Някой срещал ли е туй животно !

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Re: Някой срещал ли е туй животно !

Мнение от Pedro »

Това на снимката може ли да се нарече Bomber ?
Марката му е Devil's own ..XS-Lures / Shakespeare
За мене си е Бомбърче...

Изображение

Kroki bg написа:
Честно да ти кажа,много четете за този или онзи воблер/ /разни обозначения,като че ли това ще ти закачи рибата на воблера.Аз от доста време ги деля на работещи и неработещи
И аз така мисля - като гледам колко много от воблерите на различни фирми си приличат
по външен вид - ама като близнаци ..ми то е ясно.
Че не бил на тая фирма .. а бил на оная - ами то тогава с моите правени грозотии защо ловя и то хем хитра и капризна риба (бяла, распер)..Нам ли защо, корифеите да кажат.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Хммммм , ногу интересен диспут се завързва :D Любе , знаиш "разни хора , разни идеали" :lol: Тъй ти си си изработил свое виждане за изкуственните примамки и не мисля да ти го оспорвам ама ич . При мене е малко по-различно . Изкуственните примамки освен че ги ползвам за едното ми хоби - риболова съм ги превърнал в друго хоби а именно колекционирането им . Както при всяко хоби стига да се отнасяш достатъчно сериозно към него ти трябва да събереш малце информация от възможно най-голям кръг хора ползвали , събиращи , интересуващи се от него . Точно по тази причина не се ограничавам само от преки наблюдения на дадено нещо или само от консултация с познати а ровичкам по една купчина чуждоезични форуми където хората също споделят различни неща за различната успеваемост на дадени примамки . Имам една купчина примамки които никога няма да топна във вода ( по-скоро във водоем със закачки но не пречи да им се радвам в някой бетонен рибарник примерно :lol: ) по-простата причина че или са много редки или са много скъпи . Тука иде на злободневен ред варианта че примерно мен не ме интересуват ама ич една купчина други неща на които пък други хора им обръщат по-специално внимание и им се радват ! Друг е въпросът че покрай туй мое хоби разполагам с няколко хиляди воблера като голяма част от тях никога не са внасяни в България и мога да споделя опит за рибоулова с тях в момент като този в който колега запитва нещо а никой не му дава конкретен отговор :wink:

Ицо никакъв проблем да се похротува в отделна тема за таткото и майката на воблерите . Кофтито е че и в такава тема болшинството от мненията ще бъдат от рода на - "Мен какво ме боли кура кой и какво !" - та за момента ич не ми е зор да започвам такава :wink: Инак видно място в колекцията ми заема един Бомбер с подпис на лопатката на Уилямс Бомбер правнук на Джоузеф Бомбер който пък от своя страна започнал да дялка некогиш дървесинки с цел да рибоулавя с тях :D Та тоя Бомбер с подписа е произведен в близката 1901г. Инак то за това Ибея е най-доброто място за пазар от където и да го погледнеш ! Печелил съм воблери за 1 цент дванайсе броя от низвергнат селер с няколко поредни негативни мнения и оттам натам тотално безразличие къмто предлаганите от него неща стремящ се отново на благоволение от страна ибеярско :lol:

Педро , воблера на Шекспир който си пущил е точно модел "Бомбър" ако и по игра пък и по ефективност да е на светлинни години от първообразат му което от своя страна не му пречи понякога да хваща по нещо :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

аз пък съм чел че още през 18 век в Русия са дялали некви дръвца и са ловили костур с тях, та ако това може да се определи като първообраз на днешния воблер.....
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

Krokibg каза:
....и да им благодарим за това което са направили за днешните ни успехи като риболовци.

Съгласен съм, ама нали трябва да знаем на кого да благодарим :P
Павка, направо ме разби с "близката 1901 г." :lol: :roll: :P !А аз бях стигнал само до 1906 засега :cry: и до съвсем други откриватели :?
Павка, ще ти пусна ЛС, заинтригува ме бая доста много :!: :roll: :idea:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Пущай ЛСта спокойно :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Павле,хобито ти е супер :smt023 Надявам се накой ден,ако имаш ищах да ми покажеш колекцията си.Е,ясно тогава защо четеш като алтав купища цифри,тиренца и т.н.Аз походих и по Европата и в хамериката бях за две години та си надонесох нещичко,но свършиха се,защото не ловя по циментови корита.При теб хобито ти го изисква и затова съм съгласен че трябва да си ги пазиш.Купувам,ловя,късам и пак така и така.Даже още щом ги взема,веднага им хвърлям кутийте,зада неми заемат място.Успех във воблеро събирането.И не мисли сега че нещо се бъзикам,много ще съм очарован ако някой ден ми покажеш колекцията.Айде със здраве и много риби :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Павел Иванов написа: Друг е въпросът че покрай туй мое хоби разполагам с няколко хиляди воблера като голяма част от тях никога не са внасяни в България ..........:
Шашнат съм :| Млиииииииииии..............тцтцтцъъъъ........ :D
Изображение
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

IDA написа:
Павел Иванов написа: Друг е въпросът че покрай туй мое хоби разполагам с няколко хиляди воблера като голяма част от тях никога не са внасяни в България ..........:
Шашнат съм :| Млиииииииииии..............тцтцтцъъъъ........ :D
Когато Павката го каза това като се видяхме веднъж,първо си помислих че не съм чул добре :lol: :lol: :lol:
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”