеята на kroki ми допада повече! с един организиран протест,ще привлечем повече внимание върху себе си,
а петицията трябва да е по-конкретна, и да предложим реални искания и да направим предложения, които да са ефективни, като това за магазините където се продава риба, а защо не и тези, които продават мрежи, серкмета и останалите"такъми" на бракониерите!
да искаме повече граждански контрол над разходваните средства за зарибяване и проверките на ИАРА, в това число редовен публичен отчет на проверките по дати и региони,проверяващите които са участвали, констатираните нарушения, наложените санкции, че защо не и имената на нарушителите, поне поимено да си ги знаем, а и когато има условия за рецидиви и системно залавяни бракониери, можем да искаме да се предприемат не само административни мерки спрямо тях!Аз лично с удоволствие бих тръгнал с тези синковци от ИАРА някоя събота , или неделя да видя какви ги вършат точно!
Закони си имаме достатъчно, просто на някои им трябва ъбгрейд, а доста неща могат да се урегулират и с действащите, а и нови наредби!
Предлагам да дадем по-конкретен и юридически смисъл на исканията ни, като "чл. едкой си от наредба едикоя си, да отпадне, или да се измени, или да се добави и тн."В този смисъл трябва да са предложенията ми се струва :!: :idea: :roll:
Според мен трябва да се направи една среща с някой,и отговорен/и кадър/и от ИАРА и в процеса на разговора да видим и техните виждания,мнения и проблеми, като по този начин ще знаем какво е реалистично да искаме, какво можем да постигнем постигнем!Предлагам да си уговорим среща съфорумци, с който има желание и възможност през деня и да направим едно такова посещение на ИАРА някой от близките дни, като за начало ,и слад това да пишем питиции и да излизаме на протести(аз лично много ми се протестира, ухааа!) :!: :?:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Бат Nedelcho, що така еднакво мислим бре?!? :roll: :lol:
Джоко Росич

Изображение
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Колеги да не забравяме,че това е петиция,това е мирен начин да се изкаже нашето несъгласие с стопанисването на водоемите.По въпроса за исканията,те няма да се получат веднага,а в последствие когато се направи гражданско здружение(естествено,че ще си имамаме наши участницив това)Самите искания се пишат за да се разбере от народа,органите и европейския съюз за какво негодуваме.Неделчо ако аз взема да им пиша законите,как да спрът бракониерите,ако взема да пиша адинистративните наказания,то за какво е парламента.Да пускаме петиция за освобождаване на цялото правителств(не,че нетрябва ама няма да стане).Чак след като се представи самата петиция с хиляди гласове,тогава може да се премине към стачка,гражданско неподчинение и така нт.И най вече да каже администратора за този сайт и дали ще е удачно да бъде споменат.Дайте разумни предложения и да го пускаме,зщото ще отшуми както всяка тема.Важното е да започнем да събираме подписи,защото не се събират лесно.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Наказанията не са малки, акт под 200 лева сигурно няма, но и две хиляди да е, като няма кой да ги наложи !
трябва системен и масов контрол по водоемите, а не толкова санкции!
Джоко Росич

Изображение
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

snegk, петиция е добре да има, по-тежко ще изглежда, ако бъде предадена пред камерите на TV например, а конкретни предложения за изменения в някои наредби и закони е редно ние да искаме, защото винаги могат да ги направят в тяхна полза(на чиновниците) и пак да не си вършат ЗАДЪЛЖЕНИЯТА!
И "лошия" закон върши работа, когато действа и има кой да го прилага!!!
Иначе изказваме просто едно възмущение, все едно пенсионерите да кажат "малки са ни пенсиите" :!:
Джоко Росич

Изображение
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Предварително се извинявам за лекия спам,но от любопитство сортирах потребителите с мнения до 100 мненея и излезна,че в този форум се включват и пишат не повече от 277 човека,да привлечем още 300 най много ще се получи около 500 :roll: :roll: :roll:
Еее с 500човека дали може да се направи нещо :idea: :idea:
snegk

Мнение от snegk »

ckapa написа:snegk, петиция е добре да има, по-тежко ще изглежда, ако бъде предадена пред камерите на TV например, а конкретни предложения за изменения в някои наредби и закони е редно ние да искаме, защото винаги могат да ги направят в тяхна полза(на чиновниците) и пак да не си вършат ЗАДЪЛЖЕНИЯТА!
И "лошия" закон върши работа, когато действа и има кой да го прилага!!!
Иначе изказваме просто едно възмущение, все едно пенсионерите да кажат "малки са ни пенсиите" :!:
Всичко става постепенно.Неможем с два реда написни да очакваме да станат чудеса.Важното е да започнем от някъде.Нека няколко дена да се изкажат колегите и ще решим правелния текст.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Nedelcho, 500 не са никак малко, но не забравяй колко хора четат този форум и не дават мнения...например в теммата за АМАРЕНА няколко човека дадоха десетки мнения и натрупаха "политически актив" и после излиза че имали над 100.....,а темата не е риболовна дори..., ако не броим русалката в нея ;))
Джоко Росич

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”