Да постнем някоя снимка

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Да постнем някоя снимка

Мнение от Булти »

Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Супер платерини! Къде ги закърфичи? Румчо бе стрелял в лиман мисля неговите две! Ти в морето ли? Казват, че имало постоянен сологан и мъток последните дни. :roll:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

в морето съм бате Диканаров , морето е кофти от началото на сезона и ще си остане такова до края май :cry: ...основно ги гоня в прибоя - дълбочина 1,5 - 3 , срещите траят части от секундата , стрелям в движение - аз в движение - рибата също в движение , ако я чакам в засада ме усеща отдалеч(колкото и да съм неподвижен) и ми идва все в неподходяща позиция , а в тая мътилка реагираш когато е на метър , два от теб , а мръднеш ли -виждаш само светкавица в мътното и край....когато съм в движение и абсолютно тих - обикновено аз я изненадвам , няколко мига рибата не реагира , в тая част от секундата нейния мозък анализира , тва което тя вижда в мен - в тая част от секундата за стрелям (каубойската) , изтърва ли миг - сбогом....необходима е пълна психическа концентрация , разсеяш ли се секунда - забрави , нужно е да станеш едно цяло с харпуна си :!: ...може би ми помагат и заниманията с йога , понякога дори предусещам откъде ще ми изкочи , нещо като дежавю....след час , два се измарям (психически ) и забивам в дълбокото да ги гоня с ластичния - там е по-бистро , ама на изплуване все си удрям бонето в едни 10 кг. медузи :twisted: ....не искам да се самоизтъквам , но тая година колегите ловувайки по класическия способ само , не могат да се похвалят с особени резултати....в мътната вода става пълно отцепване ...от реалноста горе...сам със себе си и около теб нищо .....
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Точно така е Булти! Това му е чарът! А случвало ли ти се е да плуваш в средата на ято платерини. От теб до рибите в радиус 3 метра. Просто, като че ли си център на сребриста , жива топка. На мен ми се е случвало. Мислиш, че при тази плътност, на където и да стреляш ще нанижеш поне 2-3 риби. Стреляш и облакът се разделя, стрелата си минава в празното пространство и опъва полека към дъното. Решиш да увеличиш скоростта на плуване и облакът пред теб се отваря, а зад теб се затваря и постоянно държи 3 метра радиус.Колективна сигурност. Пазят се един друг в ятото. Как разбират, че не си опасен не знам. Изстрелял си стрелата и тогава ще дойде някой кефал да ти чукне стъклото на маската.Никога не съм имал успех при стрелба по кефали или дорада, когато плуват в открита вода на ято.Почнат ли да се врат по дупки, пещери или да обикалят камъни, да пасат по дъното са си мои. На прибой в пяната си е голяма тръпка. Стрелял съм ги на по-плитко от 30-50см сред разлюляни водорасли. Замете в едната посока вълната вводораслите и нищо, дръпне в обратна посока и ти ги открие рибоците на една ръка разстояние. Само за закърфичване. :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Булти мисля че имаш право за мътната вода. Нали е занимавам отскоро с този спорт, и в последните 2 седмици забелязах че кефала като че ли го има и е по спокоен в мътна вода. Аз обикновено го чакам скрит в сянката на някои по голям камък. В движение съм ударил само един около 1.200кг. Но съм доволен от стрелбата от укритие, така ме научи Стамен Царков от Царево, а причината е че не мога да ги чакам надълбокото. Чакам ги надвечер на плиткто като идват да пасат на брега.
Пашата обича смелите.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Ей , Барета , не откривай всички козове наведнъж де :D ! Аз един добър кефал го ударих скрит в сянката на едно рибарско мостче , бях невидим и медитирах докато се наслаждавах на сребристите рибки които плуваха спокойно около мен и ...кефала го забучих точно между комбалите докато минаваше под мен - беше си помислил че съм част от моста :D ...ама немам нерви да чакам секи път...ловът с търсене е по-труден ама кефи повече...познаваш Стамен , а Фюта от Ахтопол знаеш ли го ?
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Абе със Стамен се запознах сега. Бях на Атия на водолазен курс, нали съм инструктор, и там се запознах . Тои е старшина и работи като водолаз на водолазния катер. И тои ме светна на някои работи, страшен пич е и обяснява добре и с подробности за да разбереш.
Пашата обича смелите.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ах,че ми сте сладки и тримата.Булти,радвам се отново да те "видя".
Одъртях малко за подводен,като бях на 20-35,много обичах да се возя под водата,голяма красота.
Барета,Юлиан да ти е познато име?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

да колега ми беше, сега е в друга служба
Пашата обича смелите.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Аааа , почва да ми се изяснява картината :D , Стамен лично не го познавам (много бих искал) , но водолазите от Атия са си с традиции в подв. риболов , познавам един пич дето беше инструктор там , всъщност той ми беше инструктор през 1990 г. когато карах курсове към ОСО , та въпросния човек знаеше няколко СУПЕР рибни места - има го на една снимка в галерията на Спиърфиш - на фона на кемпфера си се е снимал с невероятно количество пеленгаси - някой даже го беше критикувал в "коментари " и то с право :D , човека се пенсионира преди години от Атия , после няколко години обикаля из страната с кемпфера оборудван с компресор и пълен набор водолазно оборудване като "частен" водолаз , сега бачка в една цифрова телевизия :D ...та мисълта ми беше - знаят си ги там местата де :D ....и понеже оспамихме жестоко темата :D , ще пиша отново в тая тема когато имам снимки за качване :D
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Продължавам със спама :D , но пропуснах нещо важно : @ Киро , @ Чурулика ,@ Диканаров - Благодаря ви за топлото посрещане :heart: :heart: :heart:
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Даа, заформя се хубава тема :D
Ето една снимка от 15.08.2008 г.
цък
Последно промяна от justinian на Пон Авг 18, 2008 10:59 am, променено общо 1 път.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

ай , де изчезна снимката :?:
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Кликни там, където пише "цък" :D
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Поздравления за улова! Най-дясната риба лефер или лавраче е? :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”