Бракониерите....

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Бракониерите....

Мнение от krokibg »

Въпросния човек ,е шефа ми !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Благодаря за мненията,колеги! Човека,когото искам да намеря,ми е нужен за съвет,няма да го карам да прави деца :finga: !
Имам една идея за създаване на група за противодействие на мрежарите на национално ниво,и за целта имам нужда от съвети от човек,който вече е водил такава борба :) .
Не очаквайте повече информация в тази връзка,защото със сигурност този форум го четат и онези копелета,мрежарите!
Само ще ви разкажа днес какво видях,напоследък изглежда тези с мрежите са се разпищолили тотално,дано да им е за последно...
Южно на пътя от с.Енина към Горно изворово има няколко прекрасни малки язовирчета,собственост на небезизвестния бесепар Добромир Гущеров. Два от тях са добре потдържани,зарибявани и срещу заплащане риболова там често е резултатен.Третият водоем е доста малък,може би 50 на 30 метра,и там са останали няколко трофейни шарана и десетина прекрасни амура над 10-15 килограма,виждал съм ги с очите си,опитвал съм да ги ловя,но те ненапразно са пораснали толкова :shock: ! Днес предиобед отидох там с детето на разходка,пък и да се порадвам на прекрасните големи риби,които видях отново миналата седмица на повърхноста,където се препичат,когато не усещат опастност. Можете да си представите беса,в който изпаднах,когато видях шавара съборен и изпомачкан,и на няколко места по брега,остатъци от тиня,която са изчистили от мрежите си :evil: !
Само се надявам на начина на живот на амура,който се крие в тръстиката панически,когато усети опастност,и е възможно големите риби да са оцелели там,избягвайки мрежите,само дето доста време ще бъдат силно наплашени :axe:
Никога не пия карал!

Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз ще ти го дам съвета.Все едно че си говорил със него :finga: :finga: :finga: Защо мислиш че се бъзикам и ми пускаш средни пръсти. :( :( :( А сега сериозно.Човека е купил няколко лодки/едната я купи от Барутчията и лично ходих да я взимам от София/ След което,взема още няколко нещица,без които неможе.Джип Нива,бинокли,уреди за нощно виждане и много,много бензин /толкова че да не свършва никога/телефони,заплати на 8 човека които са от порядъка на /няма да ти кажа защото ще те заболи главата/ и хората се въртят постоянно и даже на пролет ходиме горе още хора от Пловдив,за да помагаме.Говорено е на високо ниво със шефове във София и имат постоянната подкрепа на ИАРА Хасково,която също спонсорира със бензини и тям подобни,още да изброявам ли ???? И да те попитам,без да се засягаш,имаш ли средствата за да го постигнеш това или връзките за да нямат проблем хората които ще се занимават със тази твоя идея.Тя не е лоша,но за да се осъществи,нестава със приказки и писане а със сериозни средства и да ти кажа,може да се върши само от платени хора.Никой няма да си зареже семейството да тръгне да прави бригади за бракониери.Е,тази информация достатъчна ли ти е или те интересува още нещо.Питай,ще ти отговоря. :twisted:

Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Благодаря ти,друже!
Нещата,които ми казваш са ми пределно ясни,и вярвай ми,мислил съм много,преди изобщо да започна да се боря срещу тези паразити,мрежарите! Търсейки мнения в този форум,е вид проверка за подкрепата,която бих получил за подобна война,( не си правя илюзии,че ще бъде лесно,или евтино)!
За нашия регион вече имам съдействието на доста влиятелни хора,които биха дали пари за такава идея,а и аз ще дам колкото мога.
Знам,че за тези неща трябва да се действа,не да се пише и говори,напоследък в България само говорим празни приказки,но аз съм твърде емоционален,и ако не излея част от яда си поне с думи,поне тук във форума,трябва да си го изкарам на жената :axe: :ANAL: :) :) :) !
Шегата настрана,аз ще действам,и призовавам всички да направим по нещо,било то и малко по този въпрос,защото скоро в държавните водоеми риба почти няма да има,и ще е толкова наплашена от мрежите,че риболова ни ще бъде с нищожни резултати!
Никога не пия карал!

Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз съм за разправата със бракониерите със мрежи.Бедни и гладни хора със повече от разрешената риба и въдици,бих пуснал без да се разправям със тях,но мисля че са много малко рибарите,които се отнасят със уважение към природата.Ходят плицай,военни,разни богаташи със някой лев,местни дерибей и т.н.Хората които ги вълнува риболова,като спорт,са все още малко.Айде да се върнем назад,малко само,преди няколко дни,когато се разчу за изтърваните пъстърви на Доспат :shock: :shock: :shock: За няколко дни,от там се изнизаха сумати и народ около 3-5000 човека.Информацията я имам от местни хора,които от години познавам и посещавам.Колко хора от форума бяха там ??? Мисля че доста.Вссеки казва това,което иска другите да чуят,но пред себеси си знае какво и как е било.Затова,ако някой по-сърцати колеги правят по нещо когато е възможно срещу бракониерите,да го правят кой както го може и знае.Много приказки не се искат и дори и да е извън закона,да си правят сметката,могат ли да налапад такъв голям кокъл :shock: На този фронт,медали и ръкостискания няма,има само лично удовлетворение от това което всеси от нас прави и ли е направил.Така мисля и съвета ми е да спрем да бръщолевим а да си разменим телефоните,да си направим една среща някъде и да видим какво може да се направи.От едни съвет от други средства ит треди действия и това е.Но дори и така да се направи,пак ще се намери някоя подводница,която да слухти около тази група,защото във България,събирането на такива групи е коз утре някой големец или управление,да си пише червени точки.Така стоят нещата за съжаление :lol: :wink:

Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Дали другата седмица да не пием по едно без да чакаме последен петък или събота от месеца !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Що да не го направим !!!

Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

до сряда четвъртък ще го измислим кога да е !
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Че то по тази логика утре да вземе някай да купи 2-3 ниви и да наеме 10-на човека да понатупат длъжниците от столипиново.
Според мен не бива да се подкрепя и толерира подобни инициативи, защото са незаконнии и винаги ще има конфликт на интереси. Не може някой си с повече пари да започне да раздава правосъдие, защото утре ще се появи някой бракониер с повече пари и тогава какво правим?!
Истината е, че повечето хора от тази агенция не си вършат работата/понякога от страх за себе си и семейството си/ и правят бизнес от служебното си положение.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Колев,не съм виждал милионер да бракониерства и да продава рибата по сергий и пазари.Бракониерстват други хора,бизнесмени,дето до вчера са нямали пукната пара и по някакъв начин са се здобили със 100-200 хиляди и вече са богаташи.Преди това обаче,са нямали нищо и са го правили за да се препитават,след което им е останало като навик.Да говорим сериозно.И човека който го прави,се е погрижил да има присъствие на държавни лица,които да пишат актове а тези които помагат,са граждани,които помагат на въпросните служители.Никой не прави нищо незаконно,така че хубаво ще бъде да не се правят заключения законно или незаконно е това което се прави,важното е че има ефект и то доста осезаем.В резултат на това,Ивайловград от три години си вдига популацийте на шарана и сома,така че,да даде господ повече такива хора,за да имате какво да ловите колега Колев и вие и дете то ви,когато го заведете за риба,или нещо не ви отърва :?: :?: :?: :idea: :lol: :lol: :lol: Ние ако решим да правим някакво здружение на частни начала,ще е незаконно,и ще сме шайка за саморазправа.Абе,айде стига толкова че ме заболя главата от писане на едни и същи неща по сто пъти. :lol: :wink:

kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Наистина дъвчем едни и същи неща и аз не искам да споря, но това си е мойто мнение.
Според мен си е незаконно, защото дали ще минеш на червено или ще опънеш мрежи - все си е нарушаване на закона и никой освен органите за това не могат да ти кажат нищо, да не говорим за саморазправа. Това, че органите не го правят и довеждат нещата до саморазправа е друга бира.
Още повече, че безплатен обяд няма и рано или късно доста хора ще са задължени към въпросния човек и няма да имат очи да му откажат нищо, което предразполага към злоупотреби/земи, вили и т.н/.
Иначе ако наистина е така, както се го представяш - евала за това, което прави. Дано има повече такива като него.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Прави го,и то без никакви облаги за него.Даже не иска и да се говори по въпроса.Каква му е далаверата според тебе ??? Албата на сл.Бряг е негова,два хотела във Пловдив, хотел Expo в София е негов,какви вили какви пет лева,та той не си знае парите и не парадира със това.Айде да спираме вече със глупостите и ако някой има пари и желание да го направи.По един такъв човек ни трябва и всички водоеми ще са пълни със риба.Ай сиктир и професорите :shock: :twisted: :twisted: :twisted:

laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Колев, бате приеми нещата с добро :D .Представи си че хората окрали твоето семейство, това на бащати и майкати, моето сащо и тн.т, са спастили част от тея парички и от твое име се грижат за рибните популации в БГ, Колев требва да си благодарен :D .Това требва да е радостно за теб тези хора подлежат на развитие, от тиквеници варвят да стават европейци.Аз навремето направих своя избор, ма то ще се окаже че в БГ ке цъфнат нещата,рай на балканите :D , и пак с цялото семеиство обратно в БГ.Тези хора, Колев дето ти си мислиш че са богаташите в БГ всъщност не са точно тъкива, има едни други хора дето решиха кой ще е богат и кой не :D .Точно тези вторите трудно ще ги променим към подобро :D .Ние пробваме от години и резултата е мноооооооого лош за нас,та тея хора са и по целия свят, и пак им е трудна промяната,ама ще стане :D .Та Колев не се оплаквай , не роптай а само ръкопляскай :D , както едно време , кога на власт бяха, май пак същите :D :wink: .Другото което може да направиш е да стягаш куфарите и ... бегом към северния полюс, българи малко, свобода :D .Докарваш и цялото семейство и след време на Ивайловград на почивка,лятна дестинация,красота,чистота,риба,и ще казваш браво,какъв рай са съградили тук, и след това пак в новата родина и така ще можеш да оцениш човещината на БГ бизнеса,и мъдроста им :D .След време твоите внуци като ходят на почивка пак на язовира, ще казват абе тея българи глей кви черни, мясат на цигани пък глей кво хубаво нещо са направили.Тъй ще е щото след време българ. ще почернеят ,, ще останат мъдри хора от цигано,турски произход и една прослойка Бизнесмени и упрвници.Та идеята е на който не му аресва, пътя и да остави нещата да си вървят както си требе :D :D .
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

знаейки как трудно се изкарват пари, тия дето не си ги знаят уеко са ми съмнителни. но както и да е. който иска да вярва в "чудеса"...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Това са факти,не чудеса.И който иска да вярва,който не,да си стои в Лапландия :lol: :lol: :lol: Там си имат риби и нямат цигани :lol: :lol: :lol: Абе,вие всички ги искарахте крадци,така излиза и само вие сте най честните.Абе,колега Колев,да не сме ти събрали няколко пъти мрежите на Ивайловград А ??? Нещо много си против гоненето на бракониерите там !!!Що не вземеш да станеш горски там,па да видим какви ще ги свършиш :twisted: :twisted: :twisted: Лапландец,има и умни хора,които правят пари със мозък.Недей да си говориш на ангро и да обиждаш на крадци :lol: :lol: :lol: Вие,цялото семеиство,защо са ви подгонили,да не сте откраднали нещо :lol: :lol: :lol:

Заключено

Обратно към “Бракониери !”